Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 21 August, 22:43

Dagens PS - 12 aug 19 kl. 11:28

SAS öppnar direktlinjer till Skistars flygplatsFlygbolaget SAS öppnar direktlinjer till nya flygplatsen Sälen/Trysil, Scandinavian Mountains Airport, under vintersäsongen 2019/2020 från Köpenhamn, Aalborg och London. Det framgår av ett pressmeddelande. ”Det är mycket glädjande att SAS kan erbjuda de första internationella rutterna till den nya flygplatsen. Korta restider, attraktiv tidtabell i kombination med fantastiska möjligheter till skidåkning och andra vinterupplevelser i de svenska och norska fjällen, är något många efterfrågar”, säger Karl Sandlund, kommersiell vice-chef på SAS. Resenärerna får tillgång till Skistars 250 pister i flera olika anläggningar inom 25-40 minuter från flygplatsen.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
SAS, Skistars, SälenTrysil, Mountains Airport, Köpenhamn, London, Karl Sandlund, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SASöppnar , direktlinjertill , Skistars, flygplats
DI - 22 jun 16 kl. 07:34

Då är Skistars flygplats färdigbyggd

I december 2018 kommer vinterturismbolaget Skistars flygplats mellan svenska Sälen och norska Trysil. Det framgår av rapporten för tredje kvartalet som publicerades på onsdagsmorgonen..

BT - 09 sep 14 kl. 17:16

Omfattande IT-haveri hos SAS

Först en helt död SAS-sajt i närmare ett dygn. Sedan slocknade och vaknade hemsidan om vartannat. IT-haveriet mellan måndag och tisdag gjorde det svårare för bolagets resenärer att checka in.

Dagens PS - 28 okt 17 kl. 08:05

Premiär för SAS direktflyg till Miami

”Vi gläds åt att nu kunna hälsa våra första resenärer välkomna ombord”. I morgon, söndag, lanseras SAS nya direktlinje mellan Stockholm och Miami. Den nya linjen, med avgång en gång i veckan, är ett svar på efterfrågan från SAS kunder då direktlinjen har varit väldigt populär från både Oslo och Köpenhamn.

Expressen - 12 aug 19 kl. 09:00

SAS startar tre flyglinjer till Scandinavian Mountains Airport

Under vintersäsongen 2019–2020 startar flygbolaget SAS tre nya direktlinjer till Sveriges nyaste flygplats, Scandinavian Mountains Airport. Flyglinjerna blir de första internationella rutterna och är mycket efterfrågade enligt Karl Sandlund på SAS..

Expressen - 20 aug 15 kl. 10:57

SAS satsning på USA – flera nya direktflyg

SAS börjar flyga direkt till Los Angeles från Stockholm Arlanda. Samtidigt lanseras nya direktlinjer till Miami från Oslo och Köpenhamn. Flygbolaget utökar dessutom antalet avgångar från Stockholm till New York och Chicago.

Affärsvärlden - 13 maj 14 kl. 07:59

SAS lanserar sju nya direktlinjer

SAS lanserar sju nya direktlinjer inför vintern 2014/2015. Fyra av linjerna går till semesterdestinationer i Spanien, där efterfrågan uppges ha ökat..

DI - 19 aug 15 kl. 19:41

SAS: Lanserar nya direktlinjer till USA

SAS kommer öppna tre nya direktlinjer till USA under 2016. De nya linjerna som lanseras är Los Angeles från Stockholm, Miami från Oslo och Miami från Köpenhamn. Det framgår av ett pressmeddelande..

Vagabond - 09 okt 18 kl. 09:45

17 nya direktlinjer med SAS från Skandinavien i sommar

17 nya direktlinjer till totalt 6 nya destinationer. Det presenteras i SAS sommarprogram. Två intressanta nyheter är Cornwall Newquay från Köpenhamn och Marseille från Arlanda..

Dagens PS - 27 jan 17 kl. 07:00

SAS flyger direkt till partyparadis

SAS storsatsar på Sydeuropa under sommaren 2017 och ökar med 370.000 flygstolar till Portugal, Kroatien, Spanien, Italien och Grekland jämfört med förra året, enligt ett pressmeddelande. Från och med 28 juni öppnar SAS som enda flygbolag en direktlinje mellan Stockholm och Ibiza med avgångar varje onsdag under högsommaren.

