Dagens PS > Ekonomi

Monday, 26 August, 11:12

Dagens PS - 12 aug 19 kl. 11:10

Hongkongs flygplats ockuperad: Alla flyg ställs inUnder måndagen har demonstranter ockuperat Hongkongs flygplats, och omöjliggör därmed fortsatt verksamhet. Nu ställs alla avgångar in. Det rapporteras brett i global media. Beslutet togs av landets luftfartsmyndighet, skriver Svenska Dagbladet. ”Förutom de avgångar där incheckningen är klar och de anländande flyg som redan är på väg till Hongkong, ställs alla flyg in under resten av dagen”, meddelar myndigheten i ett uttalande, enligt artikeln.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Hongkongs, Svenska Dagbladet, Hongkong, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hongkongs, flygplats, ockuperadAlla , flyg, ställsin
DI - 13 aug 19 kl. 12:03

Hongkongs flygplats ställer in alla flyg – igen

Hongkongs flygplats ställer in alla resterande flyg på tisdagen efter fortsatta protester i terminalerna. .

DI - 12 aug 19 kl. 10:14

Hongkongs flygplats ställer in alla flygningar

Hongkongs flygplats uppger att de avbryter alla flyg för dagen och ser det som ett nödläge..

Affärsvärlden - 12 aug 19 kl. 10:17

Hongkongs flygplats ställer in alla flygningar

Hongkongs flygplats uppger att de avbryter alla flyg för dagen och ser det som ett nödläge..

DN - 09 aug 19 kl. 21:39

Demonstranter ockuperar Hongkongs flygplats

Tusentals demonstranter ockuperade på fredagen Hongkongs flygplats i hopp om att få omvärldens stöd. Manifestationen väntas pågå hela helgen. Samtidigt varnar Hongkongs ledare Carrie Lam för att protesterna slår hårdare mot ekonomin än finanskrisen 2008..

DI - 17 apr 16 kl. 11:34

Tumult på Hongkongs flygplats

HONGKONG. Tumult utbröt under en demonstration på Hongkongs flygplats på söndagen där kritik riktades mot regeringschef CY Leung. Samtidigt anmäldes ledaren till stadens antikorruptionsbyrå..

Sydsvenskan - 26 jul 19 kl. 10:32

Demonstranter intar Hongkongs flygplats

Hundratals demonstranter, däribland flygvärdinnor, protesterar i ankomsthallen på Hongkongs flygplats. Demonstranterna uppges vilja "undervisa" besökare om de stora protester som skakat Hongkong i runt två månader. Ankommande resenärer möts av hundratal.

BT - 26 jul 19 kl. 10:32

Demonstranter intar Hongkongs flygplats

Hundratals demonstranter, däribland flygvärdinnor, protesterar i ankomsthallen på Hongkongs flygplats..

Barometern - 26 jul 19 kl. 10:32

Demonstranter intar Hongkongs flygplats

Hundratals demonstranter, däribland flygvärdinnor, protesterar i ankomsthallen på Hongkongs flygplats..

SmålandsPosten - 26 jul 19 kl. 10:32

Demonstranter intar Hongkongs flygplats

Hundratals demonstranter, däribland flygvärdinnor, protesterar i ankomsthallen på Hongkongs flygplats..

UNT - 26 jul 19 kl. 10:32

Demonstranter intar Hongkongs flygplats

Hundratals demonstranter, däribland flygvärdinnor, protesterar i ankomsthallen på Hongkongs flygplats..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 minuter sedan

Uppförsbacke och rejäl motvind för klädhandeln

Butiksdöden har haft ett stadigt grepp om klädhandelsbranschen i ett par års tid – och ännu syns inget ljus i tunneln. Det berättar Svenska Dagbladet, som sammanställt de största utmaningarna som butikerna står inför. Besökarna minskar – och kunderna ställer högre krav.

Dagens PS - 30 minuter sedan

Indiska startups tar in miljarder från Vision-fonden

Japanska Softbank väntas genom sin Vision Fund delta i två finansieringsrundor för de indiska företagen Lenskart och Dailyhunt. Det rapporterar Times of India med hänvisning till källor. I fallet med Lenskart, som säljer glasögon och kontaktlinser, handlar det om en runda på 400 miljoner dollar, motsvarande drygt 3,8 miljarder kronor till ett företagsvärde av 1,5 miljarder dollar.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Skatteverket kör över småföretagare

Nästan omöjligt att vinna en skatteprocess mot myndigheten. Det här framgick i en undersökning från Srf konsulterna som Dagens Industri redovisade i våras. ”Skatteverket har en hel juriststab som bara jobbar med överklaganden och kan lägga 30 timmar på att förbereda ett mål”, förklarar Roland Sigbladh, vd för Srf konsulterna, i artikeln.

Dagens PS - 45 minuter sedan

’Vaping-sjukan’: Första dödsfallet rapporterat

I dagens techbrief kan du läsa om allt det senaste från Disney, ett dataintrång hos en domänjätte samt ”vaping-sjukan” som skördat sitt första dödsoffer. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Allt det senaste från Disneys D23-konferens Helgens stora Disney-konferens i Anaheim, Kalifornien, bar med sig många nyheter – bland annat en första trailer för den nya Star Wars-serien ”The Mandalorian” som kommer att streamas exklusivt via nya tjänsten Disney+ från och med 12 november, rapporterar The Verge.

Dagens PS - 1 timme sedan

Chefsekonom varnar för ökat utanförskap

Nu behövs en politik som leder till fler jobb i växande företag, anser hon. ”Den stora klyftan i Sverige finns mellan de som har jobb och de som inte har”, konstaterar Svenskt Näringslivs chefsekonom Bettina Kashefi på den privata abetsgivarorganisationens hemsida. Bettina Kashefi ser en fara med att konjunkturen nu mattas av och menar att det riskerar att göra utanförskapet permanent för dem som inte kommit in på arbetsmarknaden hittills – trots en ”brinnande högkonjunktur”.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Göran Persson: Börja inte jaga bankerna

Swedbanks nye ordförande, den tidigare S-statsministern, tar bladet från munnen i SVT:s Agenda. Det rådande konjunkturläget gör att Göran Persson, ny styrelseordförande i Swedbank, avråder regeringen från att jaga bankerna. Det är inte hushållens skuldsättning som är huvudproblem vid en lågkonjunktur, menar Persson.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Läsarna rasar mot regeringen: ”Skitpolitiker”

Fredagens fråga om regeringens insatser för landets pensionärer rörde upp många känslor. Så här säger läsarna. PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Är det en bra idé att slopa värnskatten?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Nästa år slopas den så kallade värnskatten, vilket innebär en skattesänkning på i snitt 17.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Di ser köpläge: ”Plocka upp aktien”

Säkerhetskoncernen Securitas aktiekurs har tappat hela årets uppgång efter en allmän börsoro och rapportbesvikelse. Kursreaktionen är överdriven, anser Dagens industri som sätter köprekommendation på aktien och en riktkurs på 170 kronor. ”Securitas är världsledande på säkerhet.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Blytunga ras i Asien efter Trump-utspel

Handelskriget mellan USA och Kina har eskalerat och får omedelbar effekt. Vid klockan 7.15 (svensk tid), tidpunkten för publiceringen av Omni Ekonomis börsrapport, hade Hongkongbörsen backat med hela 2,8 procent medan japanska Nikkei var ned med 2,1 procent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.