PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 22 August, 02:14

PrivataAffärer - 12 aug 19 kl. 09:21

Nytt oljefynd gynnar Africa OilI borrningen påträffades en oljekolumn av hög kvalité om cirka 55 meter och nu ska borrningen utvärderas ytterligare. Det framgår pressmeddelande från bolagen. Oljefyndet utanför Guyana kan rendera i en kursuppgång om 5-10 procent ”i närtid” för minoritetsägaren Africa Oil. Det menar Pareto i en kommentar på måndagsmorgonen efter att det blivit känt att prospekteringsborrningen Jethro-1 resulterat i ett ”betydande” oljefynd. Tullow är operatör i Orinduik-licensen med en ägarandel på 60 procent.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Africa Oil, Guyana, Pareto, Jethro, Orinduik, Eco Oil, Oil, Eco, Africa Oils

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, oljefynd, gynnar, Africa, Oil
Affärsvärlden - 07 maj 12 kl. 13:40

Nytt oljefynd i Africa Oil

Africa Oil meddelar att man har hittat ytterligare olja i brunnen Ngamia-1 i Kenya..

Affärsvärlden - 18 okt 11 kl. 08:48

Nytt oljefynd för Lupe

Ett nytt oljefynd har upptäckts i Aldous Major South där Lundin Petroleum har en intresseandel..

Affärsvärlden - 28 aug 13 kl. 07:49

Statoil: Nytt oljefynd utanför Kanada

Det norska oljebolaget Statoil har gjort ett nytt oljefynd i Bay du Nord-prospektet utanför den kanadensiska Newfoundlandkusten..

DI - 29 okt 18 kl. 09:31

Nytt oljefynd för Equinor vid Johan Carlsberg-licensen

Norska Equinor har tillsammans med sina partners gjort ett nytt oljefynd vid Johan Castberg-licensen. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 17 jan 17 kl. 17:04

Nytt oljefynd för Lundin

Africa Oils oljefynd i prospektet Erut öppnar upp spelplanen för vd Keith Hill. "Vi har möte i dag med våra partners för att utöka och accelerera vårt borrprogram för att testa fler prospekt i de norra delarna", säger han till Di..

DI - 17 jan 17 kl. 08:23

Nytt oljefynd för Africa Oil

Africa Oil har tillsammans med partners, operatören Tullow och danska Maersk Oil, hittat olja i den kenyanska brunnen Erut-1..

DI - I förrgår: 07:20

Lundin Petroleum har gjort nytt oljefynd i Nordsjön

Lundin Petroleum har gjort ett mindre oljefynd söder om Edvard Grieg-fältet i Nordsjön. Det uppger Oljedirektoratet i ett pressmeddelande..

DI - 07 maj 12 kl. 13:44

Nytt Kenyafynd för Africa Oil

Oljebolaget Africa Oil meddelar att man har hittat ytterligare olja i brunnen Ngamia-1 i Kenya..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Nytt oljefynd får aktien att rusa 40 procent

Bolaget har klättrat med 400 procent sedan årsskiftet. Nu rusar oljeaktien ytterligare efter nytt fynd..

Helsingborgs Dagblad - 31 okt 12 kl. 13:27

Aktie rusar efter oljefynd

Det omstridda olje- och gasbolaget Lundin Petroleum överraskade med ett delårsresultat som var klart bättre än väntat. Och dotterbolaget Africa Oil rusade på börsen efter ett nytt oljefynd i Kenya..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Ekonomen: Negativ sparränta skulle skrämma bort svenska sparare

Läs också: Jyske Bank inför minusränta på sparkonton för rika kunder Flertalet europeiska banker, inklusive nordiska, belastar företagskonton med negativa räntor. Vissa schweiziska banker har även infört negativa räntor på vissa hushållskonton med höga insättningar. På tisdagen meddelade danska Jyske Bank att den kommer att införa en negativ räntesats om 0,6 procen

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Några platser kvar på höstens första kurs i PA-skolan

Kursen ”Aktier för nybörjare” är en grundkurs i aktiekunskap som vänder sig till dig som vill börja placera i aktier. Du får lära dig vad en aktie är, avkastning och risk, att köpa och sälja aktier, viktiga nyckeltal och mycket mycket mera. Innehåll: Vad är en aktie?

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Alfred Bergs fonder säljs – så påverkas du som fondsparare

Det framgår av ett pressmeddelande från Carneo, som ägs av riskkapitalbolaget Altor och som även inhyser förvaltningsvarumärkena Carnegie Fonder, C Worldwide, Nordic Cross, Optimized Portfolio Management samt Alternative Solutions. ”Den här affären ska ses i ljuset av att vi vill dubbla vårt förvaltade kapital. Den nordiska omstruktureringen av fondmarknaden som pågår vill vi leda”, säger Carneos vd Christoffer Folkebo till Dagens Industri.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Fonderna som är överviktade i Storbritannien inför brexit

Följetongen brexit kan vara på väg mot sin upplösning, då Storbritannien av allt att döma ser ut att lämna EU den 31 oktober. Den stora knäckfrågan är huruvida det sker med eller utan ett avtal med EU, och tonläget är uppskruvat från flera håll. Den brittiske premiärministern och Toryledaren Boris Johnson har uppmanat de regeringsanställda att förbereda sig på ett avtalslöst utträde (en hård brexit), då han bland annat ser den så kallade ”backstoplösningen” för Nordirland som odemokratisk.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Här är onsdagens analyser

Jefferies International höjer riktkursen för H&M till 160 kr från 140 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Aktien handlas för cirka 176,50 kr på onsdagsförmiddagen och är upp 40 procent sedan årsskiftet.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

SHB-prognos: Avmattningen fördjupas och breddas

Läs även: Fortsatt kräftgång för kronan Sveriges BNP väntas öka 1,5 procent i år, 1,0 procent nästa år och 1,4 procent 2021. I föregående prognos, i april, spåddes en BNP-tillväxt på 1,5 procent i år, 1,3 procent nästa år och 1,1 procent år 2021. Inbromsningen är väntad men framåtblickande indikatorer har försvagats mer än antagits, vilket tyder på en branta

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

SHB: Fortsatt kräftgång för kronan

Läs även: Avmattningen fördjupas och breddas Handelsbanken ser än svagare krona än tidigare och spår nu att valutaparet EUR/SEK handlas i 10:65 vid utgången av 2019, 10:58 vid utgången av 2020 och 10:40 vid utgången av 2021. Motsvarande prognoser för dollarn mot kronan är 9:51, 8:96 respektive 8:52. I aprilprognosen spåddes kronan stärkas till 9:90 mot euron och 7:92 mo

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Storytel i nytt avtal med Bonnierförlagen

Det var i våras det blev känt att parterna inte kunde komma överens och Storytel har sedan början av april inte kunnat erbjuda nya titlar från Bonnierförlagen. ”Jag gläds enormt åt att Storytels kunder åter kan läsa och lyssna på hela Bonnierförlagens katalog, inklusive alla nya böcker. Storytel och Bonnierförlagen har haft intensiva förhandlingar under sommaren som slutligen utmynnade i att vi kunde ingå avtalet i dag”, säger Storytels vd Jonas Tellander via ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Ungefär som väntat för Alimak

Nettoomsättningen uppgick till 1.193 miljoner kr, vilket kan jämföras med snittförväntan på 1.198 miljoner.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.