Dagensanalys.se > Ekonomi

Wednesday, 21 August, 06:38

Dagensanalys.se - 12 aug 19 kl. 07:31

Internet skördar ännu ett offer i tidningsbranschenInternet har skördat ännu ett offer i tidningsbranschen. Den här gången är det Metro som fattat för sent att det är på nätet det händer. Både sajten och den tryckta versionen läggs ner. All personal har fått besked i augusti så nu finns det en hel del personer (tio pers) som letar nya jobb. Men Metro mode och Metro jobb kommer att fortsätta tills vidare.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Metro, Internet, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Internet, skördar, ännuett , offeri , tidningsbranschen
Computer Sweden - 14 dec 12 kl. 03:00

Internet skördar nya offer


"Problemet är att ingen operatör har tillräcklig kapacitet i sina stamnät eller mobilnät", skriver Håkan Ogelid..

Sydsvenskan - 09 okt 15 kl. 07:00

Uppkopplade ting ännu mest en dröm

Begreppet ”internet of things” översätts ibland med ”sakernas internet” eller kanske ännu tydligare ”uppkopplade föremål”.Under snart ett årtionde har den där formuleringen varit en central del av framtidsdrömmen om internet.Ni har förstås hört det mest klassiska exemplet: i framtiden har vi uppkopplade kylskåp, som känner av när det saknas mjölk, och därför skriver upp det på din digitala inköpslista.

Helsingborgs Dagblad - 09 okt 15 kl. 07:00

Uppkopplade ting ännu mest en dröm

Begreppet ”internet of things” översätts ibland med ”sakernas internet” eller kanske ännu tydligare ”uppkopplade föremål”. Under snart ett årtionde har den där formuleringen varit en central del av framtidsdrömmen om internet. Ni har förstås hört det mest klassiska exemplet: i framtiden har vi uppkopplade kylskåp, som känner av när det saknas mjölk, och därför skriver upp det på din digitala inköpslista.

YLE - 15 mar 16 kl. 15:50

25-åring utnyttjade barn sexuellt på internet

Allt oftare gömmer sig de "fula gubbarna" i den virtuella världen. Helsingforspolisen har utrett ett fall där en 25-åring utnyttjat barn sexuellt på internet, det finns åtminstone 32 offer. En 25-årig man har utnyttjat barn sexuellt på internet.

YLE - 26 jul 15 kl. 06:30

”Internet ses som en extern hårddisk till vår hjärna”

Via smarttelefoner och datorer har vi nästan en ständig tillgång till internet, vilket i sin tur leder till att vi inbillar oss besitta kunskap som vi egentligen inte har, visar ny forskning från Yale University. Resultatet är oroväckande, anser psykologen och doktoranden Katri Saarikivi. I psykologistudien genomförd av Matthew Fisher, Mariel Goddu och Frank Keil jämförs hur två olika grupper upplever sin egen kunskap genom att ställa till synes enkla frågor som ”Hur fungerar en dragkedja?

Expressen - 08 maj 13 kl. 16:28

Serierånarens offer: Kvinnor i 90-årsåldern

Inbrottstjuven slår till mellan midnatt och tidig morgon. Hans mål är ensamstående kvinnor i 90-årsåldern. Fjorton kvinnor i Malmö har drabbats av rånaren under en månads tid.

YLE - 02 jul 16 kl. 07:56

Internet står inför ett historiskt maktskifte – vem bryr sig?

Visste du att internet står vid randen av ett historiskt maktskifte? Nej, tänkte väl det. Alla använder vi internet dagligen, men få av oss vet eller bryr sig om hur internet styrs och vem som har makten över det.

Barometern - 31 aug 14 kl. 09:37

Hundvännen brinner för fler rastgårdar

Det behövs fler inhägnade rastgårdar för hundar i Nybro. Det anser Jill Johansson som driver en namninsamling i frågan. Jill Johansson fick sin hund, Chili, för ett år sedan.

BT - 01 okt 14 kl. 11:39

?Ett hundratal offer?

