PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 19 August, 16:33

PrivataAffärer - 12 aug 19 kl. 07:46

Rosengren ny vd för ABBBjörn Rosengren avser lämna Sandvik den 1 februari för att då börja på ABB. Den 1 mars är det tänkt att han formellt ska ta över efter ABB:s tillförordnade vd Peter Voser. ”Efter en grundlig sökprocess är styrelsen övertygad om att Björn Rosengren är den bästa kandidaten för rollen. Han förstår hur man etablerar framgångsrika decentraliserade organisationer”, motiverar ABB vd-valet i sitt pressmeddelande. Björn Rosengren har en bakgrund inom Atlas Copco där han 1998-2011 hade flera chefsbefattningar.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
ABB, Rosengren, Sandvik, Peter Voser, Björn Rosengren, Atlas Copco, Wärtsilä, Olof Faxander, Björn, Johan Molin, Sandviks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rosengrenny vd för , ABB
PrivataAffärer - 12 aug 19 kl. 14:23

Analys: Tufft vända ABB

Rosengren ny vd för ABB ”Vi har vissa tvivel om det är möjligt att verkligen vända ABB, men i början av en ny fas med en ny och trovärdig vd, lär marknaden fokusera på möjligheterna snarare än riskerna”, skriver ABG som har höjt sin rekommendation för aktien från sälj till behåll, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare på måndagen. ABG:s analytiker tycker att Björn Rosengren har gjort ett bra jobb i Atlas C

PrivataAffärer - 12 aug 19 kl. 13:51

Rosengren tror fortfarande på Sandvik

Läs även: Rosengren ny vd för ABB Enligt Sandviks hemsida äger Björn Rosengren cirka 105.000 aktier i Sandvik, men det framgår inte när den uppgiften har uppdaterats. Beskedet att Björn Rosengren lämnar Sandvik för att bli ny vd för ABB kom på söndagskvällen.

DI - 11 aug 19 kl. 20:36

Källor till Di: Björn Rosengren blir vd för ABB

Den svenska verkstadsjätten Sandvik förlorar sin framgångsrike vd Björn Rosengren. Det är nu bestämt att Björn Rosengren blir ny vd och koncernchef för industrigiganten ABB, enligt källor med insyn i rekryteringsprocessen..

Realtid - 12 aug 19 kl. 15:13

Rusning i ABB – Rosengren köper i Sandvik

Hyllningarna haglar i och med beskedet att Björn Rosengren ska ta över som ny vd för ABB. Han har samtidigt rejäla förväntningar på sig. Rosengren själv passar på måndagen på att köpa aktier i Sandvik, som backar på börsen efter beskedet att han lämnar ståljätten..

Realtid - 12 aug 19 kl. 08:11

Björn Rosengren ny vd för ABB

Björn Rosengren utnämns som vd och koncernchef på ABB. "Vi anser att han är rätt person att leda ABB under nästa fas av bolagets resa", kommenterar Investors vd och koncernchef Johan Forssell..

DI - 12 aug 19 kl. 10:56

Björn Rosengren blir kvar på ABB i minst fem år

ABB:s tillträdande vd Björn Rosengren närmar sig 61 år när han tillträder på posten nästa vår. Men den avgående Sandvik-vd:n kommer att stanna i minst fem år, enligt ABB:s ordförande Peter Voser..

DI - 29 jul 19 kl. 22:49

Källor: Sandviks- vd:n Björn Rosengren väntas ta över ABB

Sandviks vd Björn Rosengren är favorit att ta över motsvarande position på ABB. Det skriver Bloomberg News, med hänvisning till källor..

Realtid - 30 jul 19 kl. 09:05

Björn Rosengren favorit att ta över ABB

Sandviks vd Björn Rosengren pekas ut som blivande vd för ABB av Bloomberg..

DI - 30 jul 19 kl. 17:43

Storägare: Rosengren skulle passa bra som vd för ABB

Björn Rosengren skulle passa bra som vd för ABB. .

Expressen - 11 aug 19 kl. 20:43

Uppgifter: Björn Rosengren blir vd för ABB

Sandviks vd Björn Rosengren blir vd för industrijätten ABB, uppger Dagens industri. .