YLE - 3 timmar sedan

Ovidkommande besök på Pyttis flygplats – ägarna vill begränsa vistelsen på området

Bolaget som äger Pyttis flygplats vill ha strängare begränsningar för hur man får vistas och röra sig på området..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 6 timmar sedan

Norska oljefondens avkastning: 256 miljarder

Norska oljefonden, som formellt heter Statens pensjonsfond utland, avkastade 3 procent, eller 256 miljarder norska kronor, i andra kvartalet. I första kvartalet noterade fonden sitt bästa kvartal någonsin, mätt i ökning i kronor, efter att ha gett en avkastning på 9,1 procent. Avkastningen på aktieinvesteringarna var 3,0 procent i andra kvartalet medan ränteinvesteringarna gav en avkastning på 3,1 procent.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Trump ljög om golfbanor – skuld på 600 miljoner

USA:s president ska enligt uppgift har grovt överskattat värdet på sina två golfbanor i Storbritannien – och nu kan han riskera fängelse. Det skriver Huffington Post. Enligt dokument som lämnats in till brittiska- och amerikanska myndigheter har värdet av Donald Trumps golfklubbar i Turnberry och Aberdeen blivit grovt överskattat.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Trump har överskattat golfbana med 1,5 miljarder

USA:s president ska enligt uppgift har grovt överskattat värdet på sina två golfbanor i Storbritannien – och nu kan han riskera fängelse. Det skriver Huffington Post. Enligt dokument som lämnats in till brittiska- och amerikanska myndigheter har värdet av Donald Trumps golfklubbar i Turnberry och Aberdeen blivit grovt överskattat.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Biltest: Mercedes GLS – största klass!

Park City, Utah. Ska man köra stora SUV finns det få länder som passar bättre än USA där stora SUV och pick-up dominerar gatubilden. Så när Mercedes valde Park City i Rocky Mountains som lanseringsort för sin stora SUV GLS kändes det faktiskt fullt naturligt.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Domstol sätter stopp för Ryanairs pilotstrejk

Irlands högsta domstol ger Ryanair rätt – och sätter därmed stopp för den planerade pilotstrejken. Det rapporterar Dagens Industri, med hänvisning till the Independent. Enligt flygbolaget ska facket ha kallat till strejk innan medlingsprocessen slutförts.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Utvecklare får VR-jobb från norskt tågbolag

Mobilspelsbolaget Bublar Groups helägda dotterbolag Voblin, har fått ett VR-uppdrag från den norska tågoperatören Vy, som tidigare hette NSB, Norske Statsbaner. Det framgår av ett pressmeddelande. Vobling ska utveckla en avancerad applikation för träning och simulering i Virtual Reality med fokus på brand- och rökutveckling ombord.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Den nya spellagen och vad den har åstadkommit

I början av året så trädde den nya spellagen i kraft. Vad innebär den och vad har hänt sedan dess? Tillstånd Just tillstånd har det pratats mycket om.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Biltest: Mercedes GLS 400 d 4MATIC – största klass!

Park City, Utah. Ska man köra stora SUV finns det få länder som passar bättre än USA där stora SUV och pick-up dominerar gatubilden. Så när Mercedes valde Park City i Rocky Mountains som lanseringsort för sin stora SUV GLS kändes det faktiskt fullt naturligt.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Hagströmer om klimatångest: ”Greta är en del”

Profilen och finanspampen Sven Hagströmer är numera klimat-alarmist – han har till och med ändrat sin livsstil. Det berättar han i en intervju med Affärsvärlden. Svenskarna flyger allt mindre, något som Sven Hagströmer tror delvis beror på en svag krona – men också på allmän klimatångest och så kallad ”flygskam”.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Chefsekonom: Fortsatt svag konjunktur

Tillväxten i svensk ekonomi är nu så långsam att man kan tala om en regelrätt konjunkturförsvagning och det finns en relativt stor risk för att det blir sämre globalt, vilket skulle kunna få Riksbanken att sänka reporäntan igen. Det uppger Handelsbanken i en ny konjunkturprognos. Banken har sänkt BNP-prognosen för 2020 med 0,3 procentenheter till 0,8 procent, medan prognosen för 2019 lämnas oförändrad på 1,5 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.