PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 20 August, 05:43

PrivataAffärer - 12 aug 19 kl. 08:18

Goldman Sachs ser ökad risk för recessionGoldam Sachs spår inte längre att de båda länderna kommer att kunna nå ett handelsavtal före presidentvalet i slutet av 2020. De har också sänkt sin prognos för BNP-tillväxten fjärde kvartalet till 1,8 procent och tror att företagen kan dra ned sina investeringar och konsumtion i spåren av osäkerheten. Det rapporterar Bloomberg News. ”Rädslan att handelskriget kan utlösa en recession ökar. Vi har dragit upp vår bedömning om inverkan på tillväxten från handelskriget”, skriver Goldman Sachs i prognosen..
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Sachs, BNP, Bloomberg News, Goldman Sachs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Goldman, Sachs, ser, ökad, riskför , recession
Affärsvärlden - 12 aug 19 kl. 07:31

Goldman Sachs ser ökad risk för recession

Goldman Sachs ser en ökad risk att handelskonflikten mellan USA och Kina knuffar in den amerikanska ekonomin i recession..

Affärsvärlden - 12 aug 19 kl. 07:31

Goldman Sachs ser en ökad risk för recession

Goldman Sachs ser en ökad risk att handelskonflikten mellan USA och Kina knuffar in den amerikanska ekonomin i recession..

DI - 12 okt 15 kl. 19:30

Goldman Sachs ser finanskrisens tredje våg

Goldman Sachs ser att finanskrisen som började 2008 nu har gått in i den tredje fasen som kännetecknas av låga råvarupriser, avtagande tillväxt på utvecklingsmarknader och låg inflation. Det framgår av en rapport från Goldman Sachs som Business Insider tagit del av..

Affärsvärlden - 10 maj 13 kl. 08:54

Goldman Sachs ser 22 procents uppsida i börsjätte

Investmentbanken Goldman Sachs ser ett bra köpläge i ett storbolag på Stockholmsbörsen..

DI - 17 aug 15 kl. 13:35

Goldman Sachs: Ser ytterligare prisfall för järnmalm

Goldman Sachs ser att priserna på järnmalm kan komma att sjunka med 30 procent under de kommande 18 månaderna, uppger Bloomberg..

DI - 05 dec 15 kl. 17:28

Goldman Sachs ser ljusning för tillväxtmarknaderna

Storbanken Goldman Sachs ser en ljusare framtid för tillväxtmarknaderna. I en färsk rapport spår banken att tillväxten kommer öka under 2016..

Dagens PS - 09 jan 18 kl. 11:24

Goldman Sachs ser inget dollarryck i år

Spår att dollarn får ytterligare ett svagt år under 2018, rapporterar CNBC. Bakgrunden är att de räntehöjningar som väntas under året och vanligen hjälper valutor med att stärkas kommer att utebli på grund av en synkroniserad global tillväxt. Det innebär att en högre tillväxt även väntas på andra håll om i världen, vilket lär få centralbanker att agera med att höja räntorna som ett sätt att undvika överhettade ekonomier.

DI - 22 aug 11 kl. 07:28

Goldman Sachs ser gott om köplägen

Goldman Sachs investeringsstrateg Abby Joseph Cohen anser att aktievärderingarna för närvarande prisar in åratal utan vinsttillväxt för bolagen, och ser det som fördelaktigt att köpa aktier i energibolag, verkstad och USA-baserade finansbolag.Det sade Abby Joseph Cohen i en intervju med tv- kanalen CNBC på fredagskvällen..

Affärsvärlden - 04 feb 15 kl. 10:55

Goldman Sachs ser 40 procents uppsida i vindkraftsbolag

Goldman Sachs har identifierat potentiella uppköpskandidater inom vindkraftssektorn. För en av kandidaterna ser banken en poteniellt uppsida på cirka 40 procent..

