Kristianstadsbladet > Nyheter

Sunday, 25 August, 13:06

Kristianstadsbladet - 12 aug 19 kl. 11:30

Så mycket avfall slängs i nordöstra SkåneNordostskåningarna slänger mindre avfall än svenskarna i stort. Minst avfall slänger Kristianstadsborna..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Skåne, Kristianstadsborna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: mycket , avfall, slängsi , nordöstra, Skåne
Kristianstadsbladet - 17 jul 12 kl. 07:00

Ifö Sanitär accepterar inte beslut om deponi

Myndighetsnämnden förbjuder Ifö Sanitär att använda nordöstra industriområdet som deponi för en viss typ av avfall. Miljöinspektören menar att de under 20 års tid inte haft något tillstånd till att använda området för avfall. Men Ifö Sanitär håller inte med och överklagar beslutet.

YLE - 19 apr 17 kl. 10:24

Rent samvete är gratis eller billigt på avfallsstationen

Med våren kommer en slags städiver som ibland tar sig märkliga uttryck i form av gömda gamla soffor i skogsgläntor, trasiga kylskåp vid dikesrenar och diverse bråte staplat omkring sopkärlen vid avfallspunkterna. En stor del av detta avfall tas emot helt gratis på avfallsstationerna. Överfulla avfallspunkter är resultatet av att många drar sig från att föra sina sopor direkt till avfallsstationen.

YLE - 20 mar 16 kl. 11:57

Oro för nedsmutsad jord i vågbrytare - Hangö hamn anser allt är rent

En Hangöbo är orolig för att det transporteras nedsmutsat byggnadsavfall från Fabriksudden och Koverhar till Västra hamnen. Hangö hamn förnekar att det är så. Miljövårdschefen har inspekterat området och inte hittat smutsigt avfall där.

YLE - 11 sep 16 kl. 07:48

Insamlingsplatser för återvinning dras in i Åboland?

Åboland kommer knappast att få fler sorteringsstationer, utan det kan hända att de blir ännu färre. Finlands Förpackningsåtervinning Rinki har redan nu färre insamlingsplatser i Åbo och i skärgården än då Sydvästra Finlands avfallsservice och kommunerna skötte insamlingen. - Orsaken är att vi vill ha insamlingen så ekonomisk och så ekologisk som möjligt, säger verkställande direktör Juha-Heikki Tanskanen vid Rinki.

YLE - 02 jun 17 kl. 16:00

Nytt miljösamarbete mellan Ryssland och Finland kan gynna Finska viken

Problematiskt avfall i Krasnyj Bor ska bort. Efter två år av förhandlingar har Finlands och Ryssland miljöministrar kommit fram till en lösning. Miljöministrarna i de båda länderna har skrivit under ett nytt samarbetsavtal om anläggningen för problemavfall Krasnyj Bor utanför S:t Petersburg.

YLE - 13 maj 16 kl. 05:23

Första Talvivaaradomen faller i dag - vattenfrågan avgör gruvans öde

Hur mycket ska man få smutsa ner miljö och vattendrag i Finland och vem bär ansvar i sista hand? Var går gränsen för miljöbrott i Finland? Här några kuggfrågor i fallet Talvivaara, där fyra chefer i dag får sin dom i tingsrätten i Kajana.

Kristianstadsbladet - 16 sep 14 kl. 20:44

Textilier och kläder samlas in

Foto: TT
Nu ska det samlas in mer kläder och textilier i kommunerna Östra Göinge och Osby. Fler insamlingskärl är på plats.
Det är Ögrab, det kommunala renhållningsbolaget, som skrivit avtal med Human Bridge, Erikshjälpens och Läkarmissionens samarbetsorgan för materialbistånd.

SmålandsPosten - 11 jul 13 kl. 06:19

Här gjordes stans äldsta kända öl

Den stenbelagda väg som arkeologer från Kulturparken Småland hittade under Stortorget i våras är från 1300-talet. Det visar C14-undersökningen. På vägen fanns rester av enbär, pors och kråkbär.

YLE - 07 dec 15 kl. 05:41

Nu trivs musen i Helsingfors

Den varma hösten gör att musen lever det goda livet. Enligt skadedjursbekämpare har antalet möss ökat i Helsingfors. Råttorna är däremot inte fler än tidigare.

YLE - 01 feb 17 kl. 15:48

Sprängningar vid Toppå avfallscentral inleds i februari

Vid Toppå avfallscentral ska det brännbara avfallet få tak över huvudet. Ett förråd byggs i berget och tas i bruk år 2018. Förrådet minskar märkbart på behovet att förvara avfall på öppet fält.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Svensktoppen: Årets sommarhit tar täten

Sommaren dröjer sig kvar ett tag till då Uppsalabandet Mares och sommarhitten "Sunnanvind" tar sig tillbaka till förstaplatsen. Sandro Cavazza och Lena Philipsson delar på sjätteplatsen med lika många poäng och veckor på listan..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Stensils missade säkra svensk OS-plats

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Nytt samarbete bakom Petersons succé

Hon har slagit flera toppspelare den senaste månaden och är det stora svenskhoppet i US Open. Samarbetet med nya tränaren Thomas Högstedt har lyft Rebecca Peterson..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Panta mera – nya grepp ska öka återvinningen

Plastpåsar, kläder – och snusdosor. Från att tidigare främst ha gällt pet-flaskor och burkar blir nu allt fler konsumtionsvaror och förpackningar pant- eller återlämningsbara. De nya greppen ska få oss att återvinna mer, men kommer de att lyckas?.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

M kräver svar om svenska barn i IS-lägren

Moderaterna kräver besked från statsminister Stefan Löfven (S) om vilka planer regeringen har för de barn till svenska misstänkta IS-anhängare som finns i bland annat al-Hol-lägret i norra Syrien..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Tre rapporteras döda i flygangrepp i Damaskus

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Tjänstefel misstänks efter mord på Södermalm

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Världens minsta val nära utrotning

Den lilla hotade valen Kaliforniatumlare sätter Mexiko under press. Miljöorganisationer uppmanar omvärlden att införa handelsanktioner mot landet för att man misslyckats med att stoppa det illegala fiske som hotar arten. I värsta fall kan Kaliforniatumlaren vara helt borta inom loppet av månader..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Två gripna för människorov i Stockholm

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Oenighet splittrar ledare vid G7-mötet

Handelsprotektionism, klimatförändringar och Iran – på flera områden är de politiska skillnaderna omfattande mellan G7-ledarna. Men president Donald Trump avfärdar rapporterna om sprickor mellan ledarna under det pågående G7-mötet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.