Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 17 August, 18:56

Dagens PS - 12 aug 19 kl. 08:32

Önskar du bli begraven vid livets ände?DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Allt fler väljer att begrava sina närmaste helt utan ceremoni, skriver SVT. Enligt artikeln har andelen fyrdubblats på bara tio år, till nära 8 procent av de avlidna. ”Det vanligaste är att man inte har haft någon stor relation med den avlidne under livstiden, eller att anhöriga inte kan komma överens om en ceremoni”, säger Ulf Lernéus på Sveriges Begravningsbyråers Förbund, som tagit fram statistiken.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
DAGENS FRÅGA, Dagens PS, SVT, Ulf Lernéus, Sveriges Begravningsbyråers Förbund, Önskar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Önskardu bli , begravenvid , livets, ände
Världen Idag - 27 apr 15 kl. 16:00

Livets ord återlanserar tidskrift

Det sista numret av Keryx utkom i juni förra året. Där skrev Livets ords förre ledare Ulf Ekman en artikel om sin resa till katolicismen. Sedan dess har Livets ord valt att sätta tidskriften på paus.

Världen Idag - 17 sep 17 kl. 19:00

Foglander lämnar Livets ord

Den kände bibelläraren Johnny Foglander lämnar sin tjänst på Livets ords bibelskola i Uppsala för att bli pastor i nystartade eChurch. Det meddelar Foglander i ett brev till församlingen Livets ord..

Alliansfritt Sverige - 28 okt 13 kl. 15:16

Livets Ord är inte så farliga, snarare förföljda ? enligt kolumnist på Svenska Dagbladet

Roland Poirier Martinsson skriver idag en kolumn hos Svenska Dagbladet om Livets Ord. Livets Ord är alltså ett religiöst samfund grundat av pastor Ulf Ekman på 1980-talet. En del menar att det är en sekt, men de flesta verkar överens om att det är en tokreligiös församling.

Dagen - 20 jan 11 kl. 14:35

Bättre siffror i sikte för Livets ords förlag

Livets ords förlag i Uppsala gör ett minusresultat på cirka 2 miljoner kronor under det brutna räkenskapsåret 2009-2010. Men prognosen för kommande period ser mer positiv ut, enligt pressansvarige Magnus Dahlberg.

- Vissa tidigare år har förlaget redovisat ett negativt resultat men halvårsbokslutet för det brutna räkenskapsåret 2010-2011 visar goda siffror, säger Magnus Dahlberg till Dagen.

YLE - 09 okt 14 kl. 16:25

Många brister i vården i livets slutskede

Det finns många olösta problem med vården i slutskedet av livet. Det här är slutsatsen i en rapport som Finlands sjukvårdarförbund har gjort. Beslutsfattarna är rörande överens om att alla har rätt till en värdig död.

Dagen - 01 apr 11 kl. 03:00

Livets ords kristna skola får kritik för betygsättning i kristendom

Livets ords kristna skola i Uppsala får kritik på några punkter av Skolinspektionen. En är att skolan har satt betyg i kristendomskunskap - trots att det inte är ett eget ämne.

Livets ords kristna skola får kritik på tre punkter.

Alliansfritt Sverige - 12 jan 12 kl. 17:18

Så sponsrar Livets ord kristna högerns personvalskampanjerUtbult, Enochsson, Oscarsson och Ekman

PARTIFINANSIERING. Den kristna högerns kanske två mest profilerade företrädare Anneli Enochsson och Roland Utbult (båda riksdagsledamöter, KD) fick stöd av Livets Ord för att bli inkryssade i riksdagen. Men hur?

Expressen - 03 mar 13 kl. 20:00

Ulf Ekman slutar som Livets ord-ledare

I maj förra året fördes han till akuten efter att ha drabbats av en kraftig överansträngning. Nu berättar Livets ord-ledaren Ulf Ekman att han kommer lämna sitt uppdrag som förstepastor. ?

Kristianstadsbladet - 23 jul 13 kl. 10:00

De vandrar på livets väg

Foto: Tom Wall
Det var många som skulle få upp sina tält och husvagnar i värmen inför årets bibelläger under gårdagen. På årets upplaga av lägret kan man vandra längs bibliska vägar upp till Breanäs missionsgård.
Från sen söndagskväll fram till eftermiddagen i går kunde deltagarna rulla in med sina bilar och husvagnar på fältet nedanför missionsgården i Breanäs.

