Dagensanalys.se > Ekonomi

Saturday, 24 August, 01:58

Dagensanalys.se - 12 aug 19 kl. 07:50

Facebook lanserar sektion för nyheterFacebook har länge flirtat med nyhetsbranschen för att kunna ha fler nyheter i sitt flöde. Nu går plattformen all in och lanserar en egen sektion för  nyheter med etablerade publikationer. Nyheter är innehåll som internetanvändare söker efter och spenderar tid på. För Facebook och liknande tjänster är tiden lika med guld. Desto mer tid vi spenderar på Facebook desto fler annonser kan de visa och desto mer pengar tjänar bolaget.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Facebook, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facebook, lanserar, sektionför , nyheter
DI - 28 nov 18 kl. 17:26

Facebook lanserar sektion med lokalt fokus

Sociala medieföretaget Facebook lanserar en ny sektion med lokala nyheter och lokal information, bland annat från myndigheter. Lanseringen kommer i spåren av tester under året..

Dagensanalys.se - 20 mar 18 kl. 12:00

Facebook lanserar smarta annonslösningar för e-handel och butiker

Store Sales Optimization, Tabs for Canvas och Dynamic Ads – annonser som är utformade för att hjälpa sälja mer online och i butiker. Facebook har lanserat tre nya tjänster både för online och offline anpassat till detaljhandeln. De är produktutvecklingar eller en förlängning av befintliga lösningar.

Dagensanalys.se - 18 jun 19 kl. 17:15

Facebook lanserar den egna kryptovalutan Libra

Facebook, världens största sociala medieplattform, meddelade idag att man lanserar sin egen kryptovaluta Libra. Mark Zuckerberg skrev på Facebook att de, tillsammans med 27 andra organisationer, startar Libra Association. Syftet med projektet är att lansera kryptovalutan Libra år 2020.

Cornucopia - 18 jun 19 kl. 11:38

Facebook lanserar Libra - privat global valuta med omedelbara transaktioner

Facebook lanserar nu en egen privat valuta, Libra, som baserar sig på blockkedjeteknik, men utan skalbarhetsproblemen och utan volatiliteten i de spekulationsvalutor som funnits. Med i projektet finns i princip alla globala aktörer som betyder något i sammanhanget, inklusive Visa, Mastercard och Paypal.
Libra ska backas upp av tillgångar och därmed ha ett stabilt värde, samt genom att inte alla användare ska dela på alla information om alla transaktioner, även undvika problemen med skalbarhet.

Dagensanalys.se - 07 nov 18 kl. 04:13

Facebook lanserar analytics för Instagram och lägger till nya funktioner för fejjan

Facebook lanserar nu analytics för konton på Instagram och avancerad analytics för Facebook pages. Funktionerna är just nu i beta, men kommer att rullas ut nästkommande månader över hela världen. Bland annat kommer du att kunna välja ut personer som kommenterat ett varumärken och rikta annonsering till den målgruppen.

Dagensanalys.se - 11 jun 19 kl. 19:26

Facebook lanserar ny research-app för att ligga steget före konkurrenterna

När Facebook först lanserade en app som skulle användas för att samla in data från användarna fick de problem från både Google Play och Apples AppStore. De var inte tydliga nog Nu har Facebook lanserat appen Study för att återigen samla in alla webbsidor som mobilanvändaren besöker och appar som används – tydligare, enklare och mer transparent. Användare bjuds in via annonser på Facebook för att delta i studien.

Dagens Media - 02 mar 17 kl. 07:45

Facebook lanserar video-app för Apple TV

Kampen trappas upp mellan Facebook och Youtube, när Facebook lanserar video-app för Appe TV..

Dagensanalys.se - 08 nov 17 kl. 13:01

Facebook lanserar Messenger som chatt-plugin

Facebook lanserar ett chatt-plugin som tillåter kunder att chatta direkt i Messenger med företag på deras hemsida, det meddelande det sociala nätverket igår. Även om många företag redan idag har en chattfunktion, har Facebook en stor fördel med sin plattform och stora räckvidd – 1,2 miljarder månatliga användare. Precis som liknande chattfunktioner kommer Messengers plugin att sväva över företagets hemsida och indikeras med Messenger-ikonen.

Dagensanalys.se - 29 mar 19 kl. 15:20

Facebook lanserar nya verktyg inför Europaparlamentsvalen

Inför Europaparlamentsvalen i maj genomför Facebook stora ändringar kring hur politisk annonsering och innehåll ska visas. Några av de verktyg som kommer att underlätta för att behålla valens integritet inkluderar: Förhindra utländsk inblandning i samband med onlineannonsering Ökad transparens kring alla former av politisk och syftesdriven annonsering Några av sätten man planerar att öka transparensen är att användare som inte är verifierade inte kommer att kunna annonsera om valet. Dessutom kommer alla politiska annonseringar vara tydligt märkta med ett ”Betalat […] Inlägget Facebook lanserar nya verktyg inför Europaparlamentsvalen dök först upp på Dagensanalys.

