DI > Ekonomi

Wednesday, 21 August, 13:53

DI - 12 aug 19 kl. 10:01

Vingägaren vill ta in flera miljarder – aktien rasar igenDet problemtyngda resebolaget Thomas Cook, som bland annat äger reseoperatören Ving, vill ta in ytterligare 150 miljoner pund, motsvarande 1,7 miljarder kronor, inför den kommande vintersäsongen. Aktien rasar med nästan 20 procent i måndagens inledande handel. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Thomas Cook, Ving

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vingägarenvill ta in flera , miljarder, aktien, rasar, igen
DI - 24 sep 18 kl. 10:33

Ving-ägaren Thomas Cook rasar efter vinstvarning

Varm sommar tynger brittiska resejätten, som äger Sveriges största researrangör Ving. Aktien rasar i London..

BT - 22 nov 11 kl. 10:35

Thomas Cook-aktien rasar 74 procent

Aktien i den brittiska resekoncernen Thomas Cook, som bland annat äger Ving Sverige och Globetrotter, rasade på Londonbörsen på tisdagen. Strax efter klockan tio hade aktien tappat 74 procent av sitt värde.
Raset följer på det att Thomas Cook skjutit upp redovisningen av ett bokslut och meddelat att man inlett förhandlingar med långivare om ett nödlån på 100 miljoner pund (1,1 miljarder kronor), som skulle komma efter en uppgörelse om en lika stor ny kreditfacilitet i oktober.

Helsingborgs Dagblad - 22 nov 11 kl. 10:09

Thomas Cook-aktien rasar 66 procent

Aktien i den brittiska resekoncernen Thomas Cook, som bland annat äger Ving Sverige och Globetrotter, rasade med 66 procent på Londonbörsen på tisdagen..

DN - 22 nov 11 kl. 11:00

Thomas Cook?aktien rasar 66 procent

Aktien i den brittiska resekoncernen Thomas Cook, som bland annat äger Ving Sverige och Globetrotter, rasade med 66 procent på Londonbörsen på tisdagen..

Expressen - 22 nov 11 kl. 10:42

Thomas Cook-aktien rasar 66 procent

Aktien i den brittiska resekoncernen Thomas Cook, som bland annat äger Ving Sverige och Globetrotter, rasade med 66 procent på Londonbörsen på tisdagen. .

DI - 27 nov 18 kl. 09:07

Ving-ägaren Thomas Cook vinstvarnar – igen

Brittiska researrangören Thomas Cook, som bland annat äger svenska charterbolaget Ving, vinstvarnar för andra gången på två månader. .

HBL - 06 mar 15 kl. 13:45

Tjänstemän på Krim ville konfiskera Hartwalls vingård

För en vecka sedan nåddes industrisläkten Hartwall av beskedet att tjänstemännen i Sevastopol tänker lägga beslag på deras vinodling på Krim. Vingården finns med på en lista över 35 privatägda bolag som myndigheterna skulle konfiskera. Men lokalpolitikerna skar ner i antalet bolag som skulle beslagtas och Hartwalls uppfattning är nu att vingården fortfarande är i släktens händer.

Helsingborgs Dagblad - 25 nov 15 kl. 09:33

Vinstrekord för Ving

Det går bra för resebolaget Ving, trots oro i omvärlden. Vinsten når rekord, försäljningen stiger och lönsamheten förbättras.Vinsten för Ving Sverige, som ingår i resekoncernen Thomas Cook, steg under verksamhetsåret oktober 2014—september 2015 till 339 miljoner kronor, från 219 miljoner kronor året före.

Sydsvenskan - 25 nov 15 kl. 09:33

Vinstrekord för Ving

Det går bra för resebolaget Ving, trots oro i omvärlden. Vinsten når rekord, försäljningen stiger och lönsamheten förbättras.Vinsten för Ving Sverige, som ingår i resekoncernen Thomas Cook, steg under verksamhetsåret oktober 2014—september 2015 till 339 miljoner kronor, från 219 miljoner kronor året före.

Kristianstadsbladet - 06 mar 13 kl. 13:28

Ving-ägare skär ned


Den brittiska researrangören Thomas Cook, som bland annat äger svenska Ving och Globetrotter, planerar att göra sig av med 2 500 anställda i Storbritannien i en omstruktureringsplan.Förutom personalneddragningar kommer ett antal försäljningskontor att stängas.Neddragningen sker bland totalt 15 500 anställda i Storbritannien och Irland.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Topright Nordic får order värd drygt en halv miljon

Ljusteknikföretaget Topright Nordic har fått en order avseende leverans av LED-lysrör till detaljhandelsföretaget Netonnets lagershoppar i Örebro och Haninge..

DI - 15 minuter sedan

Sprint Bioscience utser Jessica Martinsson till ordinarie vd

Sprint Bioscience har utsett Jessica Martinsson till ordinarie vd. Jessica Martinsson har varit tillförordnad vd för bolaget sedan den 11 juni då tidigare vd Anders Åberg valde….

DI - 15 minuter sedan

Avvaktande marknad – lägre omsättning och resultat för Kabe

Husbilstillverkaren Kabes omsättning minskade med 3 procent på årsbasis under årets andra kvartal. Även rörelseresultatet krympte och bolaget flaggar för en mer avvaktande nordisk….

DI - 15 minuter sedan

Biljättar stiger på uppgifter om återupptagna samtal

Fordonsbolagen Fiat Chryslers och Renaults aktier fick fart på onsdagen efter att italienska Il Sole 24 Ore rapporterat att förhandlingarna om ett sammangående återupptagits efter….

DI - 30 minuter sedan

Paretos analytiker inte nöjd med Hufvudstadens rapport

Fastighetsbolaget Hufvudstadens hyresintäkter och förvaltningsresultat i det andra kvartalet var runt 3 till 4 procent lägre än förväntat..

DI - 30 minuter sedan

Breda uppgångar med verkstadsaktier i topp på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen stiger i likhet med de ledande europeiska marknaderna på onsdagen. Swedish Match och verkstadsbolag går starkt medan Astra Zeneca backar efter ett studiebakslag..

DI - 45 minuter sedan

Högre omsättning men stillastående vinst för IAR Systems

Programvarubolaget IAR Systems rapporterar högre omsättning men en relativt stillastående vinst i det andra kvartalet..

DI - 45 minuter sedan

Geely: Pekings åtgärder tandlösa – nedgången fortsätter

Volvo Cars kinesiska koncernsyskon, Geely Automobile, rasar utför i både försäljning och lönsamhet. Första halvåret sjönk omsättningen 11 procent och vinsten med hela 40 procent..

DI - 1 timme sedan

Fed-ledamoten: Dags att sänka räntan och räntebanan

Det är dagens för den amerikanska centralbanken Federal Reserve att inte bara sänka räntan utan också förbinda sig vid att inte höja räntan förrän den underliggande inflationen är….

DI - 1 timme sedan

Bublar Group utvecklar Virtual Reality för Norges största tågoperatör, Vy

Bublar Groups helägda dotterbolag Vobling, har fått VR-uppdrag från den norska tågoperatören Vy, tidigare NSB, Norske Statsbaner..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.