Cornucopia > Ekonomi

Monday, 26 August, 00:09

Cornucopia - 11 aug 19 kl. 15:51

Andra tunga börsveckan på rakenStockholmsbörsen föll tungt för andra veckan på raken. Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 är nu på veckobasis ner 4.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
OMXS30, Omxs30, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Andra tunga, börsveckan, raken
Dagens PS - 11 dec 17 kl. 07:11

Börsveckan ger köpråd i två gamingbolag

Börsveckan ger köpråd för Angler Gaming och Global Gaming i årets sista utgåva av tidningen som nu tar jul- och nyårsuppehåll i fyra veckor. Rådet avvakta lämnas för Lammhults, ICA, Ambea, Duroc och Electrolux. Börsveckan gör en förändring i sin portfölj där Avega säljs efter att Tietos bud går igenom.

Opinionen.se - 10 feb 14 kl. 12:30

Nya tips från Börsveckan


Ett par köptips och flera tänkvärda analyser, bland annat som omfattar två tunga verkstadsbolag, figurerar i senaste numret av Börsveckan..

DI - 25 aug 15 kl. 21:42

Råvaror: Återhämtning efter tunga dagar

Priserna på de konjunkturkänsliga basmetallerna och oljan återhämtade sig, precis som aktiemarknaderna i USA och Europa, under tisdagens handel, efter flera dagar på raken med stora nedgångar..

YLE - 26 jul 17 kl. 14:51

Djokovics tunga beslut: Säsongen över redan nu

Novak Djokovic har spelat klart för i år. I en video på Facebook meddelar serben att hans skadeproblem har tvingat honom att fatta ett tungt beslut: Dags att börja satsa på nästa år. Det stod klart redan i går att Djokovics imponerande Grand Slam-svit skulle vara över.

BT - 07 jan 14 kl. 17:39

Börsveckan började uppåt

Stockholmsbörsen har inlett veckan stigande. På måndagen gick OMXS-index upp 0,3 procent. På de ledande Europabörserna steg kurserna ytterligare några tiondelar, bland annat sedan tyska arbetslöshetssiffror visat sig vara oväntat låga.

Affärsvärlden - 24 aug 15 kl. 08:02

Tunga nedgångar väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas gå mot en svag inledning på börsveckan..

UNT - 01 apr 16 kl. 06:33

Tunga börsfall i Asien

Börsveckan i Asien ser ut att få en dyster avslutning efter negativa nyheter om både Japan och Kina..

DI - 01 apr 16 kl. 05:14

Tunga börsfall i Asien

Börsveckan i Asien ser ut att få en dyster avslutning efter negativa nyheter om både Japan och Kina..

UNT - 01 apr 16 kl. 08:25

Tunga börsfall i Asien

Börsveckan i Asien fick en dyster avslutning efter negativa nyheter om både Japan och Kina..

DN - 05 aug 19 kl. 08:11

Tunga fall på Asiens börser

Börsveckan i Asien inleddes med kraftigt fallande kurser på de flesta av de ledande börserna, sedan handelsbråket mellan USA och Kina intensifierats..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

Tomt på Ionitys laddstationer

BMW, Mercedes, Ford och Volkswagen har dragit igång elbilsladdnätet Ionity, då de inser att tillgång till supersnabbladdare är en förutsättning för att likt Tesla kunna sälja elbilar. Än så länge gapar det dock mestadesl tomt i nätet i Sverige, undantaget en och annan Tesla Model 3, men nätet är byggt för att kunna byggas ut när inledningsvis åtminstone Volkswagen kan släppa massmarknadselbilar. Priserna på en full laddning hos Ionity är mycket konkurrenskraftiga, och kommer sannolikt höjas längre fram då det kan vara en ren förlustaffär enbart på elpriset.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Elnätbristen: SydVästlänken försenas ytterligare ett år - 570 skarvar måste bytas

