Realtid > Ekonomi

Sunday, 18 August, 04:46

Realtid - 12 aug 19 kl. 09:49

AMS lägger miljardbud på OsramÖsterrikiska AMS har lagt ett utköpsbud på industrikoncernen Osram, enligt ett pressmeddelande..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
AMS, Osram

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AMSlägger , miljardbud, Osram
DI - 12 aug 19 kl. 09:26

AMS lägger miljardbud på Osram – aktien rusar

Österrikiska AMS har lagt ett utköpsbud på industrikoncernen Osram, som är en avknoppning från tyska Siemens med tillverkning inom belysning, på 3,7 miljarder euro, rapporterar Bloomberg News. Osrams aktie steg i öppningen på Frankfurtbörsen..

Affärsvärlden - 12 aug 19 kl. 09:35

AMS lägger mångmiljardbud på Osram

Österrikiska AMS har lagt ett utköpsbud på industrikoncernen Osram, som är en avknoppning från tyska Siemens med tillverkning inom belysning, på 3,7 miljarder euro, rapporterar Bloomberg News. Osrams aktie steg i öppningen på Frankfurtbörsen..

Dagensanalys.se - 26 mar 18 kl. 13:30

Resan mot ett digitalt hem – Lampor och eluttag från Ledvance/Osram

I samband med att jag besökte Stockholm Furniture and Lights Fair träffade jag Ledvance, som också jobbar med smart belysning. De skiljer sig från Philips Hue i vissa avseenden, de har ett system som är mycket enkelt att använda tillsammans med Apples produkter, samtidigt som lamporna inte erbjuder riktigt samma mjuka övergång mellan olika ljusstyrkor och färgtoner. > Här kan du läsa alla tidigare artiklar om Resan mot ett digitalt hem När jag på mässan träffade Ledvance var det spännande samtal om hur väl produkterna fungerade och hur enkla de var att installera.

Nyan - 23 maj 16 kl. 15:03

Ams och Åda tar över it-system

Myndigheten Ams och Åda, Ålands digitala agenda, tar över driften av det åländska studiestödssystemet från Carus. En anställd följer med från Carus till Åda.
I samband med att It-företaget Carus samarbetsförhandlade i början av året togs beslutet att bolaget inte längre vidareutveckla just det datasystem som används av Ams, den åländska myndigheten för arbetsmarknad och studier.

Helsingborgs Dagblad - 30 nov 12 kl. 13:26

Tusentals ska bort från Osram

Tyska Osram, som tillverkar glödlampor och annan belysning, ska spara kraftigt och minska personalstyrkan med 12 procent. 4 700 personer ska bort från företaget den här gången. Bolaget ska spara en miljard euro, motsvarande 8,6 miljarder kronor, de närmaste tre åren.

Nyan - 09 mar 15 kl. 09:42

Ams-chef backar om sekretessuppgifter

Ams-chefen Tomas Lundberg slopar den kritiserade punkten i lagförslaget som berör långtidsarbetslöshet. Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighets chef Tomas Lundberg är beredd att slopa sitt förslag om att myndigheter ska få dela sina kunders sekretessbelagda uppgifter mot kundens vilja. – Bestämmelsen behövs inte eftersom kunderna redan är skyldiga att delta i utarbetandet av en sektorsövergripande plan.

Nyteknik - 06 sep 11 kl. 15:20

Osram inviger oled-fabrik i Europa

Belysningsjätten Osram har invigt sin nya pilotfabrik för organiska lysdioder, oled, i Tyskland..

SvD - 30 nov 12 kl. 13:23

Stort sparpaket på Osram

Tyska Osram, som tillverkar glödlampor och annan belysning, ska spara kraftigt och minska personalstyrkan med 12 procent..

DI - 18 apr 16 kl. 15:07

Det ljusnar för Osram

Det tyska belysningsbolaget Osram höjer sin prognos för helåret 2016 efter att ha upplevt oväntad stark utveckling under det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret.Det rapporterar Bloomberg News på måndagseftermiddagen..

SvD - 18 apr 16 kl. 15:17

Osram stiger på börsen efter lysande kvartal

Det tyska belysningsbolaget Osram höjer sin prognos för helåret 2016 efter att ha upplevt oväntad stark utveckling under det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 21 timmar sedan

Finansnyheterna som lockade flest i sommar

Snart är alla sommarsemestrar slut. Vi har gått igenom de tio mest lästa nyheterna i sommar – har du hängt med? Från och med måndag startar Realtid sin normala utgivning igen – inklusive våra nyhetsbrev..

Realtid - Igår: 17:03

Wall Street stiger i slutet av turbulent vecka

USA-börserna inleder veckans sista handelsdag uppåt med stöd av förhoppningar om mer stimulanser och efter att obligationsräntorna stigit något..

Realtid - Igår: 17:00

Hon är ny operativ chef på AG Advokat 

Den affärsjuridiska advokatbyrån AG Advokat har rekryterat Hanna Foss från Landahl Advokatbyrå. "Eftersom juristbranschen är så pass traditionell kan man med rätt små medel genomföra stora förändringar", säger hon till Realtid. .

Realtid - Igår: 16:20

Liberalerna förstår inte vad skulder innebär

Den ekonomiska analfabetismen breder ut sig. Liberalernas återinsatte ekonomisk-politiske talesman Mats Persson upprepar Anne Wibbles stollighet att ”alla svenskar borde ha en årslön på banken”, skriver Realtids Per Lindvall..

Realtid - Igår: 15:51

Skandiabanken och LF Bank ökar marknadsandel inom bolån 

Länsförsäkringar bank och Skandiabanken är de två av de banker som ökar allra mest inom bolån, enligt en sammanställning från kreditvärderingsinstitutet Nordic Credit Rating. .

Realtid - Igår: 15:14

Coeli lanserar ny energifond

Två förvaltare från London ska tillsammans med Coeli lansera hedgefonden Coeli Energy Transition. Förvaltarna hoppas att nå en miljard i början av 2020. "För oss är det generellt bra när marknaden kraschar", säger Joel Etzler, en av hedgefondens förvaltare..

Realtid - Igår: 14:42

Novo Nordisk anklagas för marknadsmanipulation

Arga aktieägare anklagar den danska läkemedelsjätten Novo Nordisk för marknadsmanipulation och kräver kompensation på 11,8 miljarder danska kronor, motsvarande 17 miljarder svenska kronor..

Realtid - Igår: 12:12

Arctic Securities trappar upp inom företagskrediter – anställer tre

Den norska investmentbanken Arctic Securities har anställt tre personer inom corporate finance till sitt kontor i Stockholm som en del av satsningen inom företagskrediter. Det säger Anna Hallsten, vd för bankens svenska verksamhet. .

Realtid - Igår: 08:28

Sämre resultat för Ratos – aktien sjunker som en sten

UPPDATERAD Projektnedskrivningar i portföljbolaget Hent påverkar Ratos portfölj med -133 miljoner kronor. Aktien är ned över 14 procent..

Realtid - Igår: 11:41

Lundbergs ökar innehavet i Handelsbanken

Investmentbolaget Lundbergs ökar innehavet i Handelsbanken och äger efter köp i veckan 49 miljoner aktier i Handelsbanken, enligt ägardatatjänsten Holdings..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.