DI > Ekonomi

Sunday, 25 August, 02:13

DI - 12 aug 19 kl. 07:31

Investor om ABB:s nya vd: ”Rätt person”ABB:s största ägare, investmentbolaget Investor, välkomnar Björn Rosengren som ny vd..
Läs mer på DI
Läs mer om:
ABB, Investor, Björn Rosengren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Investorom , ABB:snya vd Rätt person
Helsingborgs Dagblad - 29 aug 11 kl. 06:53

Investor och ABB bäst i kristider

Investor, ABB och Volvo är de aktier som är bäst att köpa i rådande kristider. Nokia, Boliden och H & M bör man däremot sälja, om man ska tro aktieproffsens rekommendationer som Dagens Industri har sammanställt. Den låga skuldsättningen i Investor är en orsak till att inte en enda analytiker gav en negativ rekommendation..

Affärsvärlden - 04 okt 16 kl. 07:57

Investor: "Vi står fullt ut bakom ABB"

Investor står bakom ABB:s beslut att behålla Power Grids, och investmentbolagets vd vill inte ta ställning till huruvida Cevian är välkomna i styrelsen. Det säger Johan Forssell, vd vid ABB:s största ägare Investor, till Nyhetsbyrån Direkt på tisdagsmorgonen: "Vi står fullt ut bakom ABB:s styrelse och ledning, och anser att dagens beslut är det rätta för företaget och dess aktieägare", säger han..

BT - 17 jul 14 kl. 10:07

Investor piskar börsen

Wallenbergsfärens maktbolag Investors substansvärde uppgick den 30 juni till 232,5 miljarder kronor, eller 305 kronor per aktie. Substansvärdet, bolagets nettoförmögenhet, ökade med 5 procent inklusive återlagd utdelning under andra kvartalet. Totalavkastningen landade på 11 procent.

Kristianstadsbladet - 17 jul 14 kl. 10:07

Investor piskar börsen


Wallenbergsfärens maktbolag Investors substansvärde uppgick den 30 juni till 232,5 miljarder kronor, eller 305 kronor per aktie. Substansvärdet, bolagets nettoförmögenhet, ökade med 5 procent inklusive återlagd utdelning under andra kvartalet. Totalavkastningen landade på 11 procent.

Trelleborgs Allehanda - 17 jul 14 kl. 10:07

Investor piskar börsen


Wallenbergsfärens maktbolag Investors substansvärde uppgick den 30 juni till 232,5 miljarder kronor, eller 305 kronor per aktie. Substansvärdet, bolagets nettoförmögenhet, ökade med 5 procent inklusive återlagd utdelning under andra kvartalet. Totalavkastningen landade på 11 procent.

E24 - 04 okt 16 kl. 08:30

ABB:s vd: Haft bra dialog med Cevian och Investor

ABB:s vd har talat med både Investor och Cevian under morgonen om dagens besked, som bland annat innefattar att behålla Power Grids-divisionen inom ABB, och dialogen har förts i en positiv anda. Det sade ABB:s vd Ulrich Spiesshofer vid en presskonferens för nyhetsbyråer på tisdagen..

DI - 22 maj 19 kl. 16:36

Investor om ABB-köpen: ”Attraktiv värdering”

För första gången sedan 2015 har Investor börjat köpa på sig fler aktier i ABB. Köpen görs för att värderingen är låg – inte för att visa musklerna i den pågående vd-tillsättningen i verkstadsbolaget, uppger Investor..

SvD - 04 okt 16 kl. 08:09

Investors vd: ”ABB:s beslut är det det rätta”

Investor står bakom ABB:s beslut att behålla Power Grids, och investmentbolagets vd vill inte ta ställning till huruvida Cevian är välkomna i styrelsen. Det säger Johan Forssell, vd vid ABB:s största ägare Investor, till Nyhetsbyrån Direkt på tisdagsmorgonen..

