DI > Ekonomi

Sunday, 18 August, 04:36

DI - 09 aug 19 kl. 20:03

Hitta rätt i djungeln – här finns fin avkastning att hämtaHållbarhet och avkastning går hand i hand på lång sikt. Men sätten att mäta hållbarhet varierar. Det gör det svårt att välja, inte minst för småsparare. Di har gått igenom 83 svenska fonder för att bena ut vilka som lyckas bäst med att både leverera bra hållbarhetsarbete och god avkastning.  .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hittarätt i , djungelnhär finns , fin, avkastningatt , hämta
Affärsvärlden - 13 jun 18 kl. 18:00

Fin avkastning i pantbolaget

Cornucopia - 26 aug 13 kl. 14:15

Gästinlägg: Att hitta de bästa fonderna utifrån fondernas avkastning

Nedanstående är ett sponsrat gästinlägg skrivet och sponsrat av 5fonder.se. Kommentera gärna om ni har frågor kring tjänsten, så ska 5fonder försöka svara, som anstår sociala medier.

Cornucopia - 20 dec 15 kl. 15:16

Vinstmarginal vs avkastning på eget kapital

När man tittar på lönsamheten för ett företag så är det viktigt att skilja på vinstmarginal kontra avkastning på eget kapital. Detta gäller speciellt inom eget företagande, sk företagsekonomi, men inte nödvändigtvis aktier på börserna, där avkastning på eget kapital blir missvisande.

Eget kapital är enkelt förklarat ett företags skuld till aktieägarna, dvs det som aktieägarna aktivt stoppat in i bolaget via nyemissioner eller passivt genom att inte plocka ut som utdelning.

BT - 04 nov 14 kl. 10:00

Avkastning styr pensionsval

Hög avkastning är målet med pensionssparandet och en fondförsäkring ses som bästa vägen att nå dit, enligt en undersökning. Men det behöver inte vara det bästa valet för alla, anser pensionsexperten Anna Allerstrand.Fondförsäkring ses som bättre för att få en god avkastning på pensionspengarna, jämfört med alternativet traditionell försäkring, enligt en undersökning från Silentium.

Dagens PS - 31 okt 17 kl. 12:01

Lovar avkastning på 25 procent – ”Allt är en bluff”

Tunga experter vill varna svenskar över hela landet. Men enligt bolaget självt svartmålas man eftersom verksamheten ”verkar för bra för att vara sann”. Spelbolaget Kambua International – som säger sig sitta på en mjukvara som scannar av europeiska odds och erbjuder sin kunder de bästa – ifrågasätts hårt av fler tunga experter, avslöjar tidningen Barometern i stor granskning på tisdagen som citeras av SvD Näringsliv.

Dagens Medicin - 19 maj 17 kl. 14:53

Arbetsterapeuter lotsar i app-djungeln

Det är inte lätt att hitta rätt i djungeln av appar. Arbets­tera­peuter på Skånes universitets­sjuk­hus har startat en arbets­grupp för att bena ut vilka applikationer som är bra hjälpmedel för patienter..

Nya Wermlands Tidningen - 07 okt 12 kl. 11:04

Hitta rätt i kort-djungeln

Marknaden är full av olika kreditkort och betalkort. Som konsument kan det vara svårt att hitta rätt i det stora utbudet av krediter och förmåner. Vår guide hjälper dig att välja rätt..

PrivataAffärer - 24 jun 14 kl. 12:28

Hitta rätt lågenergilampa

Det är mycket nytt att lära sig när de gamla glödlamporna försvinner. Här är en guide som lär dig hitta rätt i djungeln av lågenergialternativ....

Trelleborgs Allehanda - 14 okt 14 kl. 10:22

Svårt hitta alternativ till börsen

Det har skakat rejält på börsen de senaste veckorna.Men räntealternativet är heller inget vidare.
Det kan vara svårt att hitta en säker avkastning på sina pengar i dagsläget.

Kristianstadsbladet - 14 okt 14 kl. 10:22

Svårt hitta alternativ till börsen

Det har skakat rejält på börsen de senaste veckorna.Men räntealternativet är heller inget vidare.
Det kan vara svårt att hitta en säker avkastning på sina pengar i dagsläget.

Fler nyheter från DI

DI - 7 timmar sedan

Fler yrkesförare kör för fort – taxi toppar

Yrkeschaufförerna bryter allt oftare mot hastighetsbegräsningar, visar mätningar som försäkringsbolaget Folksam har gjort. .

DI - 8 timmar sedan

Golfaren som regerar i sociala medier

Av alla golfare är det bara Tiger Woods som har fler följare på Instagram. Paige Spiranac har bara en 58:e plats på Ladies European Tour som karriärbästa – men hon är en vinnare i….

DI - 9 timmar sedan

Vd:n: “Bemötandet var ovärdigt och förnedrande”

Veckans resenär är Mia Spendrup, vd för Loka Brunn och Grythyttans Gästgiveri..

DI - 10 timmar sedan

Familjen Lundgren har gjort stenhårda affärer i fem generationer

Riksbankens svarta fasad och gatstenarna på Brunkebergstorg i Stockholm kommer båda från Hallindens Granit, ett familjeföretag som jobbat med sten i fem generationer. .

DI - 11 timmar sedan

Här lever flottarkärleken - “äventyret är att själv lösa situationen”

I snart 40 år har tiotusentals människor byggt sina egna flottar och långsamt glidit nedför Klarälven. .

DI - 12 timmar sedan

Förtvivlan och ilska river sönder världen

Ingen musikartist har blivit symbol för framåtblickande och ständig utveckling som gruppen Beatles. Det är därför inte överraskande att en visionär Beatles-låt ringar in en av de….

DI - 12 timmar sedan

Lövin: ”Den som är satt i miljöskuld är icke fri”

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin återanvände tidigare S-ledaren Göran Perssons bevingade ord som finansminister – "Den som är satt i skuld är icke fri" – när hon sommartalade….

DI - 12 timmar sedan

Hans bok om ålens hemlighet har blivit en internationell skräll

Ålen har genom årtusenden konfunderat forskare. I dag är ålfrågan naturvetenskapens heliga graal.  Förlagen i USA slogs om rättigheterna till Patrik Svenssons bok om den långsmala….

DI - 13 timmar sedan

Statsvetare: ”Rimligt att han får röra på sig uppåt”

Uppgifter till Di gör gällande att civilminister Ardalan Shekarabi är nära att ta över posten som arbetsmarknadsminister..

DI - 13 timmar sedan

Revanschläge: Oväntat styrkebesked för utbombade kronan

Det är inte bara börskurser och räntor som golvats av den senaste tidens marknadsoro.  Också på valutamarknaden märks raset i riskaptiten, men kronan har stått emot den senaste….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.