Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 24 August, 09:20

Cornucopia - 11 aug 19 kl. 15:13

SSU vill göra sig av med Socialdemokraternas starkaste väljargruppSSU:s ordförande Philip Botström vill göra sig av med Socialdemokraternas starkaste väljargrupp, sistagångsväljarna. Både blidligt, röstmässigt och även bokstavligt, genom att införa vegonorm på landets äldreboenden.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SSU, Socialdemokraternas, Philip Botström, Socialdemokraterna, Botström, SCB, PSU, Botströms

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SSUvill , görasig av med , Socialdemokraternas, starkaste, väljargrupp
Nyhetskanalen - 03 aug 11 kl. 12:32

LIVE: 16:30 Juholt talar på SSU-kongress

På onsdagseftermiddagen, den andra dagen av SSU-kongressen, håller Socialdemokraternas partiordförande Håkan Juholt tal..

Barometern - 18 nov 13 kl. 09:46

Naraghi får SSU:s stöd

SSU kommer ta strid för att Laila Naraghi ska nomineras på valbar plats på Socialdemokraternas riksdagslista i Kalmar län. Laila Naraghi är själv intresserad av att flytta hem till Oskarshamn och representera Kalmar län i riksdagen.
– Eftersom jag är nominerad ställer jag självklart upp.

Politikerbloggen - 15 jan 13 kl. 18:58

SSU drar för snabba och enkla slutsatser


REPLIK. SSU drar för snabba och enkla slutsatser när man hävdar att borgerliga bara vill tjäna pengar genom krigsmaterielexport. Vi ser det som ansvarsfullt att den materiel som gemensamt köpts in för skattebetalarna pengar också kan ge något i gengäld.

Sydsvenskan - 25 maj 15 kl. 11:51

SSU kräver mer investeringar

Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU) kräver mer satsningar av partiet för att regeringens jobbmål ska nås. Inför partikongressen vill SSU att partiet sätter upp ett mål om att de offentliga investeringarna ska öka i relation till BNP.— Det är avgörande för samhällsutvecklingen, säger SSU:s ordförande Ellinor Eriksson.

Helsingborgs Dagblad - 25 maj 15 kl. 11:51

SSU kräver mer investeringar

Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU) kräver mer satsningar av partiet för att regeringens jobbmål ska nås. Inför partikongressen vill SSU att partiet sätter upp ett mål om att de offentliga investeringarna ska öka i relation till BNP.— Det är avgörande för samhällsutvecklingen, säger SSU:s ordförande Ellinor Eriksson.

Skånskan - 16 aug 18 kl. 07:09

SSU saboterade Moderaternas valstuga

Socialdemokraternas ungdomsförbund i Malmö laddade själva upp en film på när en medlem stegar fram till Moderaternas valstuga i Limhamn och saboterar den.
Nu har man bett om ursäkt.Det var på tisdagen som en filmsnutt laddades upp på SSU Malmös instagramkonto.

Nyheter 24 - 31 jan 11 kl. 12:36

SSU:s kravlista på ny s-ledare


Socialdemokraternas ungdomsförbund sätter ner foten. Här är SSU:s kravspec på en ny partiledare. SSU går inte ut med något namn på den de vill se efterträda Mona Sahlin som ny ledare för socialdemokraterna.

BT - 04 mar 11 kl. 12:19

SSU startar kampanj för öppenhet

Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU) startar en kampanj mot partiets slutenhet kring valet av ny partiledare. En särskild kampanjsajt har startats för att förmedla kontakt direkt till extrakongressens ombud. "Vi är övertygade om att detta är ett öppet och modernt sätt att diskutera såväl politik som person", skriver SSU:s ordförande Jytte Guteland i ett pressmeddelande.

Nyheter 24 - 22 mar 11 kl. 13:24

SSU vill ha mer förändring: "Det är jäkligt långt kvar"


SSU-basen Jytte Guteland inte nöjd ännu. Efter socialdemokraternas katastrofval var SSU:s ordförande Jytte Guteland den som först tydligt krävde att partistyrelsen och Mona Sahlin skulle ställa sina platser till förfogande.Och hon fick som hon ville.

Alliansfritt Sverige - 03 jul 12 kl. 11:53

MUF: ?SSU:s Kent Persson-sajt är personangrepp?


