DI > Ekonomi

Wednesday, 21 August, 03:20

DI - 11 aug 19 kl. 08:26

Transportföretagen bromsade i juliTransportföretagens konjunkturmätare Transportindex sjönk till 48,9 i juli jämfört med 64,6 i juni. Branschorganisationen flaggar nu för ett osäkert läge framöver..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Transportindex

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Transportföretagen, bromsadei , juli
Cornucopia - 12 aug 19 kl. 13:01

Konjunkturen: Kraftig nedgång för transportföretagen

Branschorganisationen Transportföretagens konjunkturindikator transportindex rasade hårt under juli månad och indikterar nu lågkonjunktur. Nedgången är statistiskt säkerställd och godsvolymen faller hårdast.
Transportindex.

SVT - 01 okt 18 kl. 07:19

Transportföretagen varnar: Kan bli brist på bussförare

Transportföretagen varnar för att det kan bli brist på bussförare i framtiden. Enligt dem kommer över 7 000 nya förare behöva rekryteras de närmaste åren. – Om vi inte lyckas lösa det här riskerar vi inställda turer och allmänna problem i kollektivtrafiken, säger Mattias Dahl, VD för Transportföretagen..

VA - 19 sep 17 kl. 11:25

Transportföretagen redo att bidra till det transportsmarta samhället

Transportföretagen står redo att aktivt bidra till det långsiktiga målet om en fossilfri fordonstrafik. Vägen dit går via ett transportsmart samhälle, inte ett transportsnålt. .

DalaDemokraten - 24 sep 17 kl. 14:00

Transportföretagen: Vi vill bidra till hela Sverige-satsningen - men då måste ett antal frågor diskuteras

Som transportnäringens samlade röst välkomnar vi regeringens hela Sverige-satsning. Men för att hela Sverige-satsningen ska vara trovärdig behöver ett antal frågor diskuteras. Några exempel är drivmedelsskatten och vägunderhåll, skriver representanter för Transportföretagen..

GöteborgsPosten - 04 jul 18 kl. 07:25

Professorn: "Inte bara upp till transportföretagen"

Det är inte bara upp till transportföretagen – enskilda företag och privatpersoner kan hjälpa till att minska antalet tomma transporter. Det menar professor Michael Browne vid Göteborgs Universitet.
– Vi skulle behöva se oss mer som en del av en kedja..

DI - 03 feb 19 kl. 15:06

Transportföretagen ljuger och vi kan bevisa det

SLUTREPLIK. I sin replik på Hamnarbetarförbundets debattartikel, försöker Mattias Dahl från Transportföretagen återigen blanda bort korten i hamnkonflikten och förvirra utomstående, skriver Martin Berg från Hamnarbetarförbundet i en slutreplik..

DI - 14 sep 15 kl. 22:39

Flyktingkrisen slår mot transportföretagen

Tyskland har stängt gränsen till Österrike. De strikta gränskontrollerna ställer till problem för transportföretag som får handskas med långa köer, längre leveranstider och flyktingar som vill åka med..

DI - 05 feb 19 kl. 13:18

Inköpschefsindex från Transportföretagen signalerar avmattning i konjunkturen

Transportföretagens nya transportindikator, som är ett nytt index med inköpschefsindex som förebild, signalerar avmattning i dem svenska ekonomin. Transortindikatorn sjunker under 50-strecket i januari, vilket är skiljelinjen mellan högkonjunktur och lågkonjunktur..

DI - 04 jun 19 kl. 08:11

Inbromsning för transportföretagen i maj

Transportföretagens konjunkturmätare Transportindex sjönk till 56,6 i maj jämfört med 64,9 i april. Branschorganisationen flaggar nu för ett osäkert läge framöver..

DI - 27 jun 19 kl. 11:33

Svenskt Näringsliv plockar toppchef från Transportföretagen

Transportföretagens vd Mattias Dahl har rekryterats till ny vice vd med ansvar för arbetsgivarfrågor på branschorganisationen Svenskt Näringsliv, enligt ett pressmeddelande..

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Walmart stämmer Tesla efter att solpaneler börjat brinna

Varuhuskedjan Walmart stämmer Tesla efter att solpaneler på flera butiker börjat brinna, detta enligt en stämningsansökan vid en domstol i New York..

DI - 5 timmar sedan

Esport: The International blir världens största turnering med över 33 miljoner dollar i prispott

Esport har växt explosionsartat de senaste 10 åren. I takt med esportens tillväxt har turneringarna gått från att arrangeras i lagerlokaler till att fylla stora arenor världen….

DI - 5 timmar sedan

Dämpad riskaptit på Wall Street – går mot stängning nedåt

Efter några dagars återhämtning vek USA-börserna ner i negativt territorium på tisdagen. Det osäkra läget mellan USA och Kina fortsätter att prägla sentimentet..

DI - 5 timmar sedan

Kommitté rekommenderar Kappahls ägare att tacka ja till bud

Den oberoende budkommittén i Kappahl rekommenderar enhälligt aktieägarna att tacka ja till Rune Anderssons Mellby Gårds bud på 20 kronor per aktie, enligt ett pressmeddelande..

DI - 5 timmar sedan

Så påverkas pensionen av börskaoset

Svenskarnas pensioner påverkas av börsfall. Med risk för lågkonjunktur är det dags att se över sitt sparande, hävdar Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.  ”Mer ansvar ligger….

DI - 5 timmar sedan

M vill se en ny energikommission

Moderaterna vill se en ny energikommission och sträcker ut en hand till partier som delar deras inställning i kärnkraftsfrågan..

DI - 5 timmar sedan

Trump överväger skattesänkningar för att elda på ekonomin

USA är ”mycket långt ifrån en recession”, enligt Donald Trump. Men i Vita huset diskuteras ändå olika åtgärder i syfte att stimulera ekonomin, bland annat en betydande….

DI - 6 timmar sedan

Anrik förvaltare går i graven – plantskola för näringslivstoppar

Efter en lång utförslöpa går nu den anrika kapitalförvaltaren Alfred Berg i graven. Det är den Altorägda fondutmanaren Carneo som köper Alfred Bergs svenska fonder och förvaltning….

DI - 6 timmar sedan

Boom i svenska säkerhetsbranschen – tusentals väktare behövs

Svenska säkerhetsbranschen växer snabbt. Under de närmaste åren måste säkerhetsföretag rekrytera fler än 5.300 personer för att möta efterfrågan på väktare och ordningsvakter..

DI - 7 timmar sedan

Storbritannien kan avvakta med att utse ny BoE-chef tills efter brexit

Storbritannien kan komma att avvakta med att utse en ny chef för Bank of England tills efter brexit, rapporterar Bloomberg News..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.