Den så kallade SydVästlänken med elkraftledningar till Skåne försenas enligt Svenska Kraftnät ytterligare ett år, och drifttagningen är denna gång framflyttad till oktober 2020. 570 länkar måste bytas, men Svenska Kraftnät menar att det inte höjer risken för effektbrist i elområde 4, och enda konsekvenserna är att alla i elområdet får stå ut med lite högre elpriser än resten av landet.
Svenskt stamnät.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Förväntningar på börsfall under måndagen

“My only question is, who is our bigger enemy, Jay Powell or Chairman Xi?” - USA:s president Donald TrumpAlla sägs förvänta sig ett mer eller mindre kraftigt börsfall på måndag, efter att Kina eskalerar handelskriget med USA via kraftigt höjda tullar och USA:s president Donald Trump kallade ordföranden för USA:s centralbank Federal Reserve för en fiende. Den mesta dramatiken skedde efter börsernas stängning i fredags.

Cornucopia - Igår: 14:15

Malmö: Villapriser kraftigt upp säsongsmässigt, lägenheter svag ner

Villapriserna i Malmö steg kraftigt säsongsmässigt i juli, medan priserna föll något för lägenheterna, jämfört med normal utveckling för månaden.Malmö Live.Vi fortsätter väl på morgonens Skånetema?

Cornucopia - Igår: 10:40

Microsoft bygger serverhall på prima jordbruksmark i Staffanstor - ger 60 jobb i elbristens Skåne

Microsoft uppför en serverhall i elbristens Skåne och Staffanstorp. Anläggningen, som byggs på en av världens bästa jordbruksmarker, kommer endast ge 60 jobb, men förbruka energi som en mellanstor svensk stad. Samtidigt läggs Heleneholmsverket i Malmö ner, och den så kallade storstaden Malmö går mot elkraftbrist.

Cornucopia - I förrgår: 16:17

Fredagsmys: Lönefredag - glöm inte köpa Fallet

Dags för lite härligt fredagsmys, denna extra mysiga fredagen den 23:e augusti, och således lönefredag och lönehelg. Du ska således passa på att köpa min bostadsbubblethriller Fallet, som kan beskrivas som Stockholms bostadsbubbla möter Falling Down, och nu rent av fått några recensioner. Det finns även några signerade ex hos Pocketshop på Landvetter om du råkar flygpendla hem eller bort denna fredag.

Cornucopia - I förrgår: 13:37

Fredagsfråga: Vad har du för månadslön?

Dags att introducera fredagsfråga. Vad har du för månadslön? Svara på enkäten nedan.

Cornucopia - I förrgår: 10:11

Polestar 2 ser ut att bli en svensk elbilssuccé

Baserat på anekdoter från bekantskapskretsen ser Volvos första rena och riktiga elbil av senaste generationen Polestar 2 ut att bli en svensk elbilssuccé. Bokningsläget ser mycket gott ut i bekantskapskretsen och de som vill ha elbil, men ratat Tesla, verkar ha skrivit upp sig på PoleStar 2.Interiör Polestar.

Cornucopia - I förrgår: 07:10

Göteborg: Lägenhetspriser säsongsmässigt ner i juli, villapriser kraftigt upp

I juli föll lägenhetspriserna i rikets andra stad Göteborg, medan villapriserna rusade kraftigt.Eriksberg, Göteborg.Säsongsmässig förändring en månad bostadsrätter Göteborg.

Cornucopia - 22 aug 19 kl. 17:18

Butiksdöden avblåst - ny butik öppnad i Kungsmässan

Mitt lokalaste köpcentrum, Kungsmässan i Kungsbacka, har lyckats boka upp ytterligare en av de minst tre tomma lokalerna redan innan den aktuella utbyggnaden av köpcentret med 8900 m2 till. Butiksdöden kan alltså ses som avblåst.Ny fräsch trendriktig butik öppnad.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.