DI > Ekonomi

Thursday, 22 August, 02:47

DI - 11 aug 19 kl. 17:03

Skriande brist på lärare – skoljättar tar det med roJakten på lärare har gått in i ett lugnare skede inför årets skolstart, enligt flera stora skolkoncerner. Men, personalomsättningen är fortsatt hög och enligt facket finns det ingen anledning att blåsa faran över. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skriande, brist, lärare, skoljättar, tardet med ro
YLE - 17 maj 17 kl. 15:50

Skriande behov av genustänk i skolorna - Panda Eriksson

Behovet av information om könsidenitet är skriande i skolorna, säger Panda Eriksson, ordförande för föreningen för transpersoner, Trasek. Det finns inga strukturer som hjälper den enskilda läraren. Eriksson deltog i Yle Vegas kulturdebatt on genusfrågor.

Skånskan - 24 feb 16 kl. 06:00

Särskild lärare för särskilt begåvade barn

SIMRISHAMN Särskilt begåvade barn finns det gott om, i det dolda. Och deras särskilda behov talas det fortfarande lågt om.
Men med förstelärare Ola Olssons hjälp ska nu fokus och kunskap om de särbegåvade barnen spridas – åtminstone i Simrishamns kommun.

BT - 19 jun 12 kl. 11:40

Mangs berättar själv i rätten

Tre mord och tolv mordförsök har nu betats av - nu är det dags för flera dagar med allmän bevisning och därmed flera besvärande vittnesmål att lyssna på för misstänkte Peter Mangs. Mangs vän ska till exempel redogöra om promenader där Mangs bland annat ska ha erkänt alla tre morden. Och snart dyker psykologer och läkare upp för att berätta om Mangs intresse för dödande.

YLE - 11 jul 14 kl. 12:05

Lokförare på semester – fler inställda närtåg

Brist på lokförare innebär troligtvis fler inställda närtåg under fredag eftermiddag och i helgen. Bristen beror på semestertider och flera sjukfall menar VR. - I vanliga fall räcker resurserna till också under sommaren, men nu har flest lokförare semester och många har blivit sjuka på en och samma gång.

YLE - 26 apr 13 kl. 04:54

Brist på snickare

Snickeribranschen upplever just nu ett uppsving och efterfrågan på kunniga snickare har ökat.
Företag till och med rekryterar snickare direkt från skolbänken.
Träartesaner utbildas vid Axxell, här studerande Jonathan Sandberg och lärare Johan Pihlström Yle/Jani Saikko En orsak till efterfrågan kan vara att hantverket fått en större uppskattning bland folk, samtidigt som många äldre snickare gått i pension.

YLE - 23 nov 15 kl. 11:51

Snöbrist problematisk för västnyländska skidlöpare

Karisbon Benjamin Tulonen har skidat sedan han var ett par år gammal. De snöfattiga vintrarna gör grenträningen svårare för honom och alla andra skidlöpare i södra Finland. Benjamin Tulonen, 18 år, säger att han följde sin fars fotspår i grenvalet.

Skånskan - 11 mar 18 kl. 06:00

Dusch på skolan ska få fler lärare att cykla

eslöv När Sallerupsområdet växer kommer det att uppstå brist på parkeringsplatser för personal på skolan och förskolorna. Möjlighet att duscha av sig svetten på skolan ska få fler anställda att ta cykeln i stället, är en av idéerna i en konsultutredning. ERWP.

Sydsvenskan - 21 apr 16 kl. 09:51

Klipper gräsmattor i brist på brev

I takt med att människor skickar allt färre fysiska brev förändras postyrket. Och i jakten på nya arbetsuppgifter går posten i Finland längre än de flesta andra. Snart kan du anlita en finländsk brevbärare — för att klippa gräsmattan, meddelar bolaget.

HBL - 23 apr 14 kl. 19:07

Lärarenkät: Eleverna våldsamma, föräldrarna besvärliga

Lärare utsätts för så mycket våld och mobbning att lärarfacket OAJ efterlyser ett program för välbefinnande och trygghet i läroanstalterna.Enligt fackets barometer är cirka 4 000 lärare årligen sjuklediga på grund av mobbning, våld eller olycksfall. Det här orsakar kommunerna en kostnad på uppskattningsvis 20 miljoner euro.

Skånskan - 09 nov 16 kl. 10:57

Språkprojekt har skyndat på inlärning

YSTAD I Ystad vet man nu att det är möjligt att halvera undervisningstiden för nyanlända som lär sig svenska via SFI.
En avgörande faktor i ett nytt språkprojekt är motivation. ERWP.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Succéförfattarens bästa börstips: ”Har handlat väldigt mycket”

På torsdagen släpps den sjätte boken i Millenniumserien, ”Hon som måste dö”.  I en intervju med Di berättar författaren David Lagercrantz om sitt nästa bokprojekt, varför han har….

DI - 4 timmar sedan

Inverterad räntekurva igen – andra gången på en vecka

Spreaden mellan räntan på den 10-åriga amerikanska statobligationen och den korta 2-åriga dito inverterade återigen kort på onsdagskvällen – den andra gången på en vecka,.

DI - 4 timmar sedan

Rosa gin en succé för Kopparbergs – ”bästa kvartalet någonsin”

Bryggeriet Kopparbergs minskade försäljningen men ökade vinsten i andra kvartalet.  ”Det var ett av våra bästa kvartal någonsin, vi är supernöjda i och med att vi ökar vinsten”,.

DI - 4 timmar sedan

New York-börserna går mot stängning på plus

Federal Reserves resonemang som ledde fram till räntesänkningen i juli var inget som fick marknaderna att reagera när Fed-protokollet offentliggjordes på onsdagen..

DI - 5 timmar sedan

Trump om handelskriget: Det behövdes och jag är den utvalda

USA:s president Donald Trump försvarade det pågående handelskriget mot Kina på onsdagskvällen, samtidigt som han passade på att ge en känga åt sina föregångare..

DI - 5 timmar sedan

Hanif Bal bekräftar att han lämnar uppdragen – ”ber om ursäkt”

I ett inlägg på Facebook på onsdagskvällen bekräftar den moderate riksdagsmannen Hanif Bali att han lämnar sina uppdrag i arbetsmarknadsutskottet och EU-nämnden..

DI - 5 timmar sedan

Stena Bulk-chefen mötte Irans utrikesminister

Stena Bulks vd har haft ett möte med Irans utrikesminister Javad Zarif under hans Sverigebesök med anledning av den beslagtagna oljetankern Stena Impero..

DI - 5 timmar sedan

Pareto sänker riktkursen för SAS – upprepar köp

Pareto Securities sänker riktkursen för SAS till 16 kronor från 20 kronor. Rekommendationen köp upprepas..

DI - 5 timmar sedan

Press på Andersson att visa musklerna: ”Vi har råd med 70 miljarder”

Trycket på finansminister Magdalena Andersson ökar och nu växer kraven på en mer offensiv ekonomisk politik..

DI - 5 timmar sedan

Finanschef i börsrusande forskningsbolag miljonsäljer aktier

Forskningsbolaget Peptonic Medicals finanschef Dan Markusson har den 16 och 19 augusti sålt aktier i bolaget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.