Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 18 August, 23:35

Dagens PS - 12 aug 19 kl. 11:04

Kvinnliga vd:n stoppar kriser med GnosjöandanI nio år i rad har Gnosjöföretaget slagit rekord. Framgångsreceptet: att utveckla personalen i tuffa tider. Gnosjö Automatsvarvning såg dagens ljus redan 1947 och har överlevt både uppochnergångar. Dessutom har företaget alltså satt rekord nio år i följd. I fjol blev omsättningen rekordhöga 130 miljoner kronor mot 32 miljoner kronor 2009, framgår det i en artikel på Företagarna.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Gnosjöandan, Gnosjöföretaget, Automatsvarvning, Företagarna, Linda Fransson, Lehman Brothers, Gnosjö Automatsvarvning, Formel, Gnosjöanda, Kvinnliga, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinnliga, vd:n, stoppar, krisermed , Gnosjöandan
GöteborgsPosten - 25 aug 17 kl. 21:52

Svårare för kvinnliga partiledare att överleva kriser

Kvinnliga partiledare bedöms oftare efter utseende och personlighetsdrag. Vid kriser och skandaler tappar de stöd snabbare än sina manliga motsvarigheter, enligt experterna..

Politologerna - 18 dec 14 kl. 07:30

Varför ser sig kvinnliga EU-kandidater som mindre kompetenta? Om könsroller och stereotyper i politiken

Moderaterna har genom åren haft lättare att attrahera manliga än kvinnliga väljare. Kommer en kvinnlig partiledare att kunna ändra på det? På senare tid har forskningen visat att kvinnor inte i större utsträckning röstar på kvinnliga politiker, eller att kvinnliga politiker får fler kvinnor att engagera sig politiskt.

Dagens PS - 04 jun 19 kl. 08:03

Manliga vd:ar stoppar kvinnliga toppchefer

Jämställdheten i svenska storbolag är fortsatt erbarmlig, visar ny studie. Enligt Novare Pay, som står bakom studien, har antalet kvinnliga chefer i svenska storbolag inte ökat på flera år. Det här skriver SvD Näringsliv och att det ser ut som det gör beror enligt uppgift på att manliga chefer stoppar kvinnor från att nå toppen medan kvinnliga vd:ar anstränger sig för att bana väg för fler kvinnor på höga poster.

BT - 25 apr 14 kl. 11:05

Konsten att överleva kriser

Som utrikeskorrespondent måste man ibland åka till farliga platser. Därför blir vi utrustade med skyddsväst, hjälm, gasmask och annan säkerhetsutrustning. Varje månad dödas i genomsnitt tio journalister världen runt.

LV - 05 aug 15 kl. 09:35

Inte bara Rut stoppar kvinnliga företagare

Det är inte RUT som stoppar kvinnor att starta företag, utan ett uselt socialt skyddsnät. Nu måste politikerna förändra lagstiftningen och skapa långsiktig trygghet för kvinnliga företagare, så att de får en anständig sjuk- och föräldrapenning.
.

SvD - 20 jul 15 kl. 16:15

”Inte bara Rut stoppar kvinnligt företagande”

Det är inte Rut som stoppar kvinnor att starta företag, utan ett uselt socialt skyddsnät. Nu måste politikerna förändra lagstiftningen och skapa långsiktig trygghet för kvinnliga företagare, så att de får en anständig sjuk- och föräldrapenning, skriver Maria Boborg-Trané i en replik..

Helsingborgs Dagblad - 07 feb 11 kl. 04:00

Förbundet stoppar Helens dröm

Helen Johnsson, landets bästa kvinnliga bowlingspelare, får inte spela i herrarnas elitserie nästa säsong. Bowlingförbundet har bestämt att damer från och med nästa säsong ska få spela i herrallsvenskan, men i inte i elitserien som är högsta serien..

Trelleborgs Allehanda - 10 feb 14 kl. 10:46

BBC stoppar manliga programpaneler


BBC kommer nu att förbjuda programpaneler som består av enbart män i sina underhållningsprogram. Beslutet kommer efter att BBC kritiserats offentligt av flera kvinnliga brittiska komiker, på grund av "machokultur" i humorprogrammen. Beslutet innebär att program som "Mock the week" och "Have I got news for you" i framtiden kommer ha minst en kvinnlig panelmedlem.

Västerbottens Folkblad - 10 feb 14 kl. 10:49

BBC stoppar manliga programpaneler

BBC kommer nu att förbjuda programpaneler som består av enbart män i sina underhållningsprogram. Beslutet kommer efter att BBC kritiserats offentligt av flera kvinnliga brittiska komiker, på grund av ”machokultur” i humorprogrammen. Beslutet innebär att program som ”Mock the week” och ”Have I got news for you” i framtiden kommer ha minst en kvinnlig panelmedlem.

