DI > Ekonomi

Sunday, 25 August, 18:26

DI - 09 aug 19 kl. 20:20

Enig analytikerkår spår räntehöjning från Norges Bank i septemberEn helt enig analytikerkår räknar med att Norges Bank håller styrräntan oförändrad på 1,25 procent på torsdag den 15 augusti. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Norges Bank

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Enig, analytikerkår, spår, räntehöjningfrån , Norges, Banki , september
DN - 13 jun 18 kl. 13:57

Enig analytikerkår spår räntehöjning i USA

I kväll väntas den amerikanska centralbanken Federal Reserve slå till med sin sjunde räntehöjning sedan konjunkturen vände upp efter finanskrisen. Den stora frågan är hur många fler höjningar det blir i år, en eller två..

Expressen - 15 jun 16 kl. 16:12

Fed ger besked – få tror på räntehöjning

I kväll klockan 20 ger USA:s centralbank (Fed) besked om styrräntan.En enig analytikerkår tror att en höjning får vänta till september. Om britterna röstar för EU-utträde den 23 juni kan det dröja ytterligare.

DI - 12 jul 19 kl. 09:47

Direktionen enig om räntebanan men olika syn på tajming för räntehöjning

Riksbanksdirektionen betonade ökade risker vid det penningpolitiska mötet i början av juli. Medan ledamöterna var eniga om att behålla räntebanan oförändrad syns viss skillnad i deras syn på tajmingen för nästa räntehöjning enligt mötesprotokollet..

PrivataAffärer - 19 dec 18 kl. 21:10

Väntad räntehöjning från Fed

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve höjer styrräntan, målnivån för dagslåneräntan Fed funds, till ett intervall mellan 2,25 och 2,50 procent. Målet var tidigare ett intervall på 2,00 och 2,25 procent. Enligt Reuters enkät räknade samtliga 111 tillfrågade ekonomer med att målintervallet för Fed funds skulle höjas med 25 punkter.

PrivataAffärer - 20 mar 19 kl. 19:37

Fed: Inga räntehöjningar i 2019

Federal Reserve lämnar målet för dagslåneräntan, Fed funds, oförändrat inom intervallet 2,25-2,50 procent. Enligt Reuters enkät räknade samtliga 104 tillfrågade ekonomer med att målintervallet för Fed funds skulle lämnas oförändrat nu. Federal Reserves styrränta ändrades senast den 19 december 2018, då den höjdes med 25 punkter till ett intervall på 2,25-2,50 procent.

DI - 18 apr 16 kl. 20:03

Enig direktion: Låt räntan vara

Skuggdirektionen vill lämna minusräntan och obligationsköpen bakom sig men åsikterna är splittrade om hur snabbt det ska gå. Samtliga ledamöter röstade för oförändrad ränta medan två av sex kan tänka sig en räntehöjning redan till sommaren..

Dagens PS - 20 dec 18 kl. 09:42

Reporäntan höjs – inte hänt på sju år

Riksbanken har i torsdagens penningpolitiska besked beslutat sig för att höja reporäntan till -0,25 procent, från tidigare -0,50 procent. Det är den första räntehöjningen sedan juli 2011. Den andra höjningen väntas enligt Riksbankens prognos i andra halvåret 2019.

Trelleborgs Allehanda - 16 dec 15 kl. 06:02

Fed väntas höja räntan

USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) väntas i kväll höja styrräntan för första gången på nästan tio år. Detta trots att inflationen i USA ligger en bra bit under målet. Analytikerkåren är ovanligt enig om att det blir en räntehöjning denna gång.

BT - 16 dec 15 kl. 06:02

Fed väntas höja räntan

USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) väntas i kväll höja styrräntan för första gången på nästan tio år. Detta trots att inflationen i USA ligger en bra bit under målet. Analytikerkåren är ovanligt enig om att det blir en räntehöjning denna gång.

Barometern - 16 dec 15 kl. 06:02

Fed väntas höja räntan

USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) väntas i kväll höja styrräntan för första gången på nästan tio år. Detta trots att inflationen i USA ligger en bra bit under målet. Analytikerkåren är ovanligt enig om att det blir en räntehöjning denna gång.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Stor genomgång – här kan du ansöka om drömstipendiet

Det finns över 17.000 registrerade stiftelser i Sverige med tillgångar på miljarder att ansöka om, för studier eller forskning. .

DI - 1 timme sedan

Haldex vd om sin sagolika plan för nästa liv

Bromstillverkaren Haldex nya vd Helene Svahn är en otålig ­bilförare som alltid vill ha en plan – med undantag för den egna styrketräningen..

DI - 1 timme sedan

Vad ska vi göra med USA?

Den amerikanska idealismen har kommit och gått så länge USA har varit en stormakt. Under vissa perioder kunde man nästan inbilla sig att mänskliga rättigheter bara var möjliga med….

DI - 2 timmar sedan

Låt bostäder binda koldioxid

DEBATT. Marknaden, politikerna och industrin är eniga – Sverige ska bygga mer med trä. För att det ska bli verklighet krävs dock att staten som landets största beställare går före….

DI - 2 timmar sedan

Gyllenhammar: ”Som en blandning mellan spa och tortyr”

Konstnären Charlotte Gyllenhammar gjuter nytt liv i sina minnen. Men just nu blickar hon framåt, mot den nya ­utställningen som öppnar i dagarna..

DI - 3 timmar sedan

Danskar pressar musselmästaren – ”konsumenten har ingen koll”

I fjordarna runt Orust odlas 2.000 ton blåmusslor varje år. Musslan har blivit ett allt populärare inslag på de svenska restaurangerna och matborden..

DI - 3 timmar sedan

Vita huset: Trump ångrar att han inte höjde Kinatullarna mer

Det enda Donald Trump ångrar gällande handelskriget med Kina är att han inte höjt tullarna mot Peking ytterligare..

DI - 4 timmar sedan

Publiksuccé när Stenson svingar gratis i jakt på hemmaseger

Redan innan sista putten rullats i och vinnaren korad pekade allt mot succé för golftävlingen Scandinavian Invitation..

DI - 5 timmar sedan

Marknaden är gigantisk – köp bjässen som ska upp 20 procent

Marknaden är gigantisk, tillväxten stabil och bolaget är världsledande. Det är läge att plocka upp aktien efter överdrivna kursfallet..

DI - 6 timmar sedan

Vattenkanoner sätts in mot demonstranter i Hongkong

För andra dagen i rad använder polisen tårgas i Hongkong. Även vattenkanoner sätts in för att försöka skingra demonstranter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.