DI > Ekonomi

Thursday, 22 August, 02:20

DI - 11 aug 19 kl. 11:58

Chalmersprofessorn Robin Teigland: ”Forskning går för långsamt”På jobbet leder hon Wallenbergsfärens styrelser in i AI-framtiden. På fritiden försöker hon göra världen både klokare och bättre. Hennes techprojekt i en portugisisk fiskeby fungerar som fyrtorn. ”Jag måste ut och göra det själv. Forskning går för långsamt”, säger Chalmersprofessorn Robin Teigland..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Robin Teigland, Wallenbergsfärens, AI, Chalmersprofessorn Robin Teigland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Chalmersprofessorn, Robin, Teigland, Forskning, gårför , långsamt
Dalarnas tidningar - 20 okt 17 kl. 10:27

Soloföretagare fick tips och råd om företagande och framtidens arbetsmarknad – Robin Teigland gästade

Att driva eget företag – på egen hand – kanske inte är det lättaste alla gånger. Under torsdagseftermiddagen höll Företagarna Dalarna inspirationsföreläsningar för just soloföretagare. Professor Robin Teigland var en av gästerna..

YLE - 08 maj 17 kl. 04:30

Robin fick narkolepsi efter vaccinering mot svininfluensa - nekas nu ersättning

Svininfluensavaccinet år 2009 ökade risken att drabbas av narkolepsi. Flera som råkade ut för sjukdomen hade ändå lindrigare symptom i början och var inte tillräckligt snabba med att ta sig till läkare. Det innebär att de kan gå miste om livslång ersättning.

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Robin Stjernberg kommer hem – ”Visste inte riktigt hur jag skulle sakta ner”

Hem till Hässleholm, till torget där allt började. Och sedan– vidare. Robin Stjernberg vill leva den amerikanska drömmen..

GöteborgsPosten - 19 jul 18 kl. 09:36

Pernillas forskning kan hejda Parkinsons sjukdom

Proteiner som veckar ihop sig och klibbar fast i varandra kan vara orsak till Parkinsons sjukdom. Det har Chalmersprofessorn Pernilla Wittung Stafshede kommit fram till. Nu har hennes grupp hittat ett fiskprotein som kan hindra sjukdomen..

Helsingborgs Dagblad - 07 apr 11 kl. 13:12

Lundaläkare prisas för forskning

Läkaren och forskaren Robin Kahn på barn- och ungdomsmedicinska kliniken i Lund har tilldelats Stora barnmedicinpriset för sin forskning kring sjukdomen vaskulit, en allvarlig inflammatorisk sjukdom som drabbar kroppens blodkärl. Priset är på 100 000 kronor och delades ut på Barnläkarföreningens årsmöte i Umeå i dag. Kahn har i sin forskning påvisat höga halter av proteinet kinin i blodet hos barn med vaskulit..

Sydsvenskan - 04 apr 11 kl. 00:03

"Skåne prioriterar klinisk forskning"

Bristande samverkan mellan hälso- och sjukvården och akademin är en av de främsta orsakerna till den kliniska forskningens kris i Sverige. En ny skånsk satsning på universitetsmedicinsk samverkan som lanseras idag skall bidra till förändring, menar företrädare för universitetssjukvården och lärosätena i regionen.
En bättre hälsa för dig och dina anhöriga, god livskvalitet och effektivt utnyttjande av samhällets gemensamma resurser.

Trelleborgs Allehanda - 10 mar 13 kl. 09:23

Historisk seger för Robin

Foto: Scanpix
Förhandsfavoriten Yohio fick flest av tittarnas röster men det räckte inte. Folket ändrade sig. Och juryn avgjorde.

YLE - 20 aug 13 kl. 15:55

EU-program stöder forskning och innovation

Vänd blicken mot horisonten, uppmanar EU-kommissionen. Horisont 2020 kallas EU-kommissionens nya ramprogram för forskning och innovation, som utlovar rejält ökade resurser till innovation och forskning. Horisont 2020 vill förvandla vetenskapliga genombrott till innovativa produkter och tjänster, som leder till affärsmöjligheter.

