Realtid > Ekonomi

Monday, 19 August, 18:08

Realtid - 12 aug 19 kl. 08:11

Björn Rosengren ny vd för ABBBjörn Rosengren utnämns som vd och koncernchef på ABB. "Vi anser att han är rätt person att leda ABB under nästa fas av bolagets resa", kommenterar Investors vd och koncernchef Johan Forssell..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Rosengren, ABB, Investors, Johan Forssell

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Björn, Rosengrenny vd för , ABB
PrivataAffärer - 12 aug 19 kl. 07:46

Rosengren ny vd för ABB

Björn Rosengren avser lämna Sandvik den 1 februari för att då börja på ABB. Den 1 mars är det tänkt att han formellt ska ta över efter ABB:s tillförordnade vd Peter Voser. ”Efter en grundlig sökprocess är styrelsen övertygad om att Björn Rosengren är den bästa kandidaten för rollen.

PrivataAffärer - 12 aug 19 kl. 14:23

Analys: Tufft vända ABB

Rosengren ny vd för ABB ”Vi har vissa tvivel om det är möjligt att verkligen vända ABB, men i början av en ny fas med en ny och trovärdig vd, lär marknaden fokusera på möjligheterna snarare än riskerna”, skriver ABG som har höjt sin rekommendation för aktien från sälj till behåll, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare på måndagen. ABG:s analytiker tycker att Björn Rosengren har gjort ett bra jobb i Atlas C

PrivataAffärer - 12 aug 19 kl. 13:51

Rosengren tror fortfarande på Sandvik

Läs även: Rosengren ny vd för ABB Enligt Sandviks hemsida äger Björn Rosengren cirka 105.000 aktier i Sandvik, men det framgår inte när den uppgiften har uppdaterats. Beskedet att Björn Rosengren lämnar Sandvik för att bli ny vd för ABB kom på söndagskvällen.

DI - 11 aug 19 kl. 20:36

Källor till Di: Björn Rosengren blir vd för ABB

Den svenska verkstadsjätten Sandvik förlorar sin framgångsrike vd Björn Rosengren. Det är nu bestämt att Björn Rosengren blir ny vd och koncernchef för industrigiganten ABB, enligt källor med insyn i rekryteringsprocessen..

Realtid - 12 aug 19 kl. 15:13

Rusning i ABB – Rosengren köper i Sandvik

Hyllningarna haglar i och med beskedet att Björn Rosengren ska ta över som ny vd för ABB. Han har samtidigt rejäla förväntningar på sig. Rosengren själv passar på måndagen på att köpa aktier i Sandvik, som backar på börsen efter beskedet att han lämnar ståljätten..

DI - 12 aug 19 kl. 10:56

Björn Rosengren blir kvar på ABB i minst fem år

ABB:s tillträdande vd Björn Rosengren närmar sig 61 år när han tillträder på posten nästa vår. Men den avgående Sandvik-vd:n kommer att stanna i minst fem år, enligt ABB:s ordförande Peter Voser..

DI - 29 jul 19 kl. 22:49

Källor: Sandviks- vd:n Björn Rosengren väntas ta över ABB

Sandviks vd Björn Rosengren är favorit att ta över motsvarande position på ABB. Det skriver Bloomberg News, med hänvisning till källor..

Realtid - 30 jul 19 kl. 09:05

Björn Rosengren favorit att ta över ABB

Sandviks vd Björn Rosengren pekas ut som blivande vd för ABB av Bloomberg..

DI - 30 jul 19 kl. 17:43

Storägare: Rosengren skulle passa bra som vd för ABB

Björn Rosengren skulle passa bra som vd för ABB. .

Expressen - 11 aug 19 kl. 20:43

Uppgifter: Björn Rosengren blir vd för ABB

Sandviks vd Björn Rosengren blir vd för industrijätten ABB, uppger Dagens industri. .

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

Norwegians förre vd Bjørn Kjos startar kryptobörs

Den förre Norwegianchefen Bjørn Kjos startar kryptobörsen Norwegian Block Exchange, NBX..

Realtid - 1 timme sedan

Ojämställda löner bland ekonomerna

En kvinnlig ekonom tjänar nästan tolv procent mindre än en manlig ekonom och utvecklingen går åt fel håll. Det visar en färsk analys från fackförbundet Civilekonomerna..

Realtid - 1 timme sedan

Mastercard söker blockchain-experter

Betaljätten Mastercard bygger upp ett krytovaluta-team och söker just nu ett antal blockchain-experter för att utveckla kryptovalutaprodukter..

Realtid - 3 timmar sedan

Mycket starkt år för Mannheimer Swartling

Advokatbyrån Mannheimer Swartling redovisar ett resultat för moderbolaget på nästan 337 miljoner kronor för 2018 jämfört med 312 miljoner kronor 2017. “Vi måste alltid överträffa våra kunders förväntningar”, säger vd Jan Dernestam till Realtid. .

Realtid - 3 timmar sedan

Lennart Mauritzson slutar som finanschef på Thule 

Lennart Mauritzson kommer att sluta som finanschef på Thule Group för att i stället att bli vd på det privatägda familjeföretaget Backahill. .

Realtid - 3 timmar sedan

Tyskland kan redan vara i recession

Tyskland kan redan befinna sig i recession. Det slår den tyska centralbanken Bundesbank fast..

Realtid - 6 timmar sedan

Nordic Capital om norskt köp: “Möjligheten dök upp snabbt”

Expansion i och utanför Norden är den största prioriteten för Bank Norwegian, som Nordic Capital precis blivit storägare i. Det säger Christian Frick, ansvarig partner på riskkapitalbolaget, som bara hade ett par veckor på sig att utvärdera investeringen. .

Realtid - 7 timmar sedan

Ny toppchef på Nordea

Efter flera år med bottenbetyg i kundnöjdhet rekryterar nu Nordea Anette Haaning från Handelsbanken som får uppdraget som nordisk kundnöjdhetschef..

Realtid - 8 timmar sedan

Jamal Abida Norling ny vd för Öhman Fonder

Investeringschefen Jamal Abida Norling blir ny vd för Öhman Fonder. "Det var lätt att tacka ja eftersom jag kan bolaget väl efter många år som medarbetare och har stort förtroende för hela organisationen", säger Jamal Abida Norling till Realtid..

Realtid - 9 timmar sedan

Nordic Capital och Sampo blir största ägare i Norwegian Finans

Nordic Capital och Sampo blir största ägare i Norwegian Finans Holding när de tillsammans förvärvar 17,47 procent för 223 miljoner euro, motsvarande cirka 2,4 miljarder kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.