PrivataAffärer - 12 dec 18 kl. 13:17

ABB en given vinnare om affären går i lås

Efter att i åratal underpresterat när det gäller lönsamheten och därmed fått allt större påtryckningar från investerare verkar nu ABB ha bestämt sig. Verksamhetsområdet Power Grids ska säljas till Hitachi och därmed skulle en historia som varit en följetong under flera år äntligen få sitt lyckliga slut. Riskkapitalbolaget Cevian med Christer Gardell i spetsen har alltsedan de tog en större position i ABB krävt en avknoppning av Power Grids och så sent som efter sommaren 2017 blev en sådan affär avspisad i styrelsen där Cevian numera har en plats.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Investor-vd varnar för dystra tider

Det blir mer framöver av de neddragningar som Sverige sett på sistone, spår Investors vd Börje Ekholm. Wallenbergsfärens maktbolag visar upp ökat substansvärde och vinst för kvartalet. Den dystra globala konjunkturen har redan gett avtryck i sparpaket, varsel och produktionsneddragningar i stora företag i Sverige.

BT - 17 okt 12 kl. 14:06

Investor-vd varnar för dystra tider

Det blir mer framöver av de neddragningar som Sverige sett på sistone, spår Investors vd Börje Ekholm.
Wallenbergsfärens maktbolag visar upp ökat substansvärde och vinst för kvartalet.
Den dystra globala konjunkturen har redan gett avtryck i sparpaket, varsel och produktionsneddragningar i stora företag i Sverige.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Så sparar du säkert i minusräntans värld

Trots rekordlåga boräntor är minusräntans värld inte okomplicerad för sparsamma hushåll. Antalet sparformer med god avkastning till begränsad risk är få..

DI - 5 timmar sedan

Nya räntesignaler belönar fondsparare som tar risk

Fondsparare som valt lite högre risk i räntefonder har belönats väl i år. De 15 bästa företagsobligationsfonderna har avkastat mellan 3 och 8 procent i år..

DI - 6 timmar sedan

Superentreprenören bygger bilar som ingen annan

Är Batman på semester? I den vackra havsbukten, i Utvälinge söder om Ängelholm, är frågan plötsligt relevant..

DI - 7 timmar sedan

Macrons budskap på toppmötet: Alla förlorar på handelsoron

Den ökade protektionismen utmålas som ett allvarligt hot mot världsekonomin vid G7-mötet i Frankrike..

DI - 8 timmar sedan

Experterna: Tullsmockor bäddar för börsfall – så ska du agera

Nya kursfall hotar direkt när börsen öppnar igen på måndag efter upptrappningen av handelskriget mellan Kina och USA..

DI - 8 timmar sedan

Skådespelarpolarna möts i filmen som skrämt privata investerare

Sedan tonåren har Matias Varela och Gustaf Skarsgård varit bröder och vapen­dragare. Relationen bygger på total uppriktighet..

DI - 9 timmar sedan

Gradvall: ”Att vara älskad av alla är inte vägen till framgång”

Det handlar inte om hur saker och ting är. Det handlar om hur de uppfattas. Sell the myth, not the facts..

DI - 9 timmar sedan

Nordkorea har avfyrat robotar

För sjunde gången på kort tid har Nordkorea avfyrat vad som bedöms vara kortdistansrobotar. De två projektilerna slog ned i Japanska sjön, utanför den japanska ekonomiska zonen,.

DI - 10 timmar sedan

Tusk varnar Trump: Handelskrig leder till recession

EU-rådets avgående ordförande Donald Tusk varnade USA:s president Donald Trump för konsekvenserna av eskalerande handelkrig inför lördagskvällens G7-möte..

DI - 11 timmar sedan

Telia pressar leverantörer att leva upp till kraven

Hållbara investeringar är redan en het trend. Nu vill Telia använda sina upphandlingar för att öka tempot i klimatarbetet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.