DI > Ekonomi

Saturday, 24 August, 23:33

DI - 10 aug 19 kl. 14:56

Se upp för okända kryphålet – företagarens risk vid en skilsmässaAtt mitt i bröllopsyran tala om om äktenskapsförord kan ta emot. Men för en företagare kan mycket stå på spel.  ”Det är inte kul om man sitter vid en separation, när man kanske inte är bästa vänner, och inser att det inte alls omfattar det som man hade tänkt sig”, säger Molly Malm. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Molly Malm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Se upp för okända, kryphålet, företagarens, riskvid en , skilsmässa
Politikerbloggen - 14 dec 12 kl. 08:00

Färdplan 2050 full av kryphål och önsketänkande


DEBATT. För ett land som byggt sitt välstånd på koldioxidutsläpp som nu drabbar hela världen borde det vara rimligt att både kapa sina utsläpp och bidra till att minska utsläppen i länder som inte har samma goda förutsättningar som oss. Det skriver Grön ungdoms språkrör Björn Lindgren (till vänster på bilden) i en debattartikel på TV4/Politikerbloggen.

Helsingborgs Dagblad - 16 nov 15 kl. 06:00

"Redan med dagens utsläppsnivå löper vi en tioprocentig risk att överstiga tvågradersmålet"

Världens ledare och regeringsföreträdare möts på FN:s klimatmöte COP21 i Paris den 30 november till 11 december. I vågskålen ligger miljarder människors liv, flera hundra år framåt i tiden, och ödet för ett stort antal utrotningshotade djur och växter.På FN-konferensen om miljö och utveckling, Unced, i Rio de Janeiro 1992 skrev 189 länder, däribland USA, Kina, Indien och alla europeiska länder på Riodeklarationen och kom därmed överens om att stabilisera utsläppen av växthusgaser på ”tillräckligt låg nivå för att förhindra farlig påverkan på klimatet framkallad av människor”.

Sydsvenskan - 16 nov 15 kl. 06:00

"Redan med dagens utsläppsnivå löper vi en tioprocentig risk att överstiga tvågradersmålet"

Världens ledare och regeringsföreträdare möts på FN:s klimatmöte COP21 i Paris den 30 november till 11 december. I vågskålen ligger miljarder människors liv, flera hundra år framåt i tiden, och ödet för ett stort antal utrotningshotade djur och växter.På FN-konferensen om miljö och utveckling, Unced, i Rio de Janeiro 1992 skrev 189 länder, däribland USA, Kina, Indien och alla europeiska länder på Riodeklarationen och kom därmed överens om att stabilisera utsläppen av växthusgaser på ”tillräckligt låg nivå för att förhindra farlig påverkan på klimatet framkallad av människor”.

Skånskan - 04 nov 18 kl. 06:00

Han hjälper unga i risk­zonen

Reportage Unga kri­mi­nella är ett åter­kom­man­de in­slag i stor­städer som Malmö men även på mind­re orter. I dag 30-åri­ge Mohammad Elsaka var en av dem som hamnade i en ne­ga­tiv spi­ral och blev yr­kes­kri­mi­nell.Fakta: Fryshuset
Stiftelsen Fryshuset är en riksomfattande ideell organisation som har mötesplatser i bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Danmark och bedriver verksamhet på olika sätt på många andra platser.

YLE - 25 apr 15 kl. 08:09

Provet i modersmålet testar mycket mer än bara språket

Det finns studerande som har problem med att förstå idén med studentexamensprovet i modersmål. Provet testar så mycket annat än enbart språkkunskap. - Jag har kompisar som säger ”ett stol” och ”en bord” – och de får bättre vitsord än de som talar en god svenska.

HBL - 10 apr 13 kl. 06:26

Propp i hålet dämpar inte oro i Talvivaara

Läckan i Talvivaara är tilltäppt, men gruvbolaget får jobba vidare med att återvinna lokalbefolkningens förlorade förtroende. Samma sak gäller för miljömyndigheten.SOTKAMO Det är som att återvända till sjuttiotalet.

