DI > Ekonomi

Monday, 26 August, 11:02

DI - 12 aug 19 kl. 10:51

Vd-rekrytering ger miljardlyft för industriklenodenAktiemarknaden gav tummen upp till verkstadsbolaget ABB:s rekrytering av Björn Rosengren som ny vd. Vid kvart över tio var aktien upp 4,6 procent vilket innebär att bolagets börsvärde lyft med omkring 17 miljarder kronor. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
ABB, Björn Rosengren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vd-rekryteringger , miljardlyftför , industriklenoden
YLE - 04 jun 13 kl. 04:59

Esbo testar anonym rekrytering

Esbo stad planerar att prova anonym rekrytering för att minska på diskriminering och öka på mångfalden inom stadens personal. Den anonyma rekryteringen ska prövas under hösten och eventuellt också under följande vår, beroende på hurdana arbetsplatser som lediganslås. Helsingfors stad prövade på anonym rekrytering i våras.

YLE - 02 jan 14 kl. 15:16

Anonym rekrytering i Esbo lyckades

Visst hittade Esbo stad en lämplig kandidat till tjänsten som distriktschef för bibliotekstjänster, trots att elva arbetssökande förblev anonyma ända fram till anställningsintervjun. Utifrån en motion i fullmäktige, testade Esbo stad anonym rekrytering under hösten 2013. Mera fokus på den sökandes meriter och kvalifikationer.

Cornucopia - 06 maj 19 kl. 16:12

MÖP-måndag - Förvsarsmakten: Samma krav på kvinnor som män - ingen positiv särbehandling vid rekrytering

Dags för MÖP-måndag igen. Angående kränktheten över Försvarsmaktens pågående kampanj kom som du är, så meddelar presstjänsten att det inte finns någon som helst skillnad på kraven mellan kvinnor och män vid rekrytering och anställning, och inte heller någon positiv särbehandling. Ska man exempelvis bli jägare är fyskraven exakt samma för en kvinna som för en man.

YLE - 20 feb 13 kl. 05:13

Sannfinländare risar anonym rekrytering

Den nya ordföranden för delegationen för invandrings- och integrationsärenden i Helsingfors Matias Turkkila (Sannf) är emot namnlös rekrytering. Han vill minska på arbetslösheten bland utlänningar men anser att anonymiteten inte är en lösning på problemet. Den nya delegationen för invandrings- och integrationsärenden valdes i måndags.

YLE - 20 feb 13 kl. 07:47

"Anonym rekrytering är onödigt trixande"

Den nya ordföranden för delegationen för invandrings- och integrationsärenden i Helsingfors Matias Turkkila (Sannf) är emot namnlös rekrytering. Han vill minska på arbetslösheten bland utlänningar men anser att anonymiteten inte är en lösning på problemet. Turkkila har bland annat varit med och grundat det invandringskritiska Homma-forumet.

YLE - 20 feb 13 kl. 07:57

Sannfinländare: "Anonym rekrytering är onödigt trixande"

Den nya ordföranden för delegationen för invandrings- och integrationsärenden i Helsingfors Matias Turkkila (Sannf) är emot namnlös rekrytering. Han vill minska på arbetslösheten bland utlänningar men anser att anonymiteten inte är en lösning på problemet. Turkkila har bland annat varit med och grundat det invandringskritiska Homma-forumet.

Dagens PS - 11 dec 17 kl. 08:00

Krönika: Nyckeln till smartare rekrytering

Miguel Vergara, PS-krönikör och EPM-ambassadör på Oracle, skisserar hur den brittiska myndigheten Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA) gör om sitt sätt hantera medarbetare och börjar med ett nytt sätt att se på personal och deras mätvärden. Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte DagensPS.

Kristianstadsbladet - 19 nov 13 kl. 08:00

Rektorn: Det tar tid med rekrytering

Skolledningen besvarar kritiken.
– Jag förstår att föräldrar blir oroade när personal är borta. Vi försöker lösa det på bästa sätt.

Realtid - 30 nov 99 kl. 00:00

5 vanliga fallgropar vid rekrytering

Att hitta rätt person är absolut viktigast vid rekrytering. En självklarhet kan tyckas, men risken för misstag är flera. Misstag som kan bli affärskritiska.

Nya Wermlands Tidningen - 30 mar 11 kl. 07:30

Var fjärde rekrytering i Värmland misslyckas

Var fjärde rekrytering i Värmland misslyckas, enligt Svenskt näringsliv. Trots hög arbetslöshet lyckas inte företagen hitta personer med rätt kompetens..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Pareto plockar bort köpstämpeln från oljebolaget

Pareto Securities sänker sin rekommendation för oljebolaget Enquest till behåll från tidigare köp. Riktkursen sänks samtidigt från 5 till 3 kronor..

DI - 15 minuter sedan

Räntor och valutor: Räntorna stiger efter nya handelsturer

Dollarn har stärkts på måndagen och amerikanska räntor har sjunkit efter att det svängt på handelsfronten sedan svensk stängning på fredagen. .

DI - 15 minuter sedan

Skanska slår samman byggverksamheter till ny affärsenhet

Byggbolaget Skanska slår enligt ett pressmeddelande samman sina byggverksamheter i Polen och Tjeckien/Slovakien till en affärsenhet med namnet Skanska Centraleuropa. .

DI - 15 minuter sedan

Aktiechef rekommenderar köp av guld: Ökad recessionsrisk i USA

Sannolikheten för att den amerikanska ekonomin ska hamna i recession inom ett år har ökat från 25 procent till 40 procent, enligt den amerikanska storbanken Standard Chartereds….

DI - 45 minuter sedan

Handelskonflikt sätter press på börsen – Sobi backar på säljrek

Stockholmsbörsen inledde veckans handel nedåt sedan handelskonflikten mellan USA och Kina eskalerat under helgen..

DI - 45 minuter sedan

Kepler Cheuvreux: Överdriven uppvärdering av livsmedelsjätten

En stark utveckling för Ica i kombination med att aktien setts som en säker tillflyktsort har bidragit till en uppvärdering som är "mer än tillräcklig". .

DI - 1 timme sedan

Kinesiska AI-utvecklaren Megvii går mot Hongkong-notering

Alibaba-delägda Megvii, som utvecklar algoritmer för ansiktsigenkänning med artificiell intelligens (AI), har lämnat in prospekt för börsnotering i Hongkong..

DI - 1 timme sedan

Tesla väntas höja priserna efter Kinatullar

Elbilstillverkaren Tesla väntas höja sina priser i Kina tidigare än väntat som ett svar på landets aviserade tullar på amerikanska bilar..

DI - 1 timme sedan

Danske Bank väntas skära kostnader inom regelefterlevnad

Den danska storbanken Danske kommer troligen att fokusera på att skära kostnader inom storföretagsdelen samt inom regelefterlevnad..

DI - 1 timme sedan

Ny deppig konjunktursignal – tyska nyckelsiffran svagare än väntat

Europas största ekonomi fortsätter att visa upp svaghetstecken. På måndagsförmiddagen släpptes det välbevakade IFO-indexet som var svagare än väntat. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.