DI > Ekonomi

Wednesday, 21 August, 04:37

DI - 10 aug 19 kl. 20:23

McDonald’s klimatblunder – var inte återvinningsbaraFörra året lanserade hamburgerkedjan McDonald’s nya papperssugrör som skulle vara bättre för miljön än de gamla i plast. Nu erkänner snabbmatsföretaget att de nya i papper inte går att återvinna – men att de gamla i plast gick. Det uppger CNN..
Läs mer på DI
Läs mer om:
McDonald, CNN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: McDonalds , klimatblundervar inte , återvinningsbara
YLE - 06 okt 16 kl. 15:02

Gröna blöjväskor och fem andra minnen från rättegången mot McDonald

Rättegången mot tidigare ledande läkaren i Hangö Outi McDonald om den påstådda förskingringen av gamla förnödenheter pågick hela dagen på onsdagen. Rätten fick bland annat höra om kartonger med gamla gummihandskar hemma hos McDonald, om gröna blöjväskor i McDonalds kappsäck och om Lappvik FBK som kanske också borde ha fått en donation. På förmiddagen hördes McDonald och på eftermiddagen vittnen.

YLE - 06 okt 16 kl. 15:02

Gröna blöjväskor och fem andra minnen från rättegången mot Outi McDonald

Rättegången mot tidigare ledande läkaren i Hangö Outi McDonald om den påstådda förskingringen av gamla förnödenheter pågick hela dagen på onsdagen. Rätten fick bland annat höra om kartonger med gamla gummihandskar hemma hos McDonald, om gröna blöjväskor i McDonalds kappsäck och om Lappvik FBK som kanske också borde ha fått en donation. På förmiddagen hördes McDonald och på eftermiddagen vittnen.

YLE - 05 mar 15 kl. 08:00

Hangö stadsstyrelse vill sparka McDonald och polisanmäler henne

Hangö stadsstyrelse föreslår att tidigare ledande läkaren Outi McDonald sägs upp. Staden ber dessutom Västra Nylands polisinrättning utreda om McDonald har gjort sig skyldig till brott. Hangö stadsstyrelse beslöt i måndags att föreslå stadsfullmäktige att McDonald sägs upp.

YLE - 10 mar 17 kl. 17:46

McDonald fick inte ställa upp i valet: Jag är och är inte ledande läkare i Hangö

Hangös ledande läkare Outi McDonald får inte ställa upp i kommunvalet eftersom hon har sin tjänst kvar trots att hon är uppsagd. Men samtidigt säger staden att hon inte är i tjänst. McDonald var en av två oklara fall då Hangös centralvalnämnd gick igenom vilka kandidater som får ställa upp i kommunalvalet och vilka inte.

YLE - 14 okt 16 kl. 13:50

Rätten: Outi McDonald förskingrade Hangö stads egendom - får inget straff

Hangös tidigare ledande läkare Outi McDonald begick ett brott när hon deltog i insamlingen av gamla vårdförnödenheter på hälsostationen i Hangö, slår Västra Nylands tingsrätt fast. McDonald konstateras skyldig till lindrig förskingring samt brott mot tjänsteplikt. Men hon ska inte få något straff för brotten.

YLE - 21 feb 17 kl. 04:14

Ulf Lindström i Hangö vill inte släppa McDonald-fallet

Fullmäktigeledamot Ulf Lindström (SDP) i Hangö fortsätter att engagera sig i fallet med hälsocentralläkaren Outi McDonald. Lindström lämnade i januari in ett besvär till Högsta förvaltningsdomstolen eftersom han var rädd för att Hangö fullmäktige inte skulle fortsätta processen mot McDonald. Ulf Lindström (SDP) förklarar sitt besvär med att han ville att ärendet skulle granskas även om fullmäktige i Hangö inte skulle gå vidare med processen efter att Helsingfors förvaltningsdomstol beslöt att Hangö gjorde fel när staden sade upp hälsocentralläkaren Outi McDonald.

YLE - 24 jan 17 kl. 15:28

Hangös revisorer om McDonald: Det gäller att tänka på stadens intresse

Politikerna i Hangö är splittrade i frågan om Hangö ska besvära sig eller inte över Helsingfors förvaltningsdomstols dom om uppsägningen av hälsocentralläkare Outi McDonald. Revisorerna ger i alla fall tydligt besked till staden om att det är fullmäktige, inte stadsstyrelsen som ska avgöra besvärsfrågan. Domstolen har slagit fast att Hangö olagligt sade upp sin hälsocentralläkare Outi McDonald.