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Danske: Inga tecken på global recession

”Sedan 2012 har tillväxten varit förhållandevis dämpad, inflationen låg och penningpolitiken expansiv. För att en recession ska bli verklighet krävs någon form av chock i ekonomin, vilket exempelvis skulle kunna vara ett storskaligt handelskrig. Vårt huvudscenario är dock att vi kommer att undvika det”, skriver banken.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Många barn oförsäkrade utanför skoltid

Det visar en kartläggning som fackförbundet Forena nyligen gjort av vilka kommuner som försäkrar sina skolbarn på heltid och inte. Ur undersökningen framgår även att nio av tio föräldrar inte känner till hur barnens skolförsäkring fungerar. Många oförsäkrade Under skoltid gäller alltid skolans olycksfallsförsäkring, men det är i många fall inte tillräckligt.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Experter: ”Mediokra” utsikter för höstbörsen

Konsensus bland de 17 vd:ar, marknadsstrateger och ekonomer som deltog i undersökningen är att höstens utsikter är mediokra då osäkerheter som brexit, handelskrig och övriga geopolitiska spänningar dämpar investeringsklimatet, rapporter branschsajten Funds Europe. ”Undersökningens resultat visar tydligt att våra respondenter aggregerat inte ser många positiva marknadskatalysatorer vid horisonten”, säger Natixis chef för globala marknadsstrategier för dynamiska lösningar, Esty Dwek. En ”brist på entusiasm” gällande uppsidepotential ska ha varit ett genomgående tema bland de svarande.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Analys: Kurstapp motiverar uppgradering av Powercell

”Vi fortsätter att lyfta fram vår syn på bolagets positiva utsikter som baseras på det (sent i april) tecknade utvecklings- och licensavtalet med Bosch”, heter det i analysen. Pareto påpekar att Bosch under det andra kvartalet betalat Powercell 50 miljoner euro i licens- och royaltybetalningar. ”Vår uppfattning är att detta också löser alla kortsiktiga finansieringsbehov för Powercell”, skriver Pareto.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Nordea sätter köp på Elekta

Nordea anser att Elektas tillväxtutsikter är ”mycket lovande”, inte minst tack vare bolaget nya system Unity som enligt banken har förutsättningar att växa snabbare än strålterapimarknaden i stort. ”Med bakgrund av den starka försäljningstillväxten, god kostnadskontroll och den expanderande bruttomarginalen, ser vi förutsättningar för stark vinsttillväxt och kassaflödesgenerering under de kommande tre till fem åren”, skriver Nordea som spår att Elektas organiska tillväxt kommer att ligga kring 9-10 procent de kommande åren samtidigt som nettovinstökningen kommer växa klart mer än så.  .

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Få vill hyra ut del av bostaden trots ekonomiska fördelar

När cirka 290 000 studenter i dagarna ska börja på sina nya utbildningar är bostadsläget på högskoleorterna pressat. Att vara student och hitta ett boende är en stor utmaning, och många tvingas tacka nej till utbildningsplatser för att de inte har någonstans att bo. Det konstaterar SBAB i den nyra rapporten Komma Hem.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Två nya köpråd från Börsveckan

Värderingen av medicinteknikbolaget Mentice, som utvecklar system för kirurgiska simuleringar, är vid en jämförelse med andra snabbväxande medicinteknikbolag i linje med snittet. Mentice har dock goda chanser att visa en högre tillväxttakt de kommande åren vilket även lär ge rejäl hävstång i rörelsevinsten, menar tidningen och råder till köp. Även norska Contextvision, som är verksamt inom bildgivande undersökningar i vården, ges en köprekommendation.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Här är måndagens färska analyser

SEB Equities höjer sin rekommendation för Ratos till behåll från sälj. Riktkursen sänks till 18 från 22 kr. Även Kepler Cheuvreux höjer rekommendationen för Ratos till behåll, från sälj.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

”Haldex för lågt värderad efter budstrid”

”Di räknar med en rörelsevinst på 350 miljoner kronor i år och 360 Mkr 2020, vilket sett till dagens pressade aktiekurs värderar Haldex till strax över 8 gånger vinsten. Det är för lågt, särskilt som det mycket möjligt kan dyka upp någon ny friare så småningom”, motiveras köprådet.  .

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Valueguard: Säsongsrensade bopriser stod still i juli

  Bostadspriserna har sjunkit 0,1 procent under den senaste tremånadersperioden och stigit 2,2 procent under de senaste tolv månaderna. Priserna på bostadsrätter steg 0,7 procent i juli jämfört med föregående månad, medan villapriserna sjönk 0,9 procent. Säsongsrensat sjönk priserna på bostadsrätter 0,8 procent, medan villapriserna steg 0,3 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.