Dagensanalys.se > Ekonomi

Wednesday, 21 August, 19:01

Dagensanalys.se - 12 aug 19 kl. 07:27

Comscore är först ut att certifieras för Mobile Web ViewabilityMätföretaget Comscore är första bolaget att certifieras av ABC (Audit Bureau of Circulations) för sina mätningar av mobil viewability för både display och video. Lite historia: ABC (tidigare ABCe) är en av de första organisationerna i världen som satte ned foten för hur man ska räkna trafiken på webben. Nästan alla av dagens tjänster (som KIA-index och TS) och mätföretag använder den standard som ABC satte en gång i tiden. Comscore lanserade sin produkt vCE år 2012 och det är [. ] Inlägget Comscore är först ut att certifieras för Mobile Web Viewability dök först upp på Dagensanalys.se..
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Mobile Web Viewability, Comscore, ABC, Bureau, Circulations, ABCe, KIA, TS, vCE, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Comscoreär , förstut att , certifierasför , Mobile, Web, Viewability
Dagensanalys.se - 13 mar 18 kl. 17:42

Bara mobiler och Facebook i toppen på ny rapport från ComScore

Mätföretaget ComScore kom nyligen med sin rapport ”Global Digital Future in Focus” som tittar på internetanvändande i 13 länder runt om i världen. Några tydliga trender är att mobilanvändandet ökar kraftigt och i flera länder är mobil vanligare än dator för att nå internet. Dessutom används huvudsakligen appar framför mobilbrowser, och Facebooks appar är störst i 9 av de 13 länderna.

Dagensanalys.se - 07 jun 18 kl. 12:01

comScore i samarbete med mobilanalysföretaget PushSpring

Om du inte har koll på mobila enheter så har du helt enkelt inte koll. Allt sker ju numera i mobilen. Och detta har även comScore nu tagit fasta på och därför slutit samarbete med företaget PushSpring.

Dagensanalys.se - 31 mar 17 kl. 13:31

Mobile First börjar bli Mobile Only visar ny studie

Företaget ComScore publicerade nyligen sin senaste rapport om internetanvändning, och det är tydligt att mobilen är det vanligaste, och i allt större utsträckning, det enda sättet att använda internet för många användare. Studien “2017 US Cross-Platform Future in Focus” visar att hela 69 % av den digitala mediakonsumtionen nu sker via mobilen. För bara tre år sedan utgjorde mobilanvändningen bara 52 %, så det är en kraftig ökning som skett de senaste åren, i synnerhet med tanke på att antalet minuter som spenderas på internet ökat med över 35 % under samma period.

Dagensanalys.se - 26 sep 17 kl. 14:02

Nielsen stämmer comScore för planerade tv-mätningar

Undersökningsjätten Nielsen har stämt konkurrenten comScore i syfte att blockera lanseringen av Extended TV, vilken inkluderar data från comScore Portable People Meter (PPM). Nielsen påstår i stämningen att comScore tänker använda PPM-data, vilket river upp ett tidigare avtal mellan parterna. “We can confirm that there is a dispute regarding interpretation of the 2013 FTC consent decree, which resulted from Nielsen’s acquisition of Arbitron that provides comScore with access to certain Nielsen data.

Dagensanalys.se - 05 mar 19 kl. 02:15

CNN är först med att testa Comscores nya mätning

Att mäta över olika plattformar är ingen enkel sak. Nu säger sig mätbolaget Comscore ha kommit på lösningen och först ut att testa är tv-huset CNN. Mätningen heter Comscore Campaign Ratings (CCR) och ska kunna mäta videotittningar på dator, platta och mobilen.

Dagensanalys.se - 16 nov 16 kl. 23:43

GfK tappar försäljning och comScore slängs snart ut från börsen

För vissa företag går det bättre än andra. GfK tuffar på men tappar en del försäljning och måste börja tänka om. Samtidigt har comScore det kritiskt då de är på väg att bli utslängda från börsen.

Dagensanalys.se - 24 feb 17 kl. 13:22

comScore ska mäta YouTubes videotittande på mobilen

Mätföretaget comScore har nyligen gått ut med att man kommer mäta videoplattformen YouTubes mobila videovisningar, för att på så sätt få fart på annonsintäkterna bland de som annonserar på plattformen. Enligt comScore så sker 70 procent av de YouTubes visningar på mobila enheter. För att bättre förstå konsumenterna som tittar på detta sätt så krävs det specifika mätningar som ska ge den där  ”cross-platform”-effekten som många eftertraktar.

Dagensanalys.se - 28 apr 17 kl. 09:31

Comscore gör sina synlighetsmätningar tillgängliga gratis

Comscore meddelade tidigare i veckan att de till sommaren kommer göra mätningar av annonsers synlighet tillgängliga helt gratis genom en självservice-funktion, ett initiativ som applåderas av IAB. Comscore menar att synlighet är grundläggande för att kunna mäta hur lyckad en annons är. Inte för att synligheten är målet med annonsen, utan för att du ska kunna mäta andra saker som är viktiga för din annons.

