DI > Ekonomi

Saturday, 17 August, 14:39

DI - 11 aug 19 kl. 21:26

Hemberg om senaste statistiken: Går emot all ekonomisk teoriOsäkerheten kring amerikanska Federal Reserves, Fed, nästa räntedrag försvagar den globala obligationsmarknaden. Den senaste framtagna statistiken visar för första gången på 12 år att vi närmar oss en recession. ”Det vänder sig emot all ekonomisk teori”, säger Claes Hemberg, oberoende ekonom. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Federal Reserves, Claes Hemberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hembergom senaste , statistiken, Går, emot, all, ekonomisk, teori
NT - 20 sep 11 kl. 09:00

Vargarna vill trotsa statistiken

- Vi åker alltid för att vinna, säger Vargarnas lagledare Peter Jansson inför bortamatchen mot Västervik. Statistiken talar dock emot laget: Inte en vinst på Stena Arena sedan 2002..

Expressen - 10 jan 14 kl. 11:50

Adielsson: Statistiken som talar emot Marre

Maharajah glänser. Bara att spika? Eller....

Dagens PS - 20 feb 19 kl. 17:45

RÄTTELSE: Dagens PS ber Hemberg om ursäkt

Den kände sparekonomen Claes Hemberg – ofta omnämnd här i Dagens PS – har citerats i en redaktionell artikel med länkar till ett varumärke utan att han blivit tillfrågad. ”Det är två saker som upprör mig. För det första att mitt namn används utan att jag fått frågan, för det andra att namnet används för ett bolag, Uppland Spar, som jag öppet och tvärt om uttryckt antipati emot, bloggat om för ett erbjudande jag tycker illa om och varnat för”, säger Claes Hemberg till Dagens PS.

YLE - 30 aug 13 kl. 07:38

Så tar din kommun emot kvotflyktingar ? se kartan

Larsmo, Vörå, Kronoby och Nykarleby hör till dem som tagit emot flest kvotflyktingar ? i förhållande till kommunernas storlek. Men fortfarande är det bara var sjätte kommun som erbjuder kvotflyktingar ett hem, visar Yle Nyheters kartläggning.

YLE - 30 aug 13 kl. 04:11

Så tar din kommun emot kvotflyktingar ? se kartan

Larsmo, Vörå, Kronoby och Nykarleby hör till dem som tagit emot flest kvotflyktingar ? i förhållande till kommunernas storlek. Men fortfarande är det bara var sjätte kommun som erbjuder kvotflyktingar ett hem, visar Yle Nyheters kartläggning.

UNT - 15 feb 19 kl. 15:40

Statistiken talar emot Almtuna

Statistiken talar emot Almtuna..

Nyheter 24 - 10 nov 11 kl. 15:11

Statistiken: "Sverige vinner"


Kan Sverige ta revansch för den tunga VM-kvalförlusten? KÖPENHAMN. Med en lång historia i ryggen kommer kampen på fredag kasta nya vedträd på hatbrasan.

Dagens PS - 03 dec 18 kl. 09:00

Robotrådgivarna står emot skakig börs

De så kallade robotrådgivarna, det vill säga automatiserade sparlösningar som i allt större utsträckning används av kapitalförvaltare för att kundanpassa utbudet efter bland annat riskvilja, har stått emot den senaste tidens börsfall relativt väl. Det framgår av en genomgång som affärstidningen Dagens Industri låtit göra. En av pionjärerna på den svenska marknaden, Lysa, har sett sin typiska högriskportfölj med 100 procent globala aktiefonder backa med 7,5 procent på tre månader.

Västerbottens Folkblad - 05 maj 14 kl. 22:42

Bäst på att ta emot flyktingar

Sorsele är den kommun i hela landet som tar emot flest flyktingar. Sedan 2006 har den genomsnittliga svenska kommunen tagit emot 18 flyktingar per 1000 invånare. Sorsele kommun utmärker sig dock i statistiken.

Jönköpingsnytt - 05 mar 13 kl. 20:16

"Statistiken betyder inte ett skit"

Mattias Karlsson slog ett eget personligt rekord när HV71 förlorade mot Luleå. Nu ser han fram emot den på förhand heta SM-kvartsfinalen mot Linköping. - Vi har minusstatistik mot dem men statistiken betyder inte ett jäkla skit just nu, säger han..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Romina Pourmokhtari tar över Liberala ungdomsförbundet

Liberala ungdomsförbundet (LuF) har valt 23-åriga Romina Pourmokhtari till ny förbundsordförande. Hon efterträder Joar Forsell som suttit tre år på posten och förra året valdes….

DI - 30 minuter sedan

Försäljning av interrailkort går som på räls

Svenskarnas intresse för tågresande i andra länder fortsätter att hålla i sig..

DI - 30 minuter sedan

Tusentals protesterade i Hongkong

Tusentals Hongkongbor har gått ut på gatorna i en ny våg av regeringskritiska protester.  Demonstrationerna har huvudsakligen gått lugnt till, även om stämningen mellan….

DI - 30 minuter sedan

Nostalgikernas drömbil gasar mot börsen

Gamla Indigo har blivit Lusitano och den pånyttfödda sportbilen har fått mer drag under huven. Framifrån har den fått en tuffare look medan den har behållit sitt runda bakparti..

DI - 1 timme sedan

Mellby Gårds vd: ”Nyttigt att få den käftsmällen”

Från den skånska myllan har Mellby Gård utvecklats till ett framgångsrikt miljardimperium med ­intressen i många ­branscher. .

DI - 2 timmar sedan

Analytiker: Räntorna ger nytt lyft för bopriserna

Den senaste tidens händelser, med allt fler tecken på en vikande konjunktur i Sverige och internationellt, men samtidigt också lägre räntor, innebär sammantaget att läget på….

DI - 3 timmar sedan

Kirchner skrämmer - folket flyr till dollar

Kreditvärderingsinstitutet Moody's ändrade i juli i år sin bedömning av Argentina från stabil till negativ..

DI - 4 timmar sedan

Hongkong-miljardär donerar till universitet

Hongkongs rikaste man, Li Ka-Shing, 91, har via sin stiftelse donerat motsvarande 620 miljoner kronor till ett universitet i Hongkong för uppförandet av ett institut dedikerat….

DI - 4 timmar sedan

Källor: Allt mer talar för nytt uppdrag för Shekarabi

Enligt vad Di erfar är det allt mer som talar för att nästa arbetsmarknadsminister heter Ardalan Shekarabi..

DI - 5 timmar sedan

Källor: USA:s avtal med Huawei förlängs

USA:s handelsdepartement kommer att bevilja den Huawei ett nytt uppskov, uppger källor för Reuters. Det innebär att den kinesiska telekomjätten får tillåtelse att köpa amerikanska….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.