DI - 26 aug 15 kl. 12:06

Goldman Sachs ser köpläge i kinesiska aktier

Trots att de kinesiska aktiemarknaderna den senaste tiden upplevt stora nedgångar och stor volatilitet ser Goldman Sachs ett översålt läge med billiga aktier..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Så påverkas pensionen av dina val

I tumreglerna framgår att det finns flera olika faktorer som påverkar vår framtida pension. När vi väljer att gå i pension har en direkt och tydlig påverkan. Om utfallet är positivt vid pensionering ett år senare, är utfallet direkt negativt för den som väljer att gå i pension ett år tidigare.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Danske: Inga tecken på global recession

”Sedan 2012 har tillväxten varit förhållandevis dämpad, inflationen låg och penningpolitiken expansiv. För att en recession ska bli verklighet krävs någon form av chock i ekonomin, vilket exempelvis skulle kunna vara ett storskaligt handelskrig. Vårt huvudscenario är dock att vi kommer att undvika det”, skriver banken.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Många barn oförsäkrade utanför skoltid

Det visar en kartläggning som fackförbundet Forena nyligen gjort av vilka kommuner som försäkrar sina skolbarn på heltid och inte. Ur undersökningen framgår även att nio av tio föräldrar inte känner till hur barnens skolförsäkring fungerar. Många oförsäkrade Under skoltid gäller alltid skolans olycksfallsförsäkring, men det är i många fall inte tillräckligt.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Experter: ”Mediokra” utsikter för höstbörsen

Konsensus bland de 17 vd:ar, marknadsstrateger och ekonomer som deltog i undersökningen är att höstens utsikter är mediokra då osäkerheter som brexit, handelskrig och övriga geopolitiska spänningar dämpar investeringsklimatet, rapporter branschsajten Funds Europe. ”Undersökningens resultat visar tydligt att våra respondenter aggregerat inte ser många positiva marknadskatalysatorer vid horisonten”, säger Natixis chef för globala marknadsstrategier för dynamiska lösningar, Esty Dwek. En ”brist på entusiasm” gällande uppsidepotential ska ha varit ett genomgående tema bland de svarande.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Analys: Kurstapp motiverar uppgradering av Powercell

”Vi fortsätter att lyfta fram vår syn på bolagets positiva utsikter som baseras på det (sent i april) tecknade utvecklings- och licensavtalet med Bosch”, heter det i analysen. Pareto påpekar att Bosch under det andra kvartalet betalat Powercell 50 miljoner euro i licens- och royaltybetalningar. ”Vår uppfattning är att detta också löser alla kortsiktiga finansieringsbehov för Powercell”, skriver Pareto.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Nordea sätter köp på Elekta

Nordea anser att Elektas tillväxtutsikter är ”mycket lovande”, inte minst tack vare bolaget nya system Unity som enligt banken har förutsättningar att växa snabbare än strålterapimarknaden i stort. ”Med bakgrund av den starka försäljningstillväxten, god kostnadskontroll och den expanderande bruttomarginalen, ser vi förutsättningar för stark vinsttillväxt och kassaflödesgenerering under de kommande tre till fem åren”, skriver Nordea som spår att Elektas organiska tillväxt kommer att ligga kring 9-10 procent de kommande åren samtidigt som nettovinstökningen kommer växa klart mer än så.  .

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Få vill hyra ut del av bostaden trots ekonomiska fördelar

När cirka 290 000 studenter i dagarna ska börja på sina nya utbildningar är bostadsläget på högskoleorterna pressat. Att vara student och hitta ett boende är en stor utmaning, och många tvingas tacka nej till utbildningsplatser för att de inte har någonstans att bo. Det konstaterar SBAB i den nyra rapporten Komma Hem.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Två nya köpråd från Börsveckan

Värderingen av medicinteknikbolaget Mentice, som utvecklar system för kirurgiska simuleringar, är vid en jämförelse med andra snabbväxande medicinteknikbolag i linje med snittet. Mentice har dock goda chanser att visa en högre tillväxttakt de kommande åren vilket även lär ge rejäl hävstång i rörelsevinsten, menar tidningen och råder till köp. Även norska Contextvision, som är verksamt inom bildgivande undersökningar i vården, ges en köprekommendation.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Här är måndagens färska analyser

SEB Equities höjer sin rekommendation för Ratos till behåll från sälj. Riktkursen sänks till 18 från 22 kr. Även Kepler Cheuvreux höjer rekommendationen för Ratos till behåll, från sälj.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

”Haldex för lågt värderad efter budstrid”

”Di räknar med en rörelsevinst på 350 miljoner kronor i år och 360 Mkr 2020, vilket sett till dagens pressade aktiekurs värderar Haldex till strax över 8 gånger vinsten. Det är för lågt, särskilt som det mycket möjligt kan dyka upp någon ny friare så småningom”, motiveras köprådet.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.