DI > Ekonomi

Saturday, 24 August, 07:04

DI - 11 aug 19 kl. 19:43

Näringslivsstrategen: ”Vi måste bli bättre på att starta företag”Värmlands näringsliv präglas av stora starka massa- och pappersbruk. Men länet behöver fler småföretag. ”Vi måste bli bättre på att starta företag”, säger Helena Stor Hansson, näringslivsstrateg på Region Värmland..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Helena Stor Hansson, Region Värmland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: NäringslivsstrategenVi måste bli bättre på att , starta, företag
DrivaEget - 26 jan 11 kl. 07:29

Starta företag med din partner

 Guide / Starta eget  När Niklas vaknar mitt i natten med en lysande jobbidé behöver han bara väcka Gabriella med en liten knuff. De är gifta och jobbar ihop i den egna firman. Här är deras råd till andra par som vill starta företag ihop.

DrivaEget - 26 nov 15 kl. 09:53

Så gammal måste du vara för att starta företag

 Starta eget  Driva Egets läsare Jasmine undrar hur gammal man måste vara för starta företag, här får hon råd. Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - 19 jan 16 kl. 13:30

Största hindren att starta företag – enligt svenskarna

 Starta eget  Unga har en mer positiva till att starta företag i Sverige än den äldre generationen. Här listar vi de hinder som svenskarna tycker är störst. Läs vidare, kommentera eller dela.

Nya Wermlands Tidningen - 24 sep 13 kl. 06:00

Starta företag-turné besökte Sunne

Ett tjugotal personer kom till Ideum när Starta företag-turnén stannade till i Sunne. Inspiratörer, som redan startat egna företag, fanns på plats för att ge andra mod och kraft att komma i gång. ?

SVT - 06 mar 15 kl. 07:12

Mattan dras undan för organisation som hjälper invandrare starta företag

Politiker från höger till vänster vill satsa på att få fler invandrare att starta företag. Men nu när Tillväxtverket tvingas spara försvinner nära hälften av stödet till den organisation som jobbat med frågan sen 1990-talet..

ÖstersundsPosten - 26 okt 15 kl. 18:38

Underlätta för invandrare att starta företag

Tyvärr går företagen som invandrare startar relativt ofta i konkurs. Mönstret borde vara en väckarklocka för alla politiker, oavsett partitillhörighet. Folk som kommit till Sverige har alltså inte bara viljan att starta företag, utan gör dessutom verklighet av sina idéer.

DI - 11 apr 16 kl. 12:11

Snabbspår för nyanlända som vill starta företag

Regeringen vill göra det enklare för nyanlända invandrare med företagarbakgrund att starta företag. Därför föreslås en satsning på 18 miljoner kronor i vårändringsbudgeten..

SR - 25 apr 16 kl. 05:00

Allt fler tvingas starta företag för att få jobb

De kallas "nödvändighetsföretagare" - de som tvingas starta företag för att överhuvudtaget få ett jobb. Enligt organisationen Företagarna är det många som känner oro och stress för att klara försörjningen..

DrivaEget - 03 jun 16 kl. 12:13

Nytt avsnitt av Driva Eget-podden – om att starta företag

 Skatt  Nu är ett nytt inslag av Driva Eget-podden ute. I nya programmet handlar det om att starta företag. Läs vidare, kommentera eller dela.

Regeringen - 12 sep 16 kl. 13:15

Uppdrag att underlätta för nyanlända att snabbt starta företag i Sverige

Regeringen uppdrar åt Tillväxtverket att, i samråd med Arbetsförmedlingen och i dialog med andra berörda myndigheter, branschorganisationer samt andra relevanta privata och offentliga aktörer, utarbeta och komplettera befintliga metoder och verktyg för att underlätta för nyanlända kvinnor och män att snabbt starta företag i Sverige. Syftet ska vara att tillvarata kompetensen hos nyanlända med erfarenhet av företagande..

Fler nyheter från DI

DI - 7 timmar sedan

Bornold: Spänn fast säkerhetsbältet – det blir turbulent i höst

Under fredagen fördjupades handelskonflikten mellan USA och Kina avsevärt. Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners varnar för att det blir en turbulent höst på börsen..

DI - 7 timmar sedan

Trumps hämnd: Höjer tullarna ytterligare

Donald Trump lovade under fredagen att svara på Kinas nya tullar. En timme efter att de amerikanska börserna stängt kom beskedet..

DI - 8 timmar sedan

Nu tar femte generationens tunnbindare över: ”Jag är extremt petig”

I början av 1900-talet fanns det tunnbindarföretag i var och varannan svensk stad.  Endast ett av dessa har överlevt. .

DI - 8 timmar sedan

Carney: Storbritanniens ekonomi är på väg att stagnera

Storbritanniens ekonomi är på väg att stagnera under nuvarande kvartal. Det sade Bank of Englands chef, Mark Carney i Jackson Hole på fredagen..

DI - 8 timmar sedan

Fastighetstoppen kvalar in bland största insynsköparna på börsen

Listan över de största insynsköpen från enskilda personer hittills i år toppas inte helt oväntat av H&M-ägaren Stefan Persson. .

DI - 8 timmar sedan

Swedbankchefer efterlyser grön finanspolitik

Finanspolitiken bör ändras för att underlätta satsningar på grön infrastruktur och en energiomställning från fossila bränslen, skriver två Swedbankchefer på Dagens Nyheters….

DI - 9 timmar sedan

Tung börssmäll på Wall Street efter nya tullhot

Investerarna på Wall Street drog öronen åt sig sedan Donald Trump lovat ett omedelbart svar på de nya kinesiska strafftullar på amerikanska varor som meddelades på fredagen..

DI - 9 timmar sedan

Mark Carney vill ersätta instabil dollar med virtuell valuta

Den brittiske centralbankschefen Mark Carney varnade på fredagen för den amerikanska dollarns ”destabiliserande roll” i världsekonomin vid ett föredrag på centralbankskonferensen….

DI - 9 timmar sedan

Recession hotar – nu krävs stöd: ”Driver inte längre global tillväxt”

HONGKONG. Handelskriget och nedgång i teknikexport har fått flera länder i Asien att tvärnita. Vissa hotas av recession..

DI - 10 timmar sedan

Trump beordrar budbolag att stoppa kinesiskt Fentanyl

I sin twittertirad tidigare på fredagen beordrade Donald Trump amerikanska transport- och budbolag att söka efter och stoppa införsel av substansen Fentanyl från Kina.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.