DI > Ekonomi

Friday, 23 August, 12:50

DI - 12 aug 19 kl. 08:36

Trendbrottet: Fler hushåll tror på lägre bopriserHushållens förväntningar på bostadspriserna bromsade in och vände svagt nedåt i augusti ha stigit fyra månader i rad. Det framgår av SEB:s senaste boprisindikator. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
SEB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trendbrottet, Fler, hushåll, tror, lägre, bopriser
Cornucopia - 09 apr 19 kl. 12:31

Fler hushåll tror på stigande bopriser - mäklarna och Danske Bank på fallande

"Two men says they´re Jesus, one of them must be wrong." - Dire Straits, Industrial DiseaseSEB:s boprisbarometer rapporterar att fler hushåll tror på stigande bostadspriser. Samtidigt tror Danske bank att priserna rasar och åtta av tio mäklare tror att bostadspriserna på såväl villor som lägenheter faller och i princip ingen mäklare tror på stigande priser.

PrivataAffärer - 08 apr 19 kl. 08:54

Boprisindikatorn: Allt fler hushåll tror på ökande priser

SEB:s boprisindikator, som visar skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser, steg till 18 i april jämfört med 13 i mars. Av de tillfrågade tror 44 procent på stigande priser under det kommande året, jämfört med 42 procent förra månaden, medan 26 procent tror på fallande priser, jämfört med 29 procent föregående månad. ”De senaste månaderna har hushållen varit mer positiva till bostadsmarknaden än vad analytikerna varit.

DI - 08 apr 19 kl. 08:48

Fler hushåll tror på stigande bostadspriser

Allt fler svenska hushåll tror på stigande bostadspriser. Det visar SEB:s senaste boprisindikator som steg med 5 enheter jämfört med i mars och nu ligger på 18. .

E24 - 09 nov 15 kl. 08:45

Fler hushåll tror på fallande priser

De svenska hushållen tror på en svagare utveckling för bostadspriserna i november jämfört med vad de gjorde föregående månad..

E24 - 12 dec 16 kl. 09:02

SEB: Fler hushåll tror på sjunkande bopriser

De svenska hushållen tror på en något svagare utveckling för bostadspriserna i december jämfört med vad de gjorde föregående månad..

PrivataAffärer - 11 dec 17 kl. 08:35

Allt fler hushåll tror på fallande bopriser

De svenska hushållen tror på en svagare utveckling för bostadspriserna i december jämfört med vad de gjorde föregående månad....

DI - 11 jun 18 kl. 08:34

SEB: Fler hushåll tror på fallande bopriser

De svenska hushållen tror på en svagare utveckling för bostadspriserna i juni jämfört med vad de gjorde föregående månad..

Sydsvenskan - 08 apr 19 kl. 08:37

Fler hushåll tror på stigande bopriser

SEB:s månatliga boprisindikator, som indikerar svenskarnas syn på bostadsprisernas utveckling, steg i april. Indexet lyfte fem enheter till 18, enligt ett pressmeddelande. 44 procent av hushållen tror nu på stigande priser det närmaste året, en ökning m.

Helsingborgs Dagblad - 08 apr 19 kl. 08:37

Fler hushåll tror på stigande bopriser

SEB:s månatliga boprisindikator, som indikerar svenskarnas syn på bostadsprisernas utveckling, steg i april. Indexet lyfte fem enheter till 18, enligt ett pressmeddelande. 44 procent av hushållen tror nu på stigande priser det närmaste året, en ökning m.

Kristianstadsbladet - 12 aug 13 kl. 08:44

Hushållen tror på högre bopriser


Något fler hushåll tror på stigande bostadspriser jämfört med förra månaden, enligt SEB:s boprisindikator. Av 1 000 tillfrågade hushåll är det 57 procent som tror på stigande bostadspriser det kommande året. Förra månaden var siffran 55 procent.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Åhléns nya strategi: Varuhus blir marknadsplats

Varuhuskedjan Åhléns har flera tuffa år bakom sig. Nu testas ett nytt koncept på Fridhemsplan i Stockholm, där externa aktörer släpps in i varuhuset..

DI - 30 minuter sedan

Efter Di:s artikel: Massiv personalinsats löste bankens depåmiss

De Nordeakunder som i våras drabbades av dataförluster på sina aktiedepåer har under sommaren av allt att döma återfått uppgifterna om köphistorik etcetera – och erbjudits….

DI - 45 minuter sedan

Professorn: Hur klarar man en klimatändring?

DEBATT. Klimatfrågan kan inte lösas genom att svenskar äter mindre kött eller minskar sitt flygande..

DI - 45 minuter sedan

Högre resultat men svagare marginal för Instalco

Installationsbolaget Instalco rapporterar en nettoomsättningsökning på närmare 20 procent för årets andra kvartal..

DI - 1 timme sedan

Stora rapportrörelser temat för Mekonomen i år

Fredagens rapport från bilservicebolaget Mekonomen var resultatmässigt bara marginellt bättre än vad analytikerkåren hade väntat sig..

DI - 1 timme sedan

Operativ chef gör stort insynsköp i SBB

SBB:s operativa chef och vice vd Lars Thagesson har på fredagen köpt 5 miljoner aktier i SBB för 17:28 kronor styck, motsvarande ett transaktionsvärde på 86,4 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Storbanken planerar ytterligare varsel

Tyska Commerzbank planerar ytterligare 1.800-2.500 varsel om uppsägningar, rapporterar Börsen Zeitung med hänvisning till källor inom banken.

DI - 1 timme sedan

Förvaltaren: Köp doldisaktien i säkra sektorn – ”fantastisk uppsida”

Defensiva aktier som Axfood och Ica har rusat på börsen i år, men deras mindre kusin har inte alls hängt med i rallyt.  .

DI - 2 timmar sedan

Uppgången står sig – fortsatt rapportrusning i Mekonomen

Stockholmsbörsen har inlett veckans sista handelsdag med en tydlig uppgång. Stål och gruva ger stöd till index där SSAB stiger för sjätte dagen i rad..

DI - 2 timmar sedan

Naiva politiker göder techbolagen – sätt stopp för cirkusen

Naiva politiker har blivit en viktig del av tech-bolagens affärsmodeller. Samtidigt som många svenska kommuner står inför skattehöjningar bjuds Silicon Valley-företag i praktiken….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.