Affärsvärlden > Ekonomi

Saturday, 24 August, 06:17

Affärsvärlden - 12 aug 19 kl. 07:31

Goldman Sachs ser en ökad risk för recessionGoldman Sachs ser en ökad risk att handelskonflikten mellan USA och Kina knuffar in den amerikanska ekonomin i recession..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Sachs, USA, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Goldman, Sachs, seren , ökad, riskför , recession
Affärsvärlden - 12 aug 19 kl. 07:31

Goldman Sachs ser ökad risk för recession

Goldman Sachs ser en ökad risk att handelskonflikten mellan USA och Kina knuffar in den amerikanska ekonomin i recession..

PrivataAffärer - 12 aug 19 kl. 08:18

Goldman Sachs ser ökad risk för recession

Goldam Sachs spår inte längre att de båda länderna kommer att kunna nå ett handelsavtal före presidentvalet i slutet av 2020. De har också sänkt sin prognos för BNP-tillväxten fjärde kvartalet till 1,8 procent och tror att företagen kan dra ned sina investeringar och konsumtion i spåren av osäkerheten. Det rapporterar Bloomberg News.

DI - 12 okt 15 kl. 19:30

Goldman Sachs ser finanskrisens tredje våg

Goldman Sachs ser att finanskrisen som började 2008 nu har gått in i den tredje fasen som kännetecknas av låga råvarupriser, avtagande tillväxt på utvecklingsmarknader och låg inflation. Det framgår av en rapport från Goldman Sachs som Business Insider tagit del av..

Affärsvärlden - 10 maj 13 kl. 08:54

Goldman Sachs ser 22 procents uppsida i börsjätte

Investmentbanken Goldman Sachs ser ett bra köpläge i ett storbolag på Stockholmsbörsen..

DI - 17 aug 15 kl. 13:35

Goldman Sachs: Ser ytterligare prisfall för järnmalm

Goldman Sachs ser att priserna på järnmalm kan komma att sjunka med 30 procent under de kommande 18 månaderna, uppger Bloomberg..

DI - 05 dec 15 kl. 17:28

Goldman Sachs ser ljusning för tillväxtmarknaderna

Storbanken Goldman Sachs ser en ljusare framtid för tillväxtmarknaderna. I en färsk rapport spår banken att tillväxten kommer öka under 2016..

Dagens PS - 09 jan 18 kl. 11:24

Goldman Sachs ser inget dollarryck i år

Spår att dollarn får ytterligare ett svagt år under 2018, rapporterar CNBC. Bakgrunden är att de räntehöjningar som väntas under året och vanligen hjälper valutor med att stärkas kommer att utebli på grund av en synkroniserad global tillväxt. Det innebär att en högre tillväxt även väntas på andra håll om i världen, vilket lär få centralbanker att agera med att höja räntorna som ett sätt att undvika överhettade ekonomier.

DI - 22 aug 11 kl. 07:28

Goldman Sachs ser gott om köplägen

Goldman Sachs investeringsstrateg Abby Joseph Cohen anser att aktievärderingarna för närvarande prisar in åratal utan vinsttillväxt för bolagen, och ser det som fördelaktigt att köpa aktier i energibolag, verkstad och USA-baserade finansbolag.Det sade Abby Joseph Cohen i en intervju med tv- kanalen CNBC på fredagskvällen..

Affärsvärlden - 04 feb 15 kl. 10:55

Goldman Sachs ser 40 procents uppsida i vindkraftsbolag

Goldman Sachs har identifierat potentiella uppköpskandidater inom vindkraftssektorn. För en av kandidaterna ser banken en poteniellt uppsida på cirka 40 procent..

DI - 26 aug 15 kl. 12:06

Goldman Sachs ser köpläge i kinesiska aktier

Trots att de kinesiska aktiemarknaderna den senaste tiden upplevt stora nedgångar och stor volatilitet ser Goldman Sachs ett översålt läge med billiga aktier..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 20 timmar sedan

Greta Gris säljs för 40 miljarder - ägarbolaget rusar

Ägarbolaget bakom den omåttligt populära barnunderhållningsfiguren Peppa Pig, på svenska känd som Greta Gris, köps upp för nära 40 miljarder kronor av det amerikanska leksaksföretaget Hasbro..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Bullard: Feds jobb att oinvertera räntekurvan

Federal Reserve bör fortsätta att lätta på penningpolitiken eftersom obligationsmarknaden skickar recessionssignaler. Det sade James Bullard, Fedchef i St Louis, i en intervju med CNBC på fredagen..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

USA-terminer tappar efter kinesiskt tullbesked

Terminerna för de ledande USA-börserna handlades inledningsvis upp på fredagen, men vände snabbt till minus sedan Kina aviserat om nya tullar på amerikanska varor..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Amerikansk råolja med på Kinas tullista - oljepriset faller

Amerikansk råolja finns med på den tullista som aviserades av kinesiska myndigheter på fredagen, vilket följdes av prisfall på över 2 procent för både amerikansk olja och Nordsjöolja..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Börsplus: Anar en turnaround - köp

Börsplus börjar ana en turnaround i Mekonomen och trots att aktien stiger på dagens rapport finns fortfarande stor uppsida även om risken också är hög. Det skriver Börsplus och rekommenderar köp..

Affärsvärlden - 20 timmar sedan

Ekonomer: Finansministern för optimistisk

Finansminister Magdalena Andersson (S) har för positiv syn på utvecklingen av svensk ekonomi, anser flera ekonomer..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Upp till 2 500 kan få gå från Commerzbank

Tyska Commerzbank planerar ytterligare 1.800-2.500 varsel om uppsägningar, rapporterar Börsen Zeitung med hänvisning till källor inom banken..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Morgan Stanley: Stigande risk för global recession

Effekten av en global avmattning har redan tagit sig in i amerikansk data, varnar storbanken..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

H&M bland modjättar i hållbarhetsallians

Modebolaget H&M och 31 konkurrenter i klädhandlarbranschen har ingått en global allians där man lovar de politiska ledarna i G7, som sammanträder i helgen, att bekämpa klimathotet och att skydda den biologiska mångfalden och världshaven..

Affärsvärlden - 17 timmar sedan

Råvaror och verkstad i topp på börsen

Stockholmsbörsen höll i fredagsmorgonens uppgång vid lunchtid..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.