PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 19 August, 00:11

PrivataAffärer - 12 aug 19 kl. 07:38

Mäklarstatistik: Bopriser upp 2 procent i sommarUnder den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i riket som helhet, i glidande medelvärde, stigit 2 procent jämfört med föregående tremånadersperiod, och villapriserna har stigit 3 procent. De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna stigit 4 procent samtidigt som villapriserna stigit 1 procent. Svensk Mäklarstatistik redovisar prisutvecklingen som tremånaders glidande medelvärden, viktade efter antalet försäljningar, för att dämpa säsongseffekter och tillfälliga avvikelser som inte har med den underliggande marknadsutvecklingen att göra. För juli innebär månadsförändringen att det viktade medelvärdet för maj-juli jämförs med motsvarande viktade medelvärde för april-juni. För tremånadersförändringen görs jämförelsen med februari-a
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Mäklarstatistik, Olsson, Erik Olsson Fastighetsförmedling, Stockholm, Göteborg, Malmö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mäklarstatistik, Bopriserupp 2 procent i , sommar
Dagens PS - 16 jan 18 kl. 07:45

SEB: Bopriser stabiliseras – i alla fall kortsiktigt

Storbanken SEB mot strömmen efter måndagens svarta rubriker. ”Märkbar förbättring av stämningsläget.” I går släpptes det mängder med data över den svenska bostadsmarknaden.

PrivataAffärer - 15 jun 18 kl. 06:10

Bopriser åt olika håll i maj

Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i riket som helhet, i glidande medelvärde, sjunkit 2 procent jämfört med föregående tremånadersperiod, och villapriserna har stigit 2 procent. De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna sjunkit 8 procent samtidigt som villapriserna varit oförändrade. Svensk Mäklarstatistik redovisar prisutvecklingen som tremånaders glidande medelvärden, viktade efter antalet försäljningar, för att dämpa säsongseffekter och tillfälliga avvikelser som inte har med den underliggande marknadsutvecklingen att göra.

PrivataAffärer - 10 jun 19 kl. 06:48

Mäklarstatistik: Stigande bopriser i maj

Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i riket som helhet, i glidande medelvärde, stigit 2 procent jämfört med föregående tremånadersperiod, och villapriserna har stigit 4 procent. De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna stigit 3 procent samtidigt som villapriserna stigit 1 procent. Svensk Mäklarstatistik redovisar prisutvecklingen som tremånaders glidande medelvärden, viktade efter antalet försäljningar, för att dämpa säsongseffekter och tillfälliga avvikelser som inte har med den underliggande marknadsutvecklingen att göra.

Opinionen.se - 15 apr 14 kl. 09:13

Bopriser fortsätter upp


Rallyt på bostadsmarknaden fortsätter. Utbudet av bostäder är fortsatt lågt, försäljningar sker snabbt och priserna stiger. Priserna på bostadsrätter har de senaste tre månaderna stigit i landet som helhet med fyra procent.

PrivataAffärer - 14 mar 18 kl. 06:33

Mäklarstatistik: Stabila bopriser i februari

Bostadsrättspriserna i riket som helhet var oförändrade i februari jämfört med föregående månad. Villapriserna var också oförändrade. Det visar statistik från Svensk Mäklarstatistik....

PrivataAffärer - 08 jul 19 kl. 10:03

Fler tror på stigande bopriser

Villapriserna steg med tre procent det andra kvartalet, enligt SCB. Och bostadsrättspriserna med lika mycket under det senaste året, enligt svensk Mäklarstatistik. Statistik som både Privata Affärer och andra medier rapporterat om.

Opinionen.se - 17 dec 13 kl. 08:04

Bopriser ökar i storstäderna


Priserna på bostadsrätter fortsätter att stiga, särskilt i storstädernas centrala delar. I riket har priserna på bostadsrätter stigit med 6 procent under den senaste tremånadersperioden. Den senaste månaden har priserna i riket dock fallit med 1 procent, enligt de senaste siffrorna från Mäklarstatistik.

Kristianstadsbladet - 17 dec 13 kl. 08:01

Bopriser ökar i storstäderna


Priserna på bostadsrätter fortsätter att stiga, särskilt i storstädernas centrala delar. I riket har priserna på bostadsrätter stigit med 6 procent under den senaste tremånadersperioden. Den senaste månaden har priserna i riket dock fallit med 1 procent, enligt de senaste siffrorna från Mäklarstatistik.

TA - 17 dec 13 kl. 08:01

Bopriser ökar i storstäderna


Priserna på bostadsrätter fortsätter att stiga, särskilt i storstädernas centrala delar. I riket har priserna på bostadsrätter stigit med 6 procent under den senaste tremånadersperioden. Den senaste månaden har priserna i riket dock fallit med 1 procent, enligt de senaste siffrorna från Mäklarstatistik.

