PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 23 August, 13:10

PrivataAffärer - 12 aug 19 kl. 10:04

Fondspararna valde aktiefonder i sommarUnder juli månad uppgick det totala nysparandet i fonder till 12,9 miljarder kr. Störst nettoinsättningar gjordes i aktiefonder, följt av långa räntefonder och blandfonder. Den samlade fondförmögenheten i Sverige ökade under månaden med 106 miljarder kr och uppgick vid utgången av juli till rekordhöga 4 737 miljarder. Aktiefonder uppvisade ett nettoinflöde på 6,1 miljarder kr. Även långa räntefonder och blandfonder hade nettoinsättningar på 3,5 respektive 2,6 miljarder kr.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Sverige, Gustav Sjöholm, Fondbolagens, Stockholmsbörsen, Den

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fondspararna, valde, aktiefonderi , sommar
Dagens PS - 29 dec 17 kl. 08:49

Nordnets kunder valde aktiefonder

Internetbanken Nordnets kunder köpte under december aktiefonder. Det rörde sig om allt från globala fonder till lokala svenska och tillväxtmarknadsfonder. -”Det är naturligt att aktiefonder ökar i popularitet när världens börser har en positiv utveckling.

E24 - 28 apr 11 kl. 11:23

Fondspararna valde Sverige

Fondspararna valde Sverige- och Koreafonder i april men ratade realränte- och räntefonder. Aktiviteten var lägre än i mars och många avvaktar börsutvecklingen..

BT - 27 dec 11 kl. 14:49

Fondspararna valde bankboken 2011

Fondåret 2011 går till historien som det stora säljåret.
Grekfrossa, eurokris, en arabisk vår och kärnkraftsolyckan i Japan fick fondspararna att dra öronen åt sig och välja bankboken.
Under årets första elva månader plockade de blågula småspararna ut totalt 7,7 miljarder kronor mer ur fonder än vad de satte in.

DI - 10 sep 15 kl. 11:36

Fondspararna överger aktiefonder

Börsturbulensen under augusti fick fondspararna att fly från aktiefonder. I spåren av Kinaoron uppgick fondspararnas nettouttag till 10,7 miljarder kronor. Det visar statistik från Fondbolagens förening..

DI - 27 feb 17 kl. 13:41

Fondspararna tankar aktiefonder

Riskaptiten är fortsatt hög hos fondspararna och i februari var det aktiefonder med framförallt Sverige i fokus som var på modet. Det visar statistik från de bägge nätmäklarna Nordnet och Avanza..

Affärsvärlden - 10 apr 15 kl. 10:30

Fondspararna flyr aktiefonder

Fondbolagens förening rapporterar att nettosparandet i aktiefonder uppgick till -9,3 miljarder kronor i mars..

DI - 17 jan 19 kl. 11:21

Fondspararna dumpade aktiefonder och tankade räntefonder under 2018

Höstens börsturbulens fick Sveriges fondsparare att dra i bromsen och nettosälja aktiefonder för att istället tanka bland- och räntefonder. Det visar statistik från Fondbolagens förening. .

PrivataAffärer - 10 apr 17 kl. 10:44

Fondspararna valde blandfonder i mars

Under mars flyttade fondspararna i hög utsträckning pengarna till blandfonder, som uppvisade nettoinsättningar under månaden på 4,6 miljarder kr....

Blekinge Läns tidning - 10 nov 16 kl. 10:17

Fler valde aktiefonder i oktober

Fondsparandet ökade i oktober, och det var fortsatt aktiefonder som lockade. Totalt ökade nettosparandet med 2,3 miljarder kronor, enligt siffror från Fondbolagens förening som speglar nästan hela den svenska marknaden.(TT).

Barometern - 10 nov 16 kl. 10:17

Fler valde aktiefonder i oktober

Fondsparandet ökade i oktober, och det var fortsatt aktiefonder som lockade. Totalt ökade nettosparandet med 2,3 miljarder kronor, enligt siffror från Fondbolagens förening som speglar nästan hela den svenska marknaden.(TT).

