Sydöstran > Nyheter

Tuesday, 20 August, 04:57

Sydöstran - 12 aug 19 kl. 11:05

Mordförsök ska upp i hovrättenMordförsöket i Olofström som ledde till att tre män dömdes till långa fängelsestraff, ska nu upp i hovrätten. .
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Olofström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mordförsökska upp i , hovrätten
BT - 25 apr 13 kl. 11:38

Hovrätten dömer Mangs till livstids fängelse

Hovrätten dömer Peter Mangs till livstids fängelse för två mord och åtta mordförsök. Mangs greps och häktades i november 2010, efter en serie skottdåd i Malmö, som främst riktades mot människor med invandrarbakgrund. Han kom att kallas "serieskytt och "en ny laserman".

Skånskan - 25 jun 19 kl. 15:30

Hovrätten skärper straffet för Höörsbo

höör Precis som tingsrätten menar hovrätten att det inte ska räknas som mordförsök när en 23-årig man från Höör utdelade ett oprovocerat hugg mot sin pappa med en kökskniv. Ändå väljer hovrätten att skärpa straffet till sju månaders fängelse för misshandeln som skedde.Det var i september i år som mannen hamnade i konflikt med sin pappa på en adress i kommunen.

Nyan - 19 mar 18 kl. 14:31

Hovrätten skärper straffet i Godbyfallet

Hovrätten har skärpt straffet för mordförsöket i Godby till tio års fängelse. Tingsrätten hade dömt mannen till åtta års fängelse. Hovrätten höjer även delar av skadeståndet till offret.

BT - 11 sep 13 kl. 15:22

Hovrätten ändrar dom om mordförsök - men inte straffet

Kvinnan fälldes för mordförsök i tingsrätten. Hovrätten väljer dock att ändra domen till grov misshandel ? men straffet kvarstår.

BT - 28 jan 13 kl. 17:25

Peter Mangs läser vidare i hovrätten

Livstidsdömde Peter Mangs kräver frikännande från domen för mord och mordförsök, men vill slippa vara med under hela rättegången i hovrätten i Malmö. Första dagen ägnade han sig åt medhavd lektyr och hade tidvis fingrarna i öronen. När rättens ordförande, Göran Abelson, i inledningen ropade upp Mangs namn vinkade denne med ena handen och bekräftade personnummer och bostadsadress med ett kort "ja".

Skånskan - 28 jun 16 kl. 06:00

Hovrätten skärper straff för mordförsök

skåne Den 4 juli förra året sköts en 28-årig man i magen vid ett bråk i Hästveda.
I geväret höll en 42-åring som senare dömdes till sju års fängelse. Efter 28-åringens överklagande har hovrätten nu skärpt straffet till nio år.

BT - 06 aug 13 kl. 11:38

Hovrätten friar knivdömd

Hovrätten friar en 31-årig man som dömts mordförsök. Mannen dömdes till åtta års fängelse av Vänersborgs tingsrätt för att ha knivhuggit en 48-årig man som skulle vittna i ett brottmål om hur han bland annat utsatts för våldtäkt. Men när saken nådde hovrätten för västra Sverige, så släpptes mannen, i väntan på dagens dom.

Kristianstadsbladet - 15 nov 13 kl. 11:31

Hovrätten friar från mordförsök


En man har friats av hovrätten från misstankar om att ha skottskadat en man i juli förra året i Rågsved i södra Stockholm. Den åtalade, som hela tiden har nekat, dömdes i tingsrätten för mordförsök till sju års fängelse.Det finns ingen teknisk bevisning, utan åtalet byggde på vittnesmål, bland annat från den skjutne.

BT - 15 nov 13 kl. 11:34

Hovrätten friar från mordförsök

En man har friats av hovrätten från misstankar om att ha skottskadat en man i juli förra året i Rågsved i södra Stockholm. Den åtalade, som hela tiden har nekat, dömdes i tingsrätten för mordförsök till sju års fängelse. Det finns ingen teknisk bevisning, utan åtalet byggde på vittnesmål, bland annat från den skjutne.

Expressen - 03 jan 18 kl. 14:57

Högg elev med kniv i ansiktet – får sänkt straff i hovrätten

En 19-åring som dömts för mordförsök på en gymnasieelev fick i dag straffet sänkt från fem år och ett halvt års fängelse till ett år och två månader i hovrätten. Tingsrätten fällde honom för mordförsök när han anföll en elev i skolan med kniv. Hovrätten anser att det är grov misshandel, skriver Hallandsposten..

BT - 17 jul 14 kl. 15:15

Hovrätten friar dömd för Falkenbergsmord

En 23-årig man dömdes till livstids fängelse för mord på en 26-årig man i Falkenberg. Men nu frias han helt av hovrätten. – Jag är väldigt nöjd med denna dom, självklart.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 3 minuter sedan

Stilla på Asiens börser

Sydöstran - 15 minuter sedan

"Elden gör det den gillar allra mest"

Sydöstran - 45 minuter sedan

Frias för mord efter att ha fött dött barn

En ung kvinna i El Salvador, mordåtalad sedan hon hade fött ett dödfött barn, har friats av en appellationsdomstol..

Sydöstran - 45 minuter sedan

E-tjänst för skilsmässor lanseras

Sydöstran - 1 timme sedan

TBE ökar trots rekordmånga vaccin

Sydöstran - 1 timme sedan

Tronskifte på Billboardlistan

Lil Nas X har lämnat tronen. Hans jättehit "Old town road" fick 19 veckor på Billboard-listans förstaplats, men nu har Billie Eilish klättrat förbi med "Bad guy".

Sydöstran - 1 timme sedan

Skott mot bostad i Bro

Sydöstran - 1 timme sedan

MC krockade med mitträcke - En person till sjukhus

Vid 23:48 larmades SOS om en trafikolycka vid E22. .

Sydöstran - 2 timmar sedan

Vegansk fond kryddar New York-börsen

Den som vill göra helt veganska fondval kan snart vända sig till USA och New York-börsen..

Sydöstran - 3 timmar sedan

USA varnar Grekland om oljetankerOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.