Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 18 August, 04:34

Dagens PS - 12 aug 19 kl. 07:29

Uppåt i Asien nu på morgonenIndexen i regionen har en munter start på måndagsmorgonen, svensk tid, efter förra veckans dramatik. Omni Ekonomi skriver att utvecklingen på Asiens börser är följande: Shanghai och Shenzhen är upp med 0,6 procent, Hongkong står på plus med 0,2 procent och Kospi i Sydkorea klättrar 0,6 procent. I Japan håller Nikkei stängt i dag på grund av en nationell helgdag, framgår det.
The post Uppåt i Asien nu på morgonen appeared first on Dagens PS..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Asien, Ekonomi, Asiens, Shenzhen, Kospi, Sydkorea, Japan, Nikkei, Uppåt, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppåt i Asiennu på , morgonen
VA - 16 mar 11 kl. 08:59

Rekyl uppåt i Asien väntas ge stadga

16 mars En rekyl uppåt på börserna i Asien, och främst i Japan, borgar för en mer positiv ton på börsen i Stockholm under onsdagen. Nikkei index klättrade 5,7 procent och återtog en del av den betydande nedgång som inledde veckan. Hela regionen drogs med uppåt med indexuppgångar på mellan 1 och 2 procent på övriga ledande börser.

Cornucopia - 04 aug 14 kl. 07:56

Blandat i Asien på morgonen

Vad säger ni, dags för slut på "semestern"? I Asien är det en blandad utveckling nu på morgonen och den amerikanska S&P 500-terminen pekar svagt nedåt. Europeisk och svensk börsuppning är osäker och går nog inte att säga så mycket om.

Cornucopia - 21 aug 15 kl. 07:29

Hårt ner på börserna i Asien under morgonen

Börserna i Asien faller hårt nu under morgonen.

Nikkei går -2.53%, Hang Seng går -2.

Cornucopia - 28 aug 15 kl. 07:43

Börsrekylen fortsätter i Asien

Efter gårdagens tjurrusningar på börserna fortsätter uppgången i Asien nu på morgonen. Samtidigt indikerar S&P 500-terminen en osäker öppning i Europa.

S&P-500 stängde på +2.

Cornucopia - 16 dec 15 kl. 07:40

Osäker börsstart väntas trots rusningar i Asien

Efter gårdagens börsuppgångar fortsätter utvecklingen uppåt i Asien under morgonen. Ändå är riktningen för Europas börser osäker.

Under gårdagen stängde exempelvis svenska OMXS30 på  +2.

Cornucopia - 17 mar 15 kl. 07:29

Dåliga nyheter i USA - uppåt på börserna i USA och Asien

USA-statistik igår kring byggande och industriproduktion var svag, vilket fick börserna att stiga. Detta eftersom en eventuell ränthöjning därmed bedöms som mindre sannolik. Uppgången fortsätter i Asien nu på morgonen.

Dagens PS - 10 maj 19 kl. 07:03

Uppåt i Asien trots höjda tullar

Trump deklarerar att de planerade utökade tullarna mot Kina ligger fast. Under morgonen svensk tid pekar handeln på de asiatiska börserna uppåt trots Vita husets besked om utökade tullar mot Kina för 200 miljarder dollar, rapporterar Omni Ekonomi. I dag återupptas förhandlingarna mellan de båda länderna.

Dagens PS - 14 maj 19 kl. 07:25

Börserna i Asien faller på bred front

Handelsoron gör att samtliga börser i Kina backar nu på morgonen, svensk tid. Både Shanghai och Shenzhen öppnade på tisdagen på minus drygt 1 procent. Och i Hongkong – där börsen höll stängt i går – faller aktiemarknaden brett, rapporterar TT.

Cornucopia - 01 feb 16 kl. 08:17

Blandat i Asien under morgonen

Börserna går blandat i de asiatiska tidszonerna nu under morgonen, men riktningen för Stockholmsbörsen men de europeiska börserna kan väntas vara positiv.

I skrivande stund går Nikkei +1.98%, Hang Seng -0.

