DI > Ekonomi

Sunday, 25 August, 02:24

DI - 12 aug 19 kl. 06:00

Något uppåt på bostadsmarknaden under sommarenDen senaste månaden ökade villapriserna i riket med +1% medan bostadsrättspriserna var oförändrade. Jämfört med för ett år sedan har priserna på villor ökat med +1% medan bostadsrätter ökat med +4%, det visar de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Svensk Mäklarstatistik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Något uppåt på bostadsmarknadenunder , sommaren
YLE - 04 aug 17 kl. 05:00

Bostadsmarknaden har ännu inte påverkats av studiestödsreformen

I augusti slopades det studentspecifika bostadstillägget till förmån för det allmänna bostadsbidraget. Reformen har ännu inte haft någon inverkan på bostadsmarknaden, menar föreningen Finlands hyresvärdar. Det har länge spekulerats i hur bostadsmarknaden påverkas av reformen.

PrivataAffärer - 18 sep 18 kl. 10:39

Valuegard: Bopriserna vände upp under sommaren

Bostadspriserna har stigit 0,8 procent under den senaste tremånadersperioden och sjunkit 4,7 procent under de senaste tolv månaderna. Priserna på bostadsrätter steg 1,0 procent i augusti jämfört med föregående månad, medan villapriserna steg 2,5 procent. Säsongsrensat steg priserna på bostadsrätter 0,1 procent, medan villapriserna steg 0,3 procent.

Dagens PS - 10 jun 19 kl. 08:06

Trendbrott: ”Proppen ur” på bostadsmarknaden

Det skriver Di.se och även andra affärstidningar rapporterar om att bostadsaffärerna börjat ta fart igen. Branschfolk bedömer att en uppsving på bostadsfronten är i antågande.

DI - 22 maj 15 kl. 10:56

Bostadsmarknaden som inte tar semester

Under sommaren brukar utbudet på bostadsmarknaden falla kraftigt och marknaden tar semester. Men det finns ett län där marknaden är glödhet även på sommaren..

Barometern - 04 jun 14 kl. 07:17

Sommaren hettar upp husaffärerna

Efter en trög vinter och vår har bostadsmarknaden i Kalmar tagit rejäl fart. Och priserna stiger. I flera fall säljs bostäder utan att ens visas.

YLE - 19 maj 15 kl. 12:22

Fart på bostadsmarknaden

I Karleby är bostadsmässområdet i dag ungefär dubbelt större än det var sommaren 2011 då mässan hölls där. Området har vuxit med minst 100 lägenheter. Bostadsmarknaden andas optimism i Österbotten, uppskattar Tony Storbacka på NSA-bolagen.

Nya Wermlands Tidningen - 17 okt 11 kl. 08:26

Uppsving för bostadsmarknaden

Det tar något längre tid att få sitt hus sålt nu än för något år sedan. Men fastighetsmäklaren Git Bengtzing märker ändå en stadig ökning efter sommaren och tror inte på någon mättnad på bostadsmarknaden. ?

HBL - 05 sep 13 kl. 12:24

Försämrat läge på bostadsmarknaden

Läget på bostadsmarknaden försämras som väntat under slutet av sommaren och början av hösten, rapporterar Hypoteksföreningen. Det här beror på att det har blivit svårare att få bolån samt på konsumenternas försämrade tilltro till ekonomin. Efterfrågan på nya bolån minskar och det tar längre tid att sälja bostäderna.

Sydsvenskan - 25 jun 15 kl. 06:12

Sommarsvalt på bostadsmarknaden

Bostadsmarknaden har svalnat betydligt. Men enligt Fastighetsbyråns Mäklarpanel kommer priserna ändå stiga lite eller ligga still under sommaren..

Helsingborgs Dagblad - 25 jun 15 kl. 06:12

Sommarsvalt på bostadsmarknaden

Bostadsmarknaden har svalnat betydligt. Men enligt Fastighetsbyråns Mäklarpanel kommer priserna ändå stiga lite eller ligga still under sommaren..

YLE - 29 okt 16 kl. 08:02

Airbnb skapar irritation på bostadsmarknaden

Paris, New York, Rom, London, Lissabon, Rio de Janeiro .... Världens stora turistmål drar till sig miljoner resenärer varje år. En människa på resa vill ha ett ställe att bo på, åtminstone sova på.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Så sparar du säkert i minusräntans värld

Trots rekordlåga boräntor är minusräntans värld inte okomplicerad för sparsamma hushåll. Antalet sparformer med god avkastning till begränsad risk är få..

DI - 5 timmar sedan

Nya räntesignaler belönar fondsparare som tar risk

Fondsparare som valt lite högre risk i räntefonder har belönats väl i år. De 15 bästa företagsobligationsfonderna har avkastat mellan 3 och 8 procent i år..

DI - 6 timmar sedan

Superentreprenören bygger bilar som ingen annan

Är Batman på semester? I den vackra havsbukten, i Utvälinge söder om Ängelholm, är frågan plötsligt relevant..

DI - 7 timmar sedan

Macrons budskap på toppmötet: Alla förlorar på handelsoron

Den ökade protektionismen utmålas som ett allvarligt hot mot världsekonomin vid G7-mötet i Frankrike..

DI - 8 timmar sedan

Experterna: Tullsmockor bäddar för börsfall – så ska du agera

Nya kursfall hotar direkt när börsen öppnar igen på måndag efter upptrappningen av handelskriget mellan Kina och USA..

DI - 8 timmar sedan

Skådespelarpolarna möts i filmen som skrämt privata investerare

Sedan tonåren har Matias Varela och Gustaf Skarsgård varit bröder och vapen­dragare. Relationen bygger på total uppriktighet..

DI - 9 timmar sedan

Gradvall: ”Att vara älskad av alla är inte vägen till framgång”

Det handlar inte om hur saker och ting är. Det handlar om hur de uppfattas. Sell the myth, not the facts..

DI - 9 timmar sedan

Nordkorea har avfyrat robotar

För sjunde gången på kort tid har Nordkorea avfyrat vad som bedöms vara kortdistansrobotar. De två projektilerna slog ned i Japanska sjön, utanför den japanska ekonomiska zonen,.

DI - 10 timmar sedan

Tusk varnar Trump: Handelskrig leder till recession

EU-rådets avgående ordförande Donald Tusk varnade USA:s president Donald Trump för konsekvenserna av eskalerande handelkrig inför lördagskvällens G7-möte..

DI - 11 timmar sedan

Telia pressar leverantörer att leva upp till kraven

Hållbara investeringar är redan en het trend. Nu vill Telia använda sina upphandlingar för att öka tempot i klimatarbetet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.