SR - 22 jul 13 kl. 16:33

Facebook lanserar ny app ? för alla

Facebook lanserar nu en app som riktar sig till användare i fattiga länder. I västvärlden är antalet användare redan maximerat..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Hashtaggen fyller 12 år idag

Ja må taggen leva, ja må taggen leva ut i minst 20 år till … för om 20 år är vi nog alldeles för VR för att använda taggar. Den första hashtaggen # dök up den 23 augusti 2007 då Chris Messina skrev på Twitter ”Hur känner ni inför att använda # för grupper? Som i #barcamp”.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

5 skäl publicister bör se fram emot IAB:s nya ramverk

Stephen Byrne från SpotX lyfter fem fördelar som IAB:s uppdaterade ramverk TCF 2.0 har för branschens publicister.  För drygt ett år sedan trädde GDPR direktivet i kraft och med det lanseringen av IABs ramverk Transparency and Consent Framework (TCF) v1.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Här skojar de friskt med digital marknadsföring

Amerikanska företaget Catalina gör narr av sig själva när de skojar med digital marknadsföring. Men är vi väl så här nördiga, eller? Här kan du spana in klippen: Inlägget Här skojar de friskt med digital marknadsföring dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Nu vill Google gå runt kakorna och fånga in annonsörerna

Varning! Varning! Om du mäter din webbtrafik med kakor är du på sista andetaget för allt fler webbläsare blockerar mätningen.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Simone Westerberg utsedd till CEO för IPG Mediabrands

Nu är det klart att Simone Westerberg tar rollen som CEO för IPG Mediabrands i Sverige. Simone kommer senaste från GroupM där hon var COO de senaste tre åren. Simone Westerberg som tillträdande CEO för hela gruppen, passade oss och våra behov baserat på hennes unika erfarenhet av att etablera verksamheter baserat på att attrahera nya kunder, samt att utveckla affärer, kompetenser och tjänsteområden.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Krävs mer än data för att förbättra kundupplevelsen

En ny studie visar att när marknadsförare har extra pengar att investera, så väljer 32 procent att lägga dem på data, analys och teknologi. Men det krävs mer än data för att leverera en personlig kundupplevelse. Merkle har nyligen släppt rapporten The Customer Engagement Report Q3 2019 som har fokus på CRM.

Dagensanalys.se - Igår: 16:01

Ännu en satsning som förenar den digitala världen med IRL

Bublar Group, ett bolag inom AR/VR/XR-teknologi, har ingått samarbetsavtal med Google Maps Platform i utvecklingen av det platsbaserade mobilspelet Hello Kitty AR Kawaii World. Spelindustrin står inför en spännande utveckling. Smarta mobiltelefoner, big data och maskininlärning har tagit kartor från platta 2D-bilder till fantasifulla och levande 3D-modeller av världen.

Dagensanalys.se - Igår: 15:30

Flowbox får Visma som kund

Startupbolaget Flowbox hjälper e-handelsföretag att använda sina kunders social media-innehåll i sin marknadsföring och försäljning har fått Visma som kund. Flowbox, som grundades 2016, har idag 285 kunder i åtta länder. Bland svenska kunderna finns NA-KD, Ideal of Sweden, Hermine Hold, Footway, Gina Tricot och Indiska.

Dagensanalys.se - Igår: 15:15

Closer tar över Forza Footballs försäljning

Appen Forza Football anlitar Closer för att öka försäljningen av annonsytor. Initialt kommer Closer ansvara för den nationella försäljningen i Sverige. Med det nya avtalet växer Closer geografiskt och är nu verksamma i Göteborg, Stockholm och Skåneregionen.

Dagensanalys.se - Igår: 14:10

”Datakrigen har börjat” – så vinner vi dem

Netflix nya dokumentär ”The Great Hack” har avslöjat hur vår data används av vissa företag och utländska regeringar. Även om många av oss är bekanta med Cambridge Analyticas roll i Brexit och det amerikanska presidentvalet 2016, är det oroande att se hur våra personuppgifter utnyttjats för att identifiera och påverka ”de övertalbara” – personer som är mottagliga för riktade annonser på sociala medier och vilseledande eller falska nyheter. De som tittat på dokumentären känner säkert till visselblåsaren Brittany Kaisers boomerang- […] Inlägget ”Datakrigen har börjat” – så vinner vi dem dök först upp på Dagensanalys.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.