Politologerna - 10 dec 16 kl. 08:00

Lucka #10: Basanslag för forskning och utbildning på forskarnivå – villkorad frihet

År 1979 beslöt riksdagen att regeringen vart tredje år skulle presentera en proposition för långsiktig planering och samordning av samhällets insatser för forskning. Den första forskningspropositionen lades fram 1982, och sedan 1992 kommer dessa propositioner vart fjärde år. I november i år presenterades således den tionde i ordningen, och vid en presskonferens den 28 november presenterade Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, forskningspropositionen Kunskap i samverkan – för samhällets utmaningar och stärkt konkurrenskraft.

YLE - 13 dec 16 kl. 15:04

Sport-backen Robin Salo skall försvara unglejonens VM-guld

Ifjol var Robin Salo sista spelaren att bli utanför truppen som med en oförglömlig charmoffensiv lade såväl motståndare som publik för sina fötter. Ett år senare är den nu 18 år gamla Robin en av Finlands namnstarka backbesättnings stabilaste pjäser. Med över 20 minuter speltid per match den här hösten i FM-ligan, har Robin fått tredje mest ansvar av alla Sport-spelare.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Succéförfattarens bästa börstips: ”Har handlat väldigt mycket”

På torsdagen släpps den sjätte boken i Millenniumserien, ”Hon som måste dö”.  I en intervju med Di berättar författaren David Lagercrantz om sitt nästa bokprojekt, varför han har….

DI - 4 timmar sedan

Inverterad räntekurva igen – andra gången på en vecka

Spreaden mellan räntan på den 10-åriga amerikanska statobligationen och den korta 2-åriga dito inverterade återigen kort på onsdagskvällen – den andra gången på en vecka,.

DI - 4 timmar sedan

Rosa gin en succé för Kopparbergs – ”bästa kvartalet någonsin”

Bryggeriet Kopparbergs minskade försäljningen men ökade vinsten i andra kvartalet.  ”Det var ett av våra bästa kvartal någonsin, vi är supernöjda i och med att vi ökar vinsten”,.

DI - 4 timmar sedan

New York-börserna går mot stängning på plus

Federal Reserves resonemang som ledde fram till räntesänkningen i juli var inget som fick marknaderna att reagera när Fed-protokollet offentliggjordes på onsdagen..

DI - 4 timmar sedan

Trump om handelskriget: Det behövdes och jag är den utvalda

USA:s president Donald Trump försvarade det pågående handelskriget mot Kina på onsdagskvällen, samtidigt som han passade på att ge en känga åt sina föregångare..

DI - 4 timmar sedan

Hanif Bal bekräftar att han lämnar uppdragen – ”ber om ursäkt”

I ett inlägg på Facebook på onsdagskvällen bekräftar den moderate riksdagsmannen Hanif Bali att han lämnar sina uppdrag i arbetsmarknadsutskottet och EU-nämnden..

DI - 5 timmar sedan

Stena Bulk-chefen mötte Irans utrikesminister

Stena Bulks vd har haft ett möte med Irans utrikesminister Javad Zarif under hans Sverigebesök med anledning av den beslagtagna oljetankern Stena Impero..

DI - 5 timmar sedan

Pareto sänker riktkursen för SAS – upprepar köp

Pareto Securities sänker riktkursen för SAS till 16 kronor från 20 kronor. Rekommendationen köp upprepas..

DI - 5 timmar sedan

Press på Andersson att visa musklerna: ”Vi har råd med 70 miljarder”

Trycket på finansminister Magdalena Andersson ökar och nu växer kraven på en mer offensiv ekonomisk politik..

DI - 5 timmar sedan

Finanschef i börsrusande forskningsbolag miljonsäljer aktier

Forskningsbolaget Peptonic Medicals finanschef Dan Markusson har den 16 och 19 augusti sålt aktier i bolaget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.