Helsingborgs Dagblad - 17 dec 13 kl. 08:06

Bopriser ökar i storstäderna

Priserna på bostadsrätter fortsätter att stiga, särskilt i storstädernas centrala delar. I riket har priserna på bostadsrätter stigit med 6 procent under den senaste tremånadersperioden. Den senaste månaden har priserna i riket dock fallit med 1 procent, enligt de senaste siffrorna från Mäklarstatistik..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 14:51

Aktieägare stämmer Novo Nordisk på 17 miljarder

”Stämningen verkar i stort innehålla samma anklagelser som de som förts fram av innehavare av bolagets amerikanska depåbevis i en gruppstämning i USA 2017”, skriver Novo Nordisk i ett pressmeddelande. Novo Nordisks aktie reagerade marginellt negativt i Köpenhamn på de nya uppgifterna.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 13:07

Carnegies favorit i verkstadssektorn

Bolaget kan visa en stabil tillväxt över hela gruvkonjunkturcykeln och har potential till fortsatta rörelsemarginalförbättringar. Carnegie Analys anser också att Epiroc har en aktiv förvärvsstrategi efter att ha förvärvat tre bolag hittills under året. ”Även om vi har en fortsatt generell undervikt mot verkstadssektorn är Epiroc en av våra favoriter i sektorn”, skriver Carnegie Analys på hemsidan.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:43

Trading Direkt: Ratos och Nibe – och recessionsrisken


I dagens avsitt hittar vi bland annat Catena Media, Ortivus och Kambi. Vi går igenom vad en räntekurva är för något och får även ta del av Tobbe Roséns tankar om recessionssignalerna. Utöver detta tar vi givetvis en snabb titt på börsen där vi bland annat nämner både Ratos och Nibe som släppt rapport idag.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:55

Analytiker: Bomarknaden ljusnar när räntorna förblir låga

Eftersom effekten av lägre räntor väger tyngre än en försvagad konjunktur lättar bilden för bomarknaden. Flera banker ser nu en ändrad riskbild, med ökad sannolikhet för stigande bostadspriser. – Vi har sett vissa svaghetstecken från arbetsmarknaden, vilket är en riskfaktor för bostadsmarknaden, men en stundande lågkonjunktur cementerar samtidigt bara de låga räntorna.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:33

Hernhag: Fyra intressanta aktier efter nedgången

Tanga-Tony: Hej Marcus, har du några aktier du tycker har blivit köpvärda i den senaste tidens nedgång? mvh Tony Marcus: Hej! Jag gillar SCA B, Stora Enso R och Hexagon efter kursnedgångarna.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:08

Anmäl dig till Stora Placeringskvällen i Linköping 16 september

Vad: Stora Placeringskvällen i Linköping
Var: Linköping Konsert & Kongress, Konsistoriegatan 7, Linköping
När: 16 september 2019 kl 18-2130 (cirka). Insläppet öppnar 1730 På scen finns bland annat representanter från DNB, Splitan Fonder, Danske Invest, Didner & Gerge, Odin Fonder och Xcent. Dessutom får du höra Privata Affärers medarbetare Anders Haskel ge sina bästa aktietips och gå igenom börsläget just nu.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:08

Swedbank: Chansen för höjning har runnit ut i sanden

Swedbank pekar på den globala osäkerhet som oroat finansiella marknader, samt andra centralbankers agerande, men även inhemska faktorer som svag svensk makrodata, både i avseende av arbetsmarknad och tillväxt, som överraskat på nedsidan. Även om inflationen har utvecklats över Riksbankens prognos så är det oroande att inflationsförväntningarna återigen börjat vika ner. Swedbank tror därför att Riksbankens chans att höja styrräntan runnit ut i sanden och att de därför inte kommer kunna höja resterande del av 2019 eller under 2020.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:55

Flera köprekar bland analyserna

SEB Equities höjer riktkursen för Ica till 380 kr från 330 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det skriver Bloomberg News.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:15

Nibe nådde inte upp till förväntningarna

Omsättningen uppgick till 6.093 miljoner kr. Här låg snittestimatet på 6.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:19

Ratos klart under förväntan

”Det lägre resultatet förklaras främst av Hent som redovisade ett resultattapp på -169 miljoner kr varav -133 miljoner kom från projektnedskrivningar samtidigt som det andra kvartalet 2018 innehöll en reavinst på 65 miljoner kr i samband med försäljningen av Eiendomsinvest”, skriver bolaget. Resultatet före skatt uppgick till 514 miljoner kr (731) och nettoresultatet landade på 416 miljoner kr (577). Nettoomsättningen låg på 7.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.