Utredningen hos Rikskriminalpolisen började 2013, enligt polisen Björn Sällström. – Det här var när en flicka hoppat framför tåget i Kumla i ett liknande ärende och vi kände att vi inte ville ha ett till sådant här fall. Vid en husrannsakan hos den misstänkte hittade polisen många fler offer än de som utredningen först berörde.

Dagensanalys.se - 23 aug 17 kl. 13:01

Nu ska internet bli ännu snabbare – om Google får bestämma

Desto snabbare internet, desto bättre tjänster och desto mer business. Så går tesen om internets utveckling. Hade vi som exempel inte haft dagens bredband så hade vi inte heller kunnat använda video som annonsformat.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

PewDiePie har gift sig med Marzia – här kan du se bilder från bröllopet

Efter åtta år slog PewDiePie och Marzia till med ett bröllop. Här kan du se några bilder. Svenska PewDiePie heter egentligen Felix Kjellberg och har nära 100 miljoner följare på Youtube.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Poddprofiler kan prisas under Guldörat

Idag presenterade Radioakademin nomineringarna till Guldörat 2019 där flera poddprofiler kan prisas. Årets poddproduktion kan vinnas av bland andra Misslyckade affärer som hittas på RadioPlay och även podden Konspirationsteorier kan vinna priset för Årets nykomling/podd. Pristagarna inom varje kategori offentliggörs på Radio- och Poddagen, som arrangeras 18 september på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Tobii tvingas göra sig av med Smartbox Assistive Technology

Tobii, som specialiserar sig på ögonrörelsestudier köpte bolaget Smartbox Assistive Technology under oktober månad förra året. Nu blir de tvingade att göra sig av med bolaget. Bakom beslutet finner vi UK Competition and Markets Authority (CMA).

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Så lyckas du med din digitala transformation

Digital transformation handlar om teknik, människor och er omvärld. Vi förstår att det kan vara enormt jobbigt att ta det slutliga steget mot att bli digitala. Därför har vi samlat alla våra artiklar på ett ställe.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Google rankas som bästa arbetsgivare bland unga

Google står återigen orubbade på förstaplatsen när studenter och akademiker i början av sin karriär, så kallade young professionals, rankar Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Det står klart när Academic Work nu presenterar 2019 års upplaga av Young Professional Attraction Index, YPAI. En nykomling på listan är svenska Oatly som klättrar rakt in på en 11:e plats.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Trustly utser Louise Nylén till ny marknadschef

Trustly har valt Louise Nylén till nya rollen som marknadschef – Chief Marketing Officer. Positionen som CMO är nyetablerad och innebär ett helhetsansvar för alla varumärkes- och marknadsaktiviteter. Louise har 20 års erfarenhet från internationella företag.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Josefin blir Engagement Manager på Aftonbladet

Josefin Lundh har rekryterats till den nyinstiftade rollen som Engagement Manager på Aftonbladet. Rollen innebär fokus på ökat engagemang hos Aftonbladets användare. ”Josefin kommer att dra slutsatser om hur vi kan agera snabbt på den data vi har och hur vi ska få fler användare att komma till oss, och komma oftare, säger Niclas Bergström”, strategichef på Aftonbladet.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Nordic Morning rekryterar Thomas Fellman från Acando

Nordic Morning rekryterar Thomas Fellman från Acando som Head of Sales & Marketing. Bolagets mål är att bli ledande inom datadriven marknadsföring och servicedesign i Norden. Thomas började den 15 juli.

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

Säljare på Amazon använder Facebook för att skaffa fake reviews för sina produkter

Det är stenhård konkurrens på Amazon som har tusentals produkter, ofta i samma kategori. För att nå fram till konsumenterna använder säljare nya knep på Facebook. Tanken är att få fler att gilla och lämna omdömen på Amazon och därmed sprida kännedomen om produkten samt få den att ranka högre.

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

6-sekunders video går hem på Twitter

Twitter har tagit fram ett annonsformat för 6-sekunders video i syfte att hänga på videotrenden och sina nyfunna framgångar. Senaste kvartalsrapporten avslöjade att Twitter faktiskt kan sälja annonsytor och det ganska rejält. Okej, inte som Google och Facebook men ändå bättre än tidigare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.