DI > Ekonomi

Thursday, 22 August, 11:23

DI - 10 aug 19 kl. 12:54

Tyfon har nått Kina - en miljon människor evakuerasTyfonen Lekima har nått Kina. 18 personer har dött och många saknas efter att vindar på över 50 meter i sekunden svept över landets östra delar..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kina, Lekima

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tyfonhar , nått, Kinaen , miljonmänniskor , evakueras
UNT - 08 aug 12 kl. 06:12

Försvagad tyfon nådde Kina

Tyfonen Haikui drog in över Kinas ostkust i svagare skick än befarat men vädertjänsten varnade för hårda vindar och risk för stora regnmängder. Över en miljon kineser hade evakuerats inför den tredje tyfonen på en vecka. (TT).

UNT - 10 aug 19 kl. 11:35

Många döda när tyfon sveper över Kina

Tyfonen Lekima har nått Kina..

GöteborgsPosten - 10 aug 19 kl. 11:43

Många döda när tyfon sveper över Kina

Tyfonen Lekima har nått Kina. 18 personer har dött och många saknas efter att vindar på över 50 meter i sekunden svept över landets östra delar..

BT - 19 aug 13 kl. 15:40

Kina och Rysslands kamp mot vattnet

Omfattande översvämningar har drabbat både Ryssland och Kina. I Kina har över en halv miljon människor tvingats lämna sina hem. I nordöstra Ryssland pratar man om de värsta översvämningarna på över hundra år.

BT - 19 aug 13 kl. 21:08

Kina och Ryssland kämpar mot vattnet

Omfattande översvämningar har drabbat både Ryssland och Kina. I Kina har över en halv miljon människor tvingats lämna sina hem. I östra Ryssland pratar man om de värsta översvämningarna på över hundra år.

SR - 10 aug 19 kl. 07:15

Tyfon har nått Kina – är på väg mot Shanghai

Den tyfon som varit på väg mot Kina har nu kommit in över det kinesiska fastlandet. Vindar på över 50 meter i sekunden har orsakat stora strömavbrott och tvingat över en miljon människor till evakueringar, rapporterar statliga kinesiska medier..

UNT - 06 aug 11 kl. 14:32

Halv miljon evakuerade i Kina

Inför en tyfon vid Kinas kust har en halv miljon människor evakuerats, meddelar landets myndigheter. Farhågor om att stormen ska slå till nära storstaden Shanghai har däremot dämpats. Den tros passera längre norrut.

Kristianstadsbladet - 14 jul 13 kl. 21:15

Tre döda i kinesisk tyfon


Östra Kina kämpar i motvind och ösregn sedan tyfonen Soulik tvingat en halv miljon människor att evakuera sina hem och krävt tre människoliv.Två personer omkom i Taiwan innan Soulik svepte vidare in över Kinas kustland. Tre personer förlorade livet i Guangdongprovinsen, enligt lokala medierapporter.

BT - 14 jul 13 kl. 21:17

Tre döda i kinesisk tyfon

Östra Kina kämpar i motvind och ösregn sedan tyfonen Soulik tvingat en halv miljon människor att evakuera sina hem och krävt tre människoliv. Två personer omkom i Taiwan innan Soulik svepte vidare in över Kinas kustland. Tre personer förlorade livet i Guangdongprovinsen, enligt lokala medierapporter.

DI - 11 jul 15 kl. 11:46

Miljoner flyr tyfon i Kina

Närmare en miljon människor har evakuerats, flyg har ställts in och 30.000 fartyg har sökt hamn för att undkomma tyfonen Chan-Hom som väntas nå land i Zhejiangprovinsen söder om storstaden Shanghai i Kina i dag. Enligt den kinesiska vädertjänsten kan tyfonen vara den starkaste som drabbat provinsen sedan 1949..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Dan Olofsson skänkte 1,2 miljoner till KD

Privatpersoner skänkte hundratusentals kronor till partierna i fjol, visar SVT Nyheters genomgång av partiernas redovisning för valåret 2018..

DI - 10 minuter sedan

Uppgifter: EQT intresserade av Thyssens hissdivision

Investoranknutna EQT är "förmodligen" en av de parter som för informella samtal om uppköp av det krisande tyska stålkonglomeratet Thyssens Krupps hissdivision, rapporterar tyska….

DI - 10 minuter sedan

Lågkonjunktur i fordonssektorn: SKF-rival inför arbetstidsförkortning

Efter att i juli ha sänkt sin helårsprognos inför SKF:s tyska konkurrent nu förkortade arbetsdagar som ett sätt att hantera konjunktursvackan och svagheten i fordonssektorn..

DI - 15 minuter sedan

Danske Bank sänker hissbolaget till behåll efter rapporten

Danske Bank har sänkt sin rekommendation för bygghissbolaget Alimak från tidigare köp till behåll efter onsdagens kvartalsrapport..

DI - 30 minuter sedan

Rika Hongkongbor köar till Australien

Australien märker av ett ökat intresse från Hongkong för landets visumprogram för välbärgade utlänningar..

DI - 30 minuter sedan

Banker mot strömmen på sval Stockholmsbörs

Stockholmsbörsen inledde torsdagens handel med en mindre nedgång, som efter en halvtimme dock hade återhämtats med stöd av starkare tyska makrodata än väntat..

DI - 15 minuter sedan

Analytikernas råd: Köp folkaktien – jättekassan bäddar för utdelningsregn

Börsbjässen har fallit brant den senaste tiden. Men analytikerna tror att aktien vänder – och i snitt ser de en uppsida på nästan 30 procent..

DI - 45 minuter sedan

Räntor och valutor: Kronan tappar på oväntat svag statistik

Euron tog ett skutt uppåt mot dollarn på torsdagsförmiddagen efter att PMI-utfall från euroländer för augusti överraskat på uppsidan..

DI - 45 minuter sedan

Ny kursrusning i tidigare blankarfavoriten

Medicinteknikbolaget Raysearch släppte en stark rapport i tisdags och steg 17 procent samma dag. Uppgången har inte stannat där – i går fortsatte aktien att stiga och i….

DI - 1 timme sedan

Oljan handlas stabilt men svag utveckling för kopparpriset

Oväntat höga lager av diesel och bensin i USA fick oljepriset att retirera från en topp på onsdagseftermiddagens..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.