Dagensanalys.se - 28 mar 18 kl. 09:30

comScore vill tillbaka till Nasdaq men vägen är lång

Efter skandalerna om sina räkenskaper börjar ‘nya’ comScore att ta form. Men först måste företaget rensa och städa ut samt hantera sin fördubblade förlust. Styrelseordförande Susan J.

Dagensanalys.se - 11 maj 19 kl. 18:42

Mätföretaget Comscore är på väg att säljas

Efter förra kvartalets besvikelse vad det gäller försäljning kommer nu Comscore att säga upp personal och leta efter en köpare. Comscore ska banta sitt företag med 10 procent (180 personer) och samtidigt smycka sig själva för försäljning, ryktas det om efter att kvartalsrapporten var en besvikelse och VD Dale Fuller sa ”all things are on the table”, när han fick fråga om just en försäljning kan vara på gång. Intäkterna minskade med 3,4 procent under första kvartalet till 102,3 miljoner […] Inlägget Mätföretaget Comscore är på väg att säljas dök först upp på Dagensanalys.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Litium rekryterar Chief Marketing Officer

Litiums växlar upp och förstärker marknadsteamet genom att rekrytera Malin Bodolla som ny Chief Marketing Officer (CMO). För att ta nästa steg på vår tillväxtresa bygger vi nu en marknadsorganisation i världsklass. Genom effektiv och kreativ marknadsföring ska Malin Bodolla, med sin gedigna erfarenhet, utveckla Litiums varumärke och digitala närvaro.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Facebook släpper ny funktion som rensar historik

För ungefär ett och ett halvt år sedan meddelade Mark Zuckerberg att de planerar att släppa ett verktyg så att användarna kan rensa sin historik på Facebook. Nu är den nya funktionen igång, för ett fåtal marknader. Det var i samband med Cambridge Analytica-skandalen som Zuckerberg meddelade att de vill ge användarna större kontroll över sin integritet på det sociala nätverket.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Ska Microsoft lyckas med sin webbläsare?

Microsoft släpper idag en betaversion av sin webbläsare Chromium Edge. Webbläsaren finns tillgänglig för både Windows och macOS. Hittills av Edge laddats ned över en miljon gånger, och enligt Microsoft har de fått feedback från fler än 140 000 personer.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Apple TV+ lanseras samma månad som Disney Plus

Apples tv-satsning kommer att lanseras i november i år, samma månad som Disneys streamingtjänst. Det rapporterar Bloomberg. Priset för Apples tjänst är satt till 9,99 dollar per månad, vilket är något högre än konkurrenterna.

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

Så här enkelt fixar du din CV

Under hösten är det många som letar nytt att syssla med. För att söka behöver du en CV och det är alltid lite strul med det. För att slippa uppdatera ett Word-dokument eller något annat sådär halvanalogt kan du se till att din profil på LinkedIn har dina senaste anställningar listade.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Facebook menar allvar med sin nyhetssatsning – anställer journalister

Facebook har i flera år försökt att gulla med nyhetssajter och få dem att bli sina kompisar. Nu har man fått nog med att inget händer och ska istället satsa på egna nyheter. Först ville Facebook att nyhetssajterna skulle lägga sitt innehåll på Facebooks plattformar.

Dagensanalys.se - 23 timmar sedan

PewDiePie har gift sig med Marzia – här kan du se bilder från bröllopet

Efter åtta år slog PewDiePie och Marzia till med ett bröllop. Här kan du se några bilder. Svenska PewDiePie heter egentligen Felix Kjellberg och har nära 100 miljoner följare på Youtube.

Dagensanalys.se - Igår: 16:07

Poddprofiler kan prisas under Guldörat

Idag presenterade Radioakademin nomineringarna till Guldörat 2019 där flera poddprofiler kan prisas. Årets poddproduktion kan vinnas av bland andra Misslyckade affärer som hittas på RadioPlay och även podden Konspirationsteorier kan vinna priset för Årets nykomling/podd. Pristagarna inom varje kategori offentliggörs på Radio- och Poddagen, som arrangeras 18 september på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Dagensanalys.se - Igår: 15:29

Tobii tvingas göra sig av med Smartbox Assistive Technology

Tobii, som specialiserar sig på ögonrörelsestudier köpte bolaget Smartbox Assistive Technology under oktober månad förra året. Nu blir de tvingade att göra sig av med bolaget. Bakom beslutet finner vi UK Competition and Markets Authority (CMA).

Dagensanalys.se - Igår: 12:44

Så lyckas du med din digitala transformation

Digital transformation handlar om teknik, människor och er omvärld. Vi förstår att det kan vara enormt jobbigt att ta det slutliga steget mot att bli digitala. Därför har vi samlat alla våra artiklar på ett ställe.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.