DI > Ekonomi

Sunday, 25 August, 00:54

DI - 10 aug 19 kl. 09:24

Hongkongprotestanterna: Våra barn måste se hur ett rättvist samhälle ser utGammal som ung sluter upp när protesterna i Hongkong nu är inne på sin tredje månad. Flera demonstrationer väntas under helgen – samtidigt som Fastlandskina hävdar att utländska intressen ligger bakom proteströrelsen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Hongkong, Fastlandskina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HongkongprotestanternaVåra , barnmåste se hur ett , rättvist, samhälle, ser ut
SmålandsPosten - 06 aug 19 kl. 08:00

Om Sydafrika: ”Vägen är lång till ett rättvist samhälle”

Ingrid le Roux är en svensk läkare som bor i Sydafrika. Sedan 40 år tillbaka arbetar hon med utsatta kvinnor och barn i Sydafrikas fattigaste områden. Landet tar stor plats i hennes sommarprat..

SmålandsPosten - 03 jun 13 kl. 07:46

Familjen ? grunden i ett gott samhälle

Den senaste tidens händelser med upplopp och bilbränder runtom i Sveriges förorter har fått många att efterlysa föräldrarnas ansvar. Med rätta med tanke på att många av stenkastarna faktiskt var barn, och borde vara någon helt annanstans vid tiden för upploppen. Borde vi inte alltid efterfråga föräldraansvaret i högre utsträckning?

YLE - 11 nov 14 kl. 14:21

Stress är som ett paraply över vårt samhälle

Då Lili-Ann Junell-Kousa från Ekenäs gick in i väggen för tio år sedan trodde hon att livet var över. Hon hade drabbats av den utbrändhet som nästan kunde kallas för en kvinnosjukdom då 80% av alla övertrötta människor är kvinnor. Idag har hon tagit sig upp i sadeln igen och arbetar som samtals- och familjeterapeut samt föreläser om trötthetssyndrom för att allt fler ska förstå sig på sin egen trötthet och förhoppningsvis även kunna råda bot på den.

Barometern - 30 maj 14 kl. 07:11

Dags att skapa ett mer solidariskt samhälle

Vi ska leva i ett demokratiskt, jämlikt samhälle. Det har de flesta partier på sitt program. Tyvärr är sanningen för det mesta det motsatta.

YLE - 28 feb 14 kl. 12:50

”Cannabis är en del av vårt samhälle nu”

Förmaningar och skrämseltaktik om droger är metoder som hör det förgångna till. Så anser Anne Ahlefelt som har jobbat med att upplysa unga om rusmedel i över tio år.
-Om du röker på nu och då är det ju onödigt att du får en anmärkning i dina papper, som sedan kan hindra dig från att söka olika jobb.

Barometern - 24 maj 13 kl. 08:54

Registerutdrag ger ett samhälle utan nåd

Antalet fångar i landets fängelser minskar konstant och är det lägsta på elva år. Ändå kan man tala om att straffen i vid mening för mindre brott kanske aldrig varit så hårda som i dag. Ty domstolens, korta, straff blir bara en del av den totala påföljden.

Nyheter 24 - 13 nov 13 kl. 12:15

Reklamera: "Det kan inte existera sexistisk reklam i ett jämställt samhälle"Feminism etc.Mer om ReklameraReklamera i tre steg

FEMINISM ETC. Sveriges Kvinnolobby, som är en ideell och partipolitiskt obunden organisation, körde igång kampanjen Reklamera i slutet av oktober i år och sedan dess har det gått spikrakt uppåt.– Det har verkligen gått snabbt och jag förväntade mig inte den här responsen som vi har fått, säger Moa Egonson, projektledare för Reklamera.

YLE - 07 jan 14 kl. 18:15

"Ytliga värderingar i dagens samhälle"

Filosofen Hannes Nykänen och lokalpolitikern och samlingspartisten Linda Karhinen diskuterade värdefrågor utgående från en färsk Yle-enkät. Frågan om sociala understöd passiverar väckte det livligaste meningsutbytet i Aktuellt 17. Finländarna är starkt splittrade i många värdefrågor, enligt en ny enkät.

Alingsås tidning - 14 sep 17 kl. 07:00

”Ett solidariskt samhälle och alla människors lika värde”

Dags för kyrkoval 2017! Varför skall man bry sig om detta val om man inte anser sig vara en troende kristen? Det är en fråga som många ställer sig.

SmålandsPosten - 13 sep 14 kl. 10:45

Vi vill ha ett jämställt samhälle

Jämställdhets tema blir mer och mer aktuellt och väcker debatter bland många. Ofta relateras jämställdheten till feministiska avsikter men det handlar inte bara om jämlika rättigheter mellan män och kvinnor utan mycket mer.
Kristdemokratiska Kvinnoförbundet i Kronoberg har som mål att skaffa ett bättre samhälle där kvinnor, män, barn och äldre trivs att samverka och leva i.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Så sparar du säkert i minusräntans värld

Trots rekordlåga boräntor är minusräntans värld inte okomplicerad för sparsamma hushåll. Antalet sparformer med god avkastning till begränsad risk är få..

DI - 3 timmar sedan

Nya räntesignaler belönar fondsparare som tar risk

Fondsparare som valt lite högre risk i räntefonder har belönats väl i år. De 15 bästa företagsobligationsfonderna har avkastat mellan 3 och 8 procent i år..

DI - 4 timmar sedan

Superentreprenören bygger bilar som ingen annan

Är Batman på semester? I den vackra havsbukten, i Utvälinge söder om Ängelholm, är frågan plötsligt relevant..

DI - 5 timmar sedan

Macrons budskap på toppmötet: Alla förlorar på handelsoron

Den ökade protektionismen utmålas som ett allvarligt hot mot världsekonomin vid G7-mötet i Frankrike..

DI - 6 timmar sedan

Experterna: Tullsmockor bäddar för börsfall – så ska du agera

Nya kursfall hotar direkt när börsen öppnar igen på måndag efter upptrappningen av handelskriget mellan Kina och USA..

DI - 7 timmar sedan

Skådespelarpolarna möts i filmen som skrämt privata investerare

Sedan tonåren har Matias Varela och Gustaf Skarsgård varit bröder och vapen­dragare. Relationen bygger på total uppriktighet..

DI - 7 timmar sedan

Gradvall: ”Att vara älskad av alla är inte vägen till framgång”

Det handlar inte om hur saker och ting är. Det handlar om hur de uppfattas. Sell the myth, not the facts..

DI - 8 timmar sedan

Nordkorea har avfyrat robotar

För sjunde gången på kort tid har Nordkorea avfyrat vad som bedöms vara kortdistansrobotar. De två projektilerna slog ned i Japanska sjön, utanför den japanska ekonomiska zonen,.

DI - 8 timmar sedan

Tusk varnar Trump: Handelskrig leder till recession

EU-rådets avgående ordförande Donald Tusk varnade USA:s president Donald Trump för konsekvenserna av eskalerande handelkrig inför lördagskvällens G7-möte..

DI - 10 timmar sedan

Telia pressar leverantörer att leva upp till kraven

Hållbara investeringar är redan en het trend. Nu vill Telia använda sina upphandlingar för att öka tempot i klimatarbetet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.