YLE - 16 feb 17 kl. 12:08

Hangö om McDonald: Förvaltningsdomstolen skötte inte sitt jobb

Hangö stad anser att förvaltningsdomstolen inte skötte sin uppgift när domstolen beslutade att uppsägningen av Outi McDonald var olaglig. Staden hoppas nu att Högsta förvaltningsdomstolen inte stirrar sig blind på detaljer utan ser helheten. Yle Västnyland har läst Hangö stads besvär till Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) i fallet som gäller den tidigare ledande läkaren McDonald.

Kristianstadsbladet - 05 apr 12 kl. 10:33

McDonald"s lovar jobb i Skåne - men facket är kritiskt

Foto: Albin Brönmark
Sveriges ledande hamburgerkedja McDonald"s har tydligt stöttat sänkningen av restaurangmomsen. Företaget säger att de extra inkomsterna ska gå till nyanställningar. Men facket tycker att företaget borde vara bättre på att erbjuda fasta heltidstjänster och högre löner.

YLE - 10 mar 15 kl. 20:08

Hangö avskedade Outi McDonald - anställde Jennika Friman

Det blev ingen större debatt om stadens tidigare ledande läkare Outi McDonald då fullmäktige möttes på tisdagskvällen (10.3). På en dryg timme hade fullmäktige hunnit anställa en direktör för kultur- och medborgarverksamheten och avskeda hälsocentralläkaren Outi McDonald.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Walmart stämmer Tesla efter att solpaneler börjat brinna

Varuhuskedjan Walmart stämmer Tesla efter att solpaneler på flera butiker börjat brinna, detta enligt en stämningsansökan vid en domstol i New York..

DI - 6 timmar sedan

Esport: The International blir världens största turnering med över 33 miljoner dollar i prispott

Esport har växt explosionsartat de senaste 10 åren. I takt med esportens tillväxt har turneringarna gått från att arrangeras i lagerlokaler till att fylla stora arenor världen….

DI - 6 timmar sedan

Dämpad riskaptit på Wall Street – går mot stängning nedåt

Efter några dagars återhämtning vek USA-börserna ner i negativt territorium på tisdagen. Det osäkra läget mellan USA och Kina fortsätter att prägla sentimentet..

DI - 7 timmar sedan

Kommitté rekommenderar Kappahls ägare att tacka ja till bud

Den oberoende budkommittén i Kappahl rekommenderar enhälligt aktieägarna att tacka ja till Rune Anderssons Mellby Gårds bud på 20 kronor per aktie, enligt ett pressmeddelande..

DI - 7 timmar sedan

Så påverkas pensionen av börskaoset

Svenskarnas pensioner påverkas av börsfall. Med risk för lågkonjunktur är det dags att se över sitt sparande, hävdar Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.  ”Mer ansvar ligger….

DI - 7 timmar sedan

M vill se en ny energikommission

Moderaterna vill se en ny energikommission och sträcker ut en hand till partier som delar deras inställning i kärnkraftsfrågan..

DI - 7 timmar sedan

Trump överväger skattesänkningar för att elda på ekonomin

USA är ”mycket långt ifrån en recession”, enligt Donald Trump. Men i Vita huset diskuteras ändå olika åtgärder i syfte att stimulera ekonomin, bland annat en betydande….

DI - 7 timmar sedan

Anrik förvaltare går i graven – plantskola för näringslivstoppar

Efter en lång utförslöpa går nu den anrika kapitalförvaltaren Alfred Berg i graven. Det är den Altorägda fondutmanaren Carneo som köper Alfred Bergs svenska fonder och förvaltning….

DI - 8 timmar sedan

Boom i svenska säkerhetsbranschen – tusentals väktare behövs

Svenska säkerhetsbranschen växer snabbt. Under de närmaste åren måste säkerhetsföretag rekrytera fler än 5.300 personer för att möta efterfrågan på väktare och ordningsvakter..

DI - 8 timmar sedan

Storbritannien kan avvakta med att utse ny BoE-chef tills efter brexit

Storbritannien kan komma att avvakta med att utse en ny chef för Bank of England tills efter brexit, rapporterar Bloomberg News..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.