Affärsvärlden - 22 feb 11 kl. 08:10

Gadaffis stridflyg sänker Asien

Samtliga Asien-index faller tungt under morgonen..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 15:17

Aktieanalys: Handlas ICA till rätt pris?

Detaljhandelsbolaget Ica kan locka som ”säker hamn” – men är aktien för dyr? ”Med en tillväxt som rimligen kommer stanna vid på ett par procent per år de kommande åren, där vinstmarginalen inte ser ut att förbättras påtagligt, så är det svårt att betrakta det som annat än dyrt. På lite länge sikt ser också e-handeln mer ut som ett hot än en möjlighet för Ica.

Dagens PS - Igår: 14:31

Opec justerar upp prognos över efterfrågan

Oljekartellen Opec gör marginella förändringar uppåt i sina prognoser över den globala efterfrågan på olja för 2019-2020. Prognosen för 2019 ligger nu vid 99,92 miljoner dag, medan prognosen för 2020 är 101,05 miljoner. Det framgår av den senaste månadsrapporten.

Dagens PS - Igår: 14:11

London provkör kontakt-lösa donationsplattor

I ett försöka att avhjälpa problemet med hemlöshet har staden installerat donationsstationer i stadens finansdistrikt. Det skriver sajten Finextra. Genom att använda kontaktlösa betalkort kan Londonborna nu donera till välgörenhet snabbt och enkelt.

Dagens PS - Igår: 12:18

Trump vill köpa Grönland: ”Global maktkamp”

Enligt källor i Vita Huset har president Donald Trump satt flera departement i arbete med att undersöka möjligheterna för USA att köpa Grönland. Det skriver Washington Post. Källorna, som vill vara anonyma, uppger att president Donald Trump pratat om Grönland under flera veckors tid.

Dagens PS - Igår: 10:49

10 bostadsrätter med all-time-high-priser

Lägenheten i topp såldes i början av sommaren och ligger inte oväntat på fashionabla Östermalm i Stockholm. Spana in priset! Booli har sammanställt listan, där Östermalm har så gott som totaldominans med undantag från en lägenhet på Södermalm i Stockholm och en lägenhet på Djurgården.

Dagens PS - Igår: 10:41

Uppgifter: Tesla höjer priserna i Kina igen

En försäljare på en Tesla-butik i Peking bekräftar den senaste tidens medierapportering att elbilstillverkaren kommer annonsera prishöjningar i Kina från och med september. Det skriver Global Times. En prishöjning skulle innebära den fjärde justeringen på ett år.

Dagens PS - Igår: 10:23

Kontor fick evakueras efter elscooterexplosion

En indisk socialplattform utan stöd för engelska, polisingripande mot Amazons marknadsföring samt evakuering av Dropbox huvudkontor – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Indisk socialplattform tar in 100 miljoner dollar Sociala medieappen ShareChat, som bara finns på regionala språk utan stöd för engelska, tar in stora pengar i en ny finansieringsrunda.

Dagens PS - Igår: 10:28

JUST NU: Tekniska problem på Londonbörsen

Londonbörsen har under fredagsmorgonen tekniska problem vilket fördröjer öppningen. Handeln i aktierna som ingår i FTSE 100 och FTSE 250 har därför inte kommit igång, enligt börsoperatören LSE. Däremot sker handel i aktier i FTSE 350 och småbolagslistan AIM som normalt, skriver Sky News.

Dagens PS - Igår: 08:36

Kronofogden var hack i häl på Norwegian

Myndigheten var ytterst nära att driva in ett krav på över 19 miljoner kronor från det norska lågprisflygbolaget. Det här uppger Dina Pengar i Expressen och berättar att det norska lågprisflygbolaget missade att betala in passagerarskatt till svenska staten i tid. Följden blev att Kronofogden bara var några dygn från att börja jaga tillgångar hos Norwegians dotterbolag i Sverige på grund av trubblet med Skatteverket.

Dagens PS - Igår: 08:39

Läsarna rasar mot Löfvens drogutspel

Torsdagens något kontroversiella fråga har föga oväntat engagerat många läsare. PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.