FULSPEL. SSU lanserar sajten Fråga Kent, där man kan fråga Moderaternas partisekreterare vad som helst. Den bygger på vår sajt Svenskt Näringsliv Svarar, som alltså genererar ett luddigt floskelsvar på alla frågor.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 17 timmar sedan

Fredagsmys: Lönefredag - glöm inte köpa Fallet

Dags för lite härligt fredagsmys, denna extra mysiga fredagen den 23:e augusti, och således lönefredag och lönehelg. Du ska således passa på att köpa min bostadsbubblethriller Fallet, som kan beskrivas som Stockholms bostadsbubbla möter Falling Down, och nu rent av fått några recensioner. Det finns även några signerade ex hos Pocketshop på Landvetter om du råkar flygpendla hem eller bort denna fredag.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Fredagsfråga: Vad har du för månadslön?

Dags att introducera fredagsfråga. Vad har du för månadslön? Svara på enkäten nedan.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Polestar 2 ser ut att bli en svensk elbilssuccé

Baserat på anekdoter från bekantskapskretsen ser Volvos första rena och riktiga elbil av senaste generationen Polestar 2 ut att bli en svensk elbilssuccé. Bokningsläget ser mycket gott ut i bekantskapskretsen och de som vill ha elbil, men ratat Tesla, verkar ha skrivit upp sig på PoleStar 2.Interiör Polestar.

Cornucopia - Igår: 07:10

Göteborg: Lägenhetspriser säsongsmässigt ner i juli, villapriser kraftigt upp

I juli föll lägenhetspriserna i rikets andra stad Göteborg, medan villapriserna rusade kraftigt.Eriksberg, Göteborg.Säsongsmässig förändring en månad bostadsrätter Göteborg.

Cornucopia - Igår: 17:18

Butiksdöden avblåst - ny butik öppnad i Kungsmässan

Mitt lokalaste köpcentrum, Kungsmässan i Kungsbacka, har lyckats boka upp ytterligare en av de minst tre tomma lokalerna redan innan den aktuella utbyggnaden av köpcentret med 8900 m2 till. Butiksdöden kan alltså ses som avblåst.Ny fräsch trendriktig butik öppnad.

Cornucopia - Igår: 15:24

Oscar Properties sålde åtta lägenheter på ett kvartal - vill emittera nya aktier

Den så kallade bostadsutvecklaren Oscar Properties sålde endast åtta lägenheter under tredje kvartalet, mot 22 lägenheter samma period 2018. Man vill nu få ett bemyndigande om nyemission för att åtminstone lösa in de utdelningsgivande preferensaktierna.
Norra tornet Innovationen, Oscar Properties prestigebygge.

Cornucopia - Igår: 10:17

Konjunkturen: Svensk arbetslöshet skenar - värsta sedan finanskrisen

Den svenska arbetslösheten skenar nu, och i juli såg vi den största säsongsmässiga förändringen sedan den akuta finanskrisen 2008 - 2010. Ökningen i arbetslöshet är nu värre än även under lågkonjunkturen efter skuldkrisen. Frågan är vad den socialistiska regeringen ska skylla på nu, eftersom arbetslöshet endast är regeringens fel när de själva sitter i opposition.

Cornucopia - I förrgår: 09:15

Stockholm: Bostadsrätter säsongsmässigt ner, villor upp

Valueugards siffror visar på säsongsmässigt fallande priser på bostadsrätter i Stockholm under juli månad, men säsongsmässigt stigande priser för villor.Stockholm.Säsongsmässig förändring en månad Valueguard prisindex Stockholm bostadsrätter.

Cornucopia - I förrgår: 15:42

Lockar Twitter-moderaterna väljare till partiet?

Moderaternas mer högljudda riksdagsmän på Twitter - Bali, Ericson och Beckman - har i dagarna varit utsatta för medial kritik (från förstås annat håll än moderat) för sina utspel och åsikter. De ses av en del som en tillgång för Moderaterna, men lockar de egentligen väljare eller handlar det bara om följare från andra partier, som bara vill få sina åsikter bekräftade?Moderaterna.

Cornucopia - I förrgår: 11:19

Datainspektionen fäller skola för att ha testat ansiktsigenkänning på 22 elever - 200 000 i böter

Datainspektionen har för första gången delat ut böter ("sanktionsavgift") för brott mot GDPR. Det handlar om en gymnasieskola som testade ansiktsigenkänning på 22 elever under tre veckor, vilket  nu leder till 200 000:- SEK i böter.
Barcelona.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.