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Trading Direkt jämför storbanker och synar tre aktier


Slutligen berör Trading Direkt Jackson Hole-konferensen där FED-chefen Jerome Powell kommer att tala i eftermiddag. Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Mekonomen, Beowulf Mining, Quickbit, Maha Energy Tobbe Roséns val: S&P500, OMXS30, DAX, MTG, Assa Abloy, USD/SEK, GBP/SEK, Koppar, Guld, Olja (Brent) Tittarönskemål: Swedbank, Nordea, SHB, SEB, Concordia Maritime, SSAB, McDonalds, Ericsson, Evolution Gaming, LVMH, H&M, Oasmia, Nibe, SOBI, Cyxone, Mycronic, Kungsleden, Tele2  .

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Hernhag: Fem favoritaktier i mina favoritbranscher

Aktiechattaren: Hej Marcus! Vilka branscher tror du på långsiktigt och vilka bolag utanför Sverige tycker du är bäst inom respektive bransch?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Fonderna som inte får vara med i nya PPM

Mer än ett par hundra fonder försvinner från Pensionsmyndighetens PPM-torg av de cirka 550 fonder som ansökt om att få vara med. Skälen är i huvudsak två, antingen har fonderna inte godkänts i Pensionsmyndighetens genomgång och granskning, eller så har fondbolaget valt att inte lämnat in någon ansökan om att fonden fortsättningsvis ska vara med. En ansökan innebär inte per automatik att ett bolag eller en fond accepteras på det nya fondtorget.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Fastighetsbyrån: Här finns vinnarna på bostadsmarknaden

Trots det senaste årets lite skakiga bostadsmarknad så har bostadsrättspriserna stigit i snitt 28 procent eller 528 213 kr de senaste fem åren. Men de regionala skillnaderna är stora och flera glesbygdskommuner finns med bland de riktiga vinnarna. – På fem års sikt ser vi tydliga prisökningar i hela landet.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Strategen: Mer minusränta fel väg att gå

”Det finns kostnader med ständigt fallande räntor, allt mer okonventionella penningpolitiska åtgärder och djupt negativa styrräntor. Det verkar bland annat leda till en ökande ojämlikhet och kan medföra svårkvantifierbara effekter på människor tilltro till banksystemet och politiken. Med dessa negativa effekter kanske finanspolitiska stimulanser är att föredra”, säger han.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Greta Gris säljs för 40 miljarder – ägarbolaget rusar på börsen

Entertainment Ones aktieägare erbjuds 5:60 pund per aktie i bolaget, 26 procent över stängningskursen på torsdagen. Aktien handlades således till kurser klart över budnivån. Peppa Pig är en global underhållningskaraktär som blivit en tittarsuccé även i Kina, vilket beskrivs som ett av de bärande skälen bakom Hasbros intresse.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Industrivärden tankar miljontals Volvo-aktier

Köpet gjordes till ett pris om 129 kronor och motsvarade en investering för investmentbolaget om drygt 776 miljoner kronor. Efter transaktionen äger Industrivärden 154,6 miljoner A-aktier och 3,6 miljoner B-aktier i fordonstillverkaren, motsvarande 7,4 procent av kapitalet och 24,1 procent av rösterna, enligt ägardatatjänsten Holdings.  .

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Här är fredagens färska analyser

Pareto Securities höjer riktkursen för Elekta till 170 kr från 165 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Powell riskerar att göra marknaden besviken

– Att säga att insatserna är höga inför talet är närmast ett understatement. Powell kommer att äntra scenen mindre än en månad efter Feds första räntesänkning på ett decennium och med höga förväntningar om ytterligare sänkningar i september. Talet kommer dessutom samtidigt som Trump går till allt hårdare angrepp mot Powell.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Fedchefen i Dallas: Undviker helst räntesänkning i september

  ”Jag vill helst att vi inte vidtar ytterligare åtgärder men jag tror att jag kommer vara öppen för att agera under de kommande månaderna om vi behöver”, sade Kaplan. Tidigare under torsdagen sade Esther George, Fed-chef i Kansas City, att hon är nöjd med att lämna räntorna där de är nu och att hon först vill se bevis på en avmattning om mer lättnader ska till. Även Fed-chefen i Philadelphia, Patrick Harker, sa att han inte ser några skäl just nu till ytterligare penningpolitisk stimulans från Federal Reserve.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.