YLE - 09 feb 17 kl. 11:36

Slukhålet fascinerar och förundrar bybor

Drygt hundra personer som bor i byn Aijala i Kisko får finna sig i att den enda vägen till byn nu är avskuren. Räddningsverket har stängt av vägen och undersöker som bäst om den är farlig att använda eller inte. Vägen är avstängd på grund av det slukhål som har uppstått i närheten, alltså ett stort markområde som har rasat.

YLE - 18 apr 17 kl. 17:25

FSL om studentexamensreformen: Risk för pojkar och allmänbildning

Finlands Svenska Lärarförbund FSL ser vissa risker i förslaget till reform av studentexamen som presenterades i dag. Enligt förslaget ska ett provtillfälle bli fyra timmar långt i stället för sex timmar, modersmålsprovet ska klaras av vid ett tillfälle i stället för två och realämnesprovet ska ändras till prov i två enskilda realämnen, alternativt prov i ett realämne plus ett främmande språk. Förbundsordförande Christer Holmlund säger sig vara orolig över den allmänna utvecklingen inom utbildningssektorn mot att allt ska förändras hela tiden.

Nerikes Allehanda - 28 nov 15 kl. 05:15

Det var större risk för terror på 70-talet

Jag vet redan från början vad som kommer att hända när jag skriver den här texten. Jag kommer att bli anklagad för relativisera den våldsamma islamismen, för att förneka att terrorismen är ett hot och så vidare. Det är inte min avsikt.

YLE - 10 feb 17 kl. 06:12

Slukhålet i Aijala kan ha berott på en svagare bergsart

Slukhålet som uppstod i onsdags i byn Aijala i Kisko i närheten av Salo överraskade många, då nyheten nådde den stora allmänheten. Också Åbo Akademis professor i geologi, Olav "Joffi" Eklund hörde till dem. – Jag blev nog förvånad, för att berggrunden här är stabil.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Så sparar du säkert i minusräntans värld

Trots rekordlåga boräntor är minusräntans värld inte okomplicerad för sparsamma hushåll. Antalet sparformer med god avkastning till begränsad risk är få..

DI - 2 timmar sedan

Nya räntesignaler belönar fondsparare som tar risk

Fondsparare som valt lite högre risk i räntefonder har belönats väl i år. De 15 bästa företagsobligationsfonderna har avkastat mellan 3 och 8 procent i år..

DI - 3 timmar sedan

Superentreprenören bygger bilar som ingen annan

Är Batman på semester? I den vackra havsbukten, i Utvälinge söder om Ängelholm, är frågan plötsligt relevant..

DI - 4 timmar sedan

Macrons budskap på toppmötet: Alla förlorar på handelsoron

Den ökade protektionismen utmålas som ett allvarligt hot mot världsekonomin vid G7-mötet i Frankrike..

DI - 5 timmar sedan

Experterna: Tullsmockor bäddar för börsfall – så ska du agera

Nya kursfall hotar direkt när börsen öppnar igen på måndag efter upptrappningen av handelskriget mellan Kina och USA..

DI - 6 timmar sedan

Skådespelarpolarna möts i filmen som skrämt privata investerare

Sedan tonåren har Matias Varela och Gustaf Skarsgård varit bröder och vapen­dragare. Relationen bygger på total uppriktighet..

DI - 6 timmar sedan

Gradvall: ”Att vara älskad av alla är inte vägen till framgång”

Det handlar inte om hur saker och ting är. Det handlar om hur de uppfattas. Sell the myth, not the facts..

DI - 6 timmar sedan

Nordkorea har avfyrat robotar

För sjunde gången på kort tid har Nordkorea avfyrat vad som bedöms vara kortdistansrobotar. De två projektilerna slog ned i Japanska sjön, utanför den japanska ekonomiska zonen,.

DI - 7 timmar sedan

Tusk varnar Trump: Handelskrig leder till recession

EU-rådets avgående ordförande Donald Tusk varnade USA:s president Donald Trump för konsekvenserna av eskalerande handelkrig inför lördagskvällens G7-möte..

DI - 8 timmar sedan

Telia pressar leverantörer att leva upp till kraven

Hållbara investeringar är redan en het trend. Nu vill Telia använda sina upphandlingar för att öka tempot i klimatarbetet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.