Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 24 August, 02:44

Dagens PS - 12 aug 19 kl. 08:26

Kolla priset – så mycket är din bostad värdBostadsförsäljningarna har ökat med sju procent i juli jämfört med samma månad förra året.  Bostadsrättspriserna i Stor-Malmö har ökat med tre procent i juli i år medan priserna i Stor-Stockholm var oförändrade. I Stor-Göteborg gick priserna på bostadsrätter upp med en procent under månaden. Siffrorna kommer från Svensk Mäklarstatistik och återges bland annat av Dina pengar i Expressen. De visar även att villapriserna i stort sett låg stilla i juli men att de steg med en procent i riket i sin helhet.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Stor-Malmö, Stor-Stockholm, Stor-Göteborg, Svensk Mäklarstatistik, Dina, Expressen, Stockholm, Göteborg, Dina Pengar, Kolla, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kolla, priset, mycket är din , bostad, värd
PrivataAffärer - 14 jul 15 kl. 09:39

Nu sjunker priset på din bostad

Nu sjunker bostadspriserna. Bostadsrätter blev 0,2 procent billigare mellan maj och juni i år....

Cornucopia - 30 okt 14 kl. 07:39

Gästinlägg: Söka bostad i Stockholm - två förstahandskontrakt på tolv dagar

Nedanstående inlägg är ett gästinlägg från en läsare som av förklarliga skäl vill förbli anonym, men som naturligtvis kontrollerat. Exakta platser har anonymiserats och läsaren har i dagarna skrivit på ett förstahandskontrakt. 

Söka bostad i Stockholm - två förstahandskontrakt på tolv dagar

Bakgrunden till att jag söker bostad i Stockholm är att jag blivit erbjuden en chefstjänst i Stockholm som jag inte kan tacka nej till och dessutom kan man ju inte missa tillfället att kunna säga att man tillhör världens snyggaste, mest bildade och intelligentaste människor ;-)

Jag tänkte att det här kunde bli ett bra verklighetsbaserat test av hur stor bostadsbristen i Stockholm i själva verket är.

HBL - 04 aug 13 kl. 10:38

Kolla din bostadsmäklare

Sedan januari tillåter en ny webbsida bostadssäljare att jämföra priset på mäklartjänster. Stora förmedlingsbolag rynkar på näsan, medan branschens centralförbund välkomnar sidan med öppna armar. I framtiden kan jämförelser ändå bli svårare på grund av ett nytt EU-direktiv.

Cornucopia - 22 maj 18 kl. 11:16

Mina tips om köp och icke-köp av bostad

Konstaterar att det finns många griniga bloggläsare i kommentarsfältet, som undrar kring det där med bostadspriserna. Svaret är att de kan gå upp och de kan gå ner, och som alltid säger inte mina inlägg om bostadsmarknaden ett skit om vad du ska göra som individuell person. I själva verket brukar jag oftast uppmuntra folk som undrar att faktiskt köpa den där bostaden.

Dagens PS - 11 okt 16 kl. 14:02

Sveriges (kanske) hetaste bostad såld

Priset på Högby fyr på en avskärmad udde på norra Öland blev 8,8 miljoner kronor, rapporterar Ölandsbladet. Och till tidningen Barometern säger mäklaren Henric Gustafsson så här: ”Det var inte det högsta priset för oss i år men när det gäller Öland så var det rekord för i år”. Köpare är Johan Sandvall från Stockholm.

YLE - 22 okt 13 kl. 12:45

Värdefullare bostad med rörrenovering

Stambyte kan få bostadens pris stiga oväntat, visar en utredning från OP-Pohjola. I huvudstadsregionen kan nya rörledningar medföra en rejäl prisökning, som rentav överstiger den summa som satsades på renoveringen. Stambyte eller rörrenovering är ett elände för fastighetsägaren, men ett ofrånkomligt ingrepp i allt fler hus.

BT - 19 jan 15 kl. 15:20

Dyrare att hyra bostad i andra hand

I fjol annonserades över 67 000 andrahandsbostäder på Blocket Bostad. Det är något färre än 2013, men samtidigt har snitthyrorna ökat med sju procent - och någon avmattning är knappast i sikte. Priset för att hyra en bostad i andra hand steg allra mest i Stockholm, där uppgången var nio procent.

SVT - 19 mar 19 kl. 20:00

Nybyggd ateljébostad får Kasper Salin-priset

Utmärkelsen Kasper Salin-priset går till Hamra ateljébostad. Bakom byggnaden står arkitekten Anna Chavepayre och arkitektkontoret Collectif encore..

