Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 20 August, 06:00

Helsingborgs Dagblad - 12 aug 19 kl. 11:12

Hon skrev årets feelgood-romanFörfattaren Anna Lönnqvist får det nyinstiftade priset Årets feelgood. Hon får det för sin roman "Julia och Jack", som prisjuryn kallar "en härlig karamell med både syra och sötma". "På ett skickligt och trovärdigt sätt fångas svårigheterna med kärlek,.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Anna Lönnqvist, Årets, Julia, Jack

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon skrevårets , feelgood-roman
GT - 05 dec 14 kl. 08:51

En feelgood-roman med extra allt

Carin Hjulströms feelgood-roman är som sig bör i genren en flykt från allvar. Frida Samsonovits läser om den vackra värld vi alla ibland behöver..

Sydsvenskan - 12 aug 19 kl. 11:12

Hon skrev årets feelgood-roman

Författaren Anna Lönnqvist får det nyinstiftade priset Årets feelgood. Hon får det för sin roman "Julia och Jack", som prisjuryn kallar "en härlig karamell med både syra och sötma". "På ett skickligt och trovärdigt sätt fångas svårigheterna med kärlek,.

GöteborgsPosten - 12 aug 19 kl. 11:22

Hon skrev årets feelgood-roman

Författaren Anna Lönnqvist får det nyinstiftade priset Årets feelgood..

BT - 11 aug 19 kl. 11:06

Förfadern smugglade vävstolar – Lena Sjöberg skrev en roman

1723 smugglade Stephen Bennet in tre vävstolar till Sverige på uppdrag av Jonas Alströmer. En av dessa står numer på Textilmuseet i Borås och nu har Lena Sjöberg – Bennets Sparsörsbördiga släkting – skrivit en roman om smugglarhistorien..

DN - 05 okt 17 kl. 18:44

DN i London: ”Kazuo Ishiguro skrev sin roman på en sådan pall”

Beskedet om Nobelpriset kom oväntat för Londonborna i Kazuo Ishiguros hemkvarter. DN:s Katrine Marçal och Mark Earthy har besökt bokhandeln där han skrev "Begravd jätte"..

DN - 05 okt 17 kl. 18:44

DN i London: ”Kazuo Ishiguro skrev sin roman på en sådan pall”

Beskedet om Nobelpriset kom oväntat för Londonborna i Kazuo Ishiguros hemkvarter. DN:s Katrine Marçal och Mark Earthy har besökt bokhandeln där han skrev ”Begravd jätte”..

SmålandsPosten - 24 nov 17 kl. 11:57

Arkitekten som skrev en roman

Sofie Weidemann är arkitekten som skrev romanen ”Längre bort än hem” under föräldraledigheten i Thailand. – Jag började skriva för att det var kul, säger hon..

Blekinge Läns tidning - 12 aug 19 kl. 11:12

Hon skrev årets feelgood-roman

BT - 12 aug 19 kl. 11:12

Hon skrev årets feelgood-roman

Barometern - 12 aug 19 kl. 11:12

Hon skrev årets feelgood-roman

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Svårt att rekrytera lärare till landsbygden

Det är extra svårt att rekrytera lärare till skolor på landsbygden, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Problemen finns över hela landet. Enligt skolchefer som Ekot pratat med kan det vara svårt att locka nyutbildade lärare till exempelvis byskolor då det.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Ankarcrona: ”Aldrig haft ett bättre lag”

Henrik Ankarcrona noterade något mer än de vanliga artighetsfraserna efter segern i Aachen i juli. Respekt, beundran och några stänk fruktan. – Jag tror att om jag och mina tidigare kollegor sätter oss ned kommer vi fram till att Sverige aldrig haft ett.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Lam hoppas på fredliga protester

Hongkongs kritiserade ledare Carrie Lam säger att hon hoppas att helgens fredliga jättedemonstration i staden var startskottet på att protesterna ska lugna ner sig. – Jag hoppas innerligt att det var inledningen av ett samhälle som återgår till fred och.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Nya ägare till lantbruksfastighet i Klippan – 3 000 000 kronor blev priset

3 000 000 kronor blev priset för en gård i Ankarlöv..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

”Skånska bönder har inget att skämmas för.”

Hans Ramel, ordförande för LRF, Lantbrukarnas riksförbund, Skåne..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Stilla på Asiens börser

För tredje dagen i rad öppnade börsen i Tokyo positivt, under tisdagen dock bara svagt. Nikkei 225-index hade under den tidiga handeln gått upp 0,2 procent medan det bredare Topix-index steg med knappt 0,3 procent. I Kina stod kursen i stort sett stilla.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

”Elden gör det den gillar allra mest”

Den stora skogsbranden på Gran Canaria fortsätter att sprida sig. Under natten till tisdag rapporterade den lokala nyhetssajten Canarias 7 att minst 10 000 hektar omfattas av elden och att antal evakuerade stigit till 9 000 personer. Den kraftiga vinden.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Frias för mord efter att ha fött dött barn

En ung kvinna i El Salvador, mordåtalad sedan hon hade fött ett dödfött barn, har friats av en appellationsdomstol. – Tack gode Gud för att rättvisa har skipats, sade 21-åriga Evelyn Hernández. Hernández blev som tonåring gravid vid en våldtäkt och född.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

E-tjänst för skilsmässor lanseras

Det ska bli lättare att ta ut skilsmässa då Sveriges domstolar gör det möjligt att registrera skilsmässan på nätet, rapporterar P4 Jönköping. Det handlar om en e-tjänst där par som är överens om att skilja sig kan lämna in sin ansökan vi nätet. – Vi vil.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

TBE ökar trots rekordmånga vaccin

Rekordmånga svenskar vaccinerar sig mot TBE, men trots det fortsätter smittan att öka och spridas till fler delar av landet, rapporterar SR Ekot. Antalet sålda vaccindoser har fördubblats på tre år uppger läkemedelsbolagen. Den fästingburna smittan kan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.