Kristianstadsbladet - 10 feb 14 kl. 10:46

BBC stoppar manliga programpaneler


BBC kommer nu att förbjuda programpaneler som består av enbart män i sina underhållningsprogram. Beslutet kommer efter att BBC kritiserats offentligt av flera kvinnliga brittiska komiker, på grund av "machokultur" i humorprogrammen. Beslutet innebär att program som "Mock the week" och "Have I got news for you" i framtiden kommer ha minst en kvinnlig panelmedlem.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 15:17

Aktieanalys: Handlas ICA till rätt pris?

Detaljhandelsbolaget Ica kan locka som ”säker hamn” – men är aktien för dyr? ”Med en tillväxt som rimligen kommer stanna vid på ett par procent per år de kommande åren, där vinstmarginalen inte ser ut att förbättras påtagligt, så är det svårt att betrakta det som annat än dyrt. På lite länge sikt ser också e-handeln mer ut som ett hot än en möjlighet för Ica.

Dagens PS - I förrgår: 14:31

Opec justerar upp prognos över efterfrågan

Oljekartellen Opec gör marginella förändringar uppåt i sina prognoser över den globala efterfrågan på olja för 2019-2020. Prognosen för 2019 ligger nu vid 99,92 miljoner dag, medan prognosen för 2020 är 101,05 miljoner. Det framgår av den senaste månadsrapporten.

Dagens PS - I förrgår: 14:11

London provkör kontakt-lösa donationsplattor

I ett försöka att avhjälpa problemet med hemlöshet har staden installerat donationsstationer i stadens finansdistrikt. Det skriver sajten Finextra. Genom att använda kontaktlösa betalkort kan Londonborna nu donera till välgörenhet snabbt och enkelt.

Dagens PS - I förrgår: 12:18

Trump vill köpa Grönland: ”Global maktkamp”

Enligt källor i Vita Huset har president Donald Trump satt flera departement i arbete med att undersöka möjligheterna för USA att köpa Grönland. Det skriver Washington Post. Källorna, som vill vara anonyma, uppger att president Donald Trump pratat om Grönland under flera veckors tid.

Dagens PS - I förrgår: 10:49

10 bostadsrätter med all-time-high-priser

Lägenheten i topp såldes i början av sommaren och ligger inte oväntat på fashionabla Östermalm i Stockholm. Spana in priset! Booli har sammanställt listan, där Östermalm har så gott som totaldominans med undantag från en lägenhet på Södermalm i Stockholm och en lägenhet på Djurgården.

Dagens PS - I förrgår: 10:41

Uppgifter: Tesla höjer priserna i Kina igen

En försäljare på en Tesla-butik i Peking bekräftar den senaste tidens medierapportering att elbilstillverkaren kommer annonsera prishöjningar i Kina från och med september. Det skriver Global Times. En prishöjning skulle innebära den fjärde justeringen på ett år.

Dagens PS - I förrgår: 10:23

Kontor fick evakueras efter elscooterexplosion

En indisk socialplattform utan stöd för engelska, polisingripande mot Amazons marknadsföring samt evakuering av Dropbox huvudkontor – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Indisk socialplattform tar in 100 miljoner dollar Sociala medieappen ShareChat, som bara finns på regionala språk utan stöd för engelska, tar in stora pengar i en ny finansieringsrunda.

Dagens PS - I förrgår: 10:28

JUST NU: Tekniska problem på Londonbörsen

Londonbörsen har under fredagsmorgonen tekniska problem vilket fördröjer öppningen. Handeln i aktierna som ingår i FTSE 100 och FTSE 250 har därför inte kommit igång, enligt börsoperatören LSE. Däremot sker handel i aktier i FTSE 350 och småbolagslistan AIM som normalt, skriver Sky News.

Dagens PS - I förrgår: 08:36

Kronofogden var hack i häl på Norwegian

Myndigheten var ytterst nära att driva in ett krav på över 19 miljoner kronor från det norska lågprisflygbolaget. Det här uppger Dina Pengar i Expressen och berättar att det norska lågprisflygbolaget missade att betala in passagerarskatt till svenska staten i tid. Följden blev att Kronofogden bara var några dygn från att börja jaga tillgångar hos Norwegians dotterbolag i Sverige på grund av trubblet med Skatteverket.

Dagens PS - I förrgår: 08:39

Läsarna rasar mot Löfvens drogutspel

Torsdagens något kontroversiella fråga har föga oväntat engagerat många läsare. PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.