DI > Ekonomi

Saturday, 24 August, 06:46

DI - 11 aug 19 kl. 14:03

Odlaren: ”Naturen är också en trädgård”Med sitt varma klimat och sin varierande jordmån har Blekinge blivit känt både för sitt parklika landskap och sina många odlingsentusiaster. Di har besökt Sveriges trädgård för att ta reda på vad resten av Sverige kan lära sig av den blekingska inställningen till naturen och trädgården..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Blekinge, Sveriges, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Odlaren, Naturenär också en , trädgård
HBL - 12 dec 12 kl. 11:20

WWF och MTK söker efter den miljövänligaste odlaren i Östersjöområdet

Organisatörerna vill inspirera jordbrukare till odlingsmetoder som kan hjälpa Östersjön må bättre. Tävlingens ändamål är att presentera goda exempel på bästa praxis, något som andra kan ta del av.WWF Finland och Jord- och skogsbruksproducenternas Centralförbund MTK har inlett tävlingen för att hitta den miljövänligaste odlaren i Östersjöområdet i Finland år 2013.

YLE - 27 feb 17 kl. 11:39

Vi dras till naturen tack vare evolutionen – Ulrika lever och andas för friluftsliv

Vi kan älska, hata eller vara likgiltiga till den, men alla påverkas vi av naturen. Friluftsguide Ulrika Fellman förklarar varför. Du vet den där känslan.

YLE - 17 jun 17 kl. 11:00

Guidade utflykter längs utmärkta rutter - så här förändras vårt förhållande till naturen

Finländarna är mera intresserade av naturen, men kunnandet försvagas. Liksom andra delar av vardagen blir friluftslivet mera organiserat. Vad betyder det för vårt förhållande till naturen?

Trelleborgs Allehanda - 09 aug 17 kl. 00:01

Odlaren är dyrare än närköpet

Vi ska köpa närodlat och ekologiskt för att vara miljömedvetna. Detta tycker jag också är viktigt och jag bestämde mig för att handla direkt av odlaren, för att slippa mellanhänder..

Sydsvenskan - 09 maj 12 kl. 08:30

Tillbaka till jorden. Naturen har hittat nya vägar in i konstlivet.

Thomas Millrothförfattare och konstkritikerKonstnären Caroline Mårtensson har fyllt ett rum hos Skånes konstförening i Malmö med jord och färggranna vissnade blommor (t o m 13.5.).

Supermiljöbloggen - 22 jan 16 kl. 11:26

Annelie Pompe: Tillbringa mer tid i naturen

Annelie Pompe är en svensk äventyrare och världsrekordhållare inom fridykning, en fantastiskt glad och inspirerande fläkt som Supermiljöbloggen fick chansen att träffa precis innan hon klev in i Musikhjälpens bur i Linköping i mitten av december.  Man kan lugnt säga att Annelie är en mångsysslare. Hon är både äventyrare, fridykare, bergsklättrare, författare, fotograf, instruktör inom ett flertal sporter och guide för att nämna några.

YLE - 26 maj 16 kl. 08:31

Förbundspennan: Jobba med motoriken i naturen

Inom Finlands Svensk Idrott har man denna vår arbetat med ett lite annorlunda och nytt projekt i form av naturparcour. Vad det riktigt handlar om skriver Eva-Lotta Backman-Winquist om i veckans Förbundspennan Kroppen är ett fantastiskt redskap som rätt använd ger möjlighet till självförverkligande. En funktionell kropp är en tillgång, inte bara för dig själv utan också för dem som du bryr dig om.

HBL - 29 jun 14 kl. 06:52

Friskare genom kontakt med naturen

Vistelse i naturen sänker stressnivåerna och påverkar hälsan positivt, bekräftar forskningsrön. På Vårdö i Helsingfors får besökarna se, känna, lära och uppleva sig till stärkt välbefinnande.Med slutna ögon lyfter Marko Leppänen upp sina armar och låter dem sakta falla ner till sidorna igen.

YA - 04 apr 12 kl. 06:30

Naturen är allas rätt

Att få plocka bär i skogen är en del av den svenska allemansrätten, även om det sker i kommersiellt syfte.
Att plocka mossa är också tillåtet, i viss utsträckning. Stora mängder av mossa får inte tas från naturen.

Kristianstadsbladet - 09 jan 13 kl. 07:00

Betong i naturen - naturligt?

Foto: Berit Roald
Ett tv-program om en stor norsk väg- och arkitektursatsning får Bengt Eriksson att bli fascinerad och tänka på Kivik Art Centre och betongkonst.
Betong, metall och glas i naturen. Är det alltid fult?

Fler nyheter från DI

DI - 7 timmar sedan

Bornold: Spänn fast säkerhetsbältet – det blir turbulent i höst

Under fredagen fördjupades handelskonflikten mellan USA och Kina avsevärt. Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners varnar för att det blir en turbulent höst på börsen..

DI - 7 timmar sedan

Trumps hämnd: Höjer tullarna ytterligare

Donald Trump lovade under fredagen att svara på Kinas nya tullar. En timme efter att de amerikanska börserna stängt kom beskedet..

DI - 7 timmar sedan

Nu tar femte generationens tunnbindare över: ”Jag är extremt petig”

I början av 1900-talet fanns det tunnbindarföretag i var och varannan svensk stad.  Endast ett av dessa har överlevt. .

DI - 8 timmar sedan

Carney: Storbritanniens ekonomi är på väg att stagnera

Storbritanniens ekonomi är på väg att stagnera under nuvarande kvartal. Det sade Bank of Englands chef, Mark Carney i Jackson Hole på fredagen..

DI - 8 timmar sedan

Fastighetstoppen kvalar in bland största insynsköparna på börsen

Listan över de största insynsköpen från enskilda personer hittills i år toppas inte helt oväntat av H&M-ägaren Stefan Persson. .

DI - 8 timmar sedan

Swedbankchefer efterlyser grön finanspolitik

Finanspolitiken bör ändras för att underlätta satsningar på grön infrastruktur och en energiomställning från fossila bränslen, skriver två Swedbankchefer på Dagens Nyheters….

DI - 8 timmar sedan

Tung börssmäll på Wall Street efter nya tullhot

Investerarna på Wall Street drog öronen åt sig sedan Donald Trump lovat ett omedelbart svar på de nya kinesiska strafftullar på amerikanska varor som meddelades på fredagen..

DI - 9 timmar sedan

Mark Carney vill ersätta instabil dollar med virtuell valuta

Den brittiske centralbankschefen Mark Carney varnade på fredagen för den amerikanska dollarns ”destabiliserande roll” i världsekonomin vid ett föredrag på centralbankskonferensen….

DI - 9 timmar sedan

Recession hotar – nu krävs stöd: ”Driver inte längre global tillväxt”

HONGKONG. Handelskriget och nedgång i teknikexport har fått flera länder i Asien att tvärnita. Vissa hotas av recession..

DI - 9 timmar sedan

Trump beordrar budbolag att stoppa kinesiskt Fentanyl

I sin twittertirad tidigare på fredagen beordrade Donald Trump amerikanska transport- och budbolag att söka efter och stoppa införsel av substansen Fentanyl från Kina.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.