BT - 31 okt 14 kl. 11:18

Trygghet i livets sista tid

Pirkko Polbäck vet att hon troligen bara har några få månader kvar att leva, men döden skrämmer henne inte. ”Nu när jag inte längre behöver kämpa mot cancern så känner jag mig befriad, nästan lycklig i vissa stunder”, säger hon. I somras beslutade 64-åringen att tacka nej till ytterligare cytostatikabehandlingar för att förlänga livet.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 15:17

Aktieanalys: Handlas ICA till rätt pris?

Detaljhandelsbolaget Ica kan locka som ”säker hamn” – men är aktien för dyr? ”Med en tillväxt som rimligen kommer stanna vid på ett par procent per år de kommande åren, där vinstmarginalen inte ser ut att förbättras påtagligt, så är det svårt att betrakta det som annat än dyrt. På lite länge sikt ser också e-handeln mer ut som ett hot än en möjlighet för Ica.

Dagens PS - Igår: 14:31

Opec justerar upp prognos över efterfrågan

Oljekartellen Opec gör marginella förändringar uppåt i sina prognoser över den globala efterfrågan på olja för 2019-2020. Prognosen för 2019 ligger nu vid 99,92 miljoner dag, medan prognosen för 2020 är 101,05 miljoner. Det framgår av den senaste månadsrapporten.

Dagens PS - Igår: 14:11

London provkör kontakt-lösa donationsplattor

I ett försöka att avhjälpa problemet med hemlöshet har staden installerat donationsstationer i stadens finansdistrikt. Det skriver sajten Finextra. Genom att använda kontaktlösa betalkort kan Londonborna nu donera till välgörenhet snabbt och enkelt.

Dagens PS - Igår: 12:18

Trump vill köpa Grönland: ”Global maktkamp”

Enligt källor i Vita Huset har president Donald Trump satt flera departement i arbete med att undersöka möjligheterna för USA att köpa Grönland. Det skriver Washington Post. Källorna, som vill vara anonyma, uppger att president Donald Trump pratat om Grönland under flera veckors tid.

Dagens PS - Igår: 10:49

10 bostadsrätter med all-time-high-priser

Lägenheten i topp såldes i början av sommaren och ligger inte oväntat på fashionabla Östermalm i Stockholm. Spana in priset! Booli har sammanställt listan, där Östermalm har så gott som totaldominans med undantag från en lägenhet på Södermalm i Stockholm och en lägenhet på Djurgården.

Dagens PS - Igår: 10:41

Uppgifter: Tesla höjer priserna i Kina igen

En försäljare på en Tesla-butik i Peking bekräftar den senaste tidens medierapportering att elbilstillverkaren kommer annonsera prishöjningar i Kina från och med september. Det skriver Global Times. En prishöjning skulle innebära den fjärde justeringen på ett år.

Dagens PS - Igår: 10:23

Kontor fick evakueras efter elscooterexplosion

En indisk socialplattform utan stöd för engelska, polisingripande mot Amazons marknadsföring samt evakuering av Dropbox huvudkontor – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Indisk socialplattform tar in 100 miljoner dollar Sociala medieappen ShareChat, som bara finns på regionala språk utan stöd för engelska, tar in stora pengar i en ny finansieringsrunda.

Dagens PS - Igår: 10:28

JUST NU: Tekniska problem på Londonbörsen

Londonbörsen har under fredagsmorgonen tekniska problem vilket fördröjer öppningen. Handeln i aktierna som ingår i FTSE 100 och FTSE 250 har därför inte kommit igång, enligt börsoperatören LSE. Däremot sker handel i aktier i FTSE 350 och småbolagslistan AIM som normalt, skriver Sky News.

Dagens PS - Igår: 08:36

Kronofogden var hack i häl på Norwegian

Myndigheten var ytterst nära att driva in ett krav på över 19 miljoner kronor från det norska lågprisflygbolaget. Det här uppger Dina Pengar i Expressen och berättar att det norska lågprisflygbolaget missade att betala in passagerarskatt till svenska staten i tid. Följden blev att Kronofogden bara var några dygn från att börja jaga tillgångar hos Norwegians dotterbolag i Sverige på grund av trubblet med Skatteverket.

Dagens PS - Igår: 08:39

Läsarna rasar mot Löfvens drogutspel

Torsdagens något kontroversiella fråga har föga oväntat engagerat många läsare. PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.