HBL - 31 jan 14 kl. 09:50

Sälj din bostad i tid

Om du har en stor bostad lönar det sig att sälja den och flytta till en mindre när orken börjar ta slut. Annars kan det bli dyrt.Ofta tänker man att den egna bostaden är en sista säkerhet och att man genom att sälja den kan trygga sin framtid.

YLE - 11 jul 17 kl. 09:58

Så säkrar du seniorens bostad för brand- och översvämningsolyckor

Både räddningsverket och försäkringsbolagen har märkt att det är en riskfaktor att äldre och framför allt minnessjuka bor ensamma hemma så länge. I dag är över en femtedel av de som bor i Helsingfors över 60 år gamla och andelen äldre ökar. Det finns inte statistik på att äldre personer skulle råka ut för fler brandolyckor eller vattenskador än yngre, men både räddningsverket och försäkringsbolaget ser det som en riskfaktor att äldre eller särskilt minnessjuka bor ensamma så länge.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 timmar sedan

Frankrike blockerar EU-avtal med Brasilien

Frankrike kommer på grund av Brasiliens hantering av skogsbränderna i Amazonas blockera ett handelsavtal mellan EU och flera latinamerikanska länder. Det sade en talesperson för Frankrikes president Emmanuel Macron på fredagen, enligt The Independent. Brasiliens president Jair Bolsonaro har anklagats för att ha uppmuntrat jordbrukare att tända eld på regnskogen.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Multimiljardären David Koch har avlidit

Den amerikanske multimiljardären David Koch har avlidit. Affärspampen blev 79 år. Dödsfallet bekräftas av Kochs taleskvinna Cristyne Nicholas, rapporterar Bloomberg News.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Kinas hämnd på USA: Tullar för 75 miljarder dollar

Kina kommer att höja importtullarna på ytterligare amerikanska varor till ett värde av 75 miljarder dollar. Det uppger landets finansdepartement på fredagen, enligt Bloomberg News. Tullarna är en mothugg efter Donald Trumps höjningar av tullarna på varor från Kina.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Klädindustrin sluter upp mot klimathotet

Flera klädjättar, där i bland H&M, har gått samman i en global allians för att bekämpa klimathotet och skydda naturen. Det rapporterar Dagens Industri. Klädindustrin har de senaste åren fått utstå allt hårdare kritik som en följd av den globala klimatdebatten.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Åhléns Fridhemsplan öppnar ny marknadsplats

Varuhuskedjan Åhléns öppnar i dag sin första lokala marknadsplats på Åhléns Fridhemsplan. Varuhuset har byggts om under sommaren till det senaste varuhuskonceptet och öppnar dörrarna för nya skönhetstjänster som hårsalongen Nikita Hair och nagelbaren Depend, och varuhusytan delas med de helt nya aktörerna Smarteyes, Indiska, Designtorget och Joe & the Juice. ”Vi vill förändra synen på Åhléns som varuhus till en marknadsplats.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Här är serierna du måste se i helgen

Att bara slökolla på en serie kan kännas som slöseri med tid – men det går faktiskt att kombinera nytta med nöja. Dagens PS har samlat månadens bästa serier, med otroliga storys om företagande, entreprenörer och starka ledare. The Great Hack (Netflix): Skrämmande dokumentär om Facebook, Cambridge Analytica-affären, Donald Trump, Brexit och värdet av personlig data.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Månadens streaming-tips

Att bara slökolla på en serie kan kännas som slöseri med tid – men det går faktiskt att kombinera nytta med nöja. Dagens PS har samlat månadens bästa serier, med otroliga storys om företagande, entreprenörer och starka ledare. The Great Hack (Netflix): Skrämmande dokumentär om Facebook, Cambridge Analytica-affären, Donald Trump, Brexit och värdet av personlig data.

Dagens PS - 15 timmar sedan

FI försenar granskning av storbanker: ”Omfattande”

Tidsplanen för Finansinspektionens granskning av storbankernas hantering av penningtvätt i Baltikum måste rediveras. Det rapporterar Svenska Dagbladet. Granskningen skulle slutföras och resultatet redovisas under 2019, men Finansinspektionen meddelar nu att resultatet av granskningen offentliggörs först nästa år.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Ikea investerar miljarder i Kina – fyra nya varuhus

Ikeas går vidare med den planerade investeringen på 1,4 miljarder dollar, motsvarande 13,5 miljarder kronor, i Kina. Möbeljätten kommer inom en tolvmånadersperiod att öppna fyra nya varuhus i landet. Det uppgav Kina-chefen Anna Pawlak-Kuliga under ett pressmöte, enligt Bloomberg News.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Bilweekend: Här är 10 snålaste kombibilarna

Nybilssajten Facit.com står bakom listan som hjälper dig att välja rätt. Familjen kanske väntar tillskott och jakten på en kombibil inleds.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.