DI > Ekonomi

Saturday, 17 August, 20:15

DI - 09 aug 19 kl. 18:55

Analytiker: Oljan nästa måltavla i handelskrigetHandelsvara efter handelsvara har belagts med tullar allt eftersom handelskonflikten mellan USA och Kina trappats upp. Nu kan oljan stå näst på tur, varnar analytiker som spår att den kinesiska importen av amerikansk råolja kan komma att reduceras kraftigt, rapporterar CNBC. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Kina, CNBC

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytiker, Oljannästa , måltavlai , handelskriget
DI - 07 aug 19 kl. 17:30

Experten varnar för oljan – “tippat över till tekniska avgrunden”

Oljepriserna pressas efter att handelskriget mellan USA och Kina eskalerat i förra veckan. Priserna ligger nu på samma nivå som i vintras och analytiker tror att priset kommer att pressas ytterligare.  ”Just nu skulle jag inte kasta mig över att köpa olja”, säger råvaruexperten Torbjörn Iwarson.

Dagens PS - 02 aug 19 kl. 10:03

Miljontals oljefat fast i Kina – kan påverka handelskriget

Iranska oljetankers har i tysthet lastat av miljontals fat med olja i kinesiska hamnar – trots USA:s sanktioner mot Irans oljeindustri. Det framgår av skeppningsdata som CNBC tagit del av. Det beräknas handla om 12-14 miljoner fat iransk som ska ha tagit sig till kinesiska hamnar, en volym som enligt bedömare både kan påverka oljepriset och handelssamtalen mellan USA och Kina.

DI - 17 jul 18 kl. 10:42

Analytiker: Aktierna du ska sälja innan handelskriget eskalerar – men det finns köplägen

Handelskriget kan eskalera ytterligare, och därför gäller det att sälja av vissa aktier, men att hålla i andra, menar Luca Paolini, chefsstrateg på Pictet Asset Managements.  Om tullkriget fortsätter kan det dock bli ett riktigt köpläge.  "Då är det bara att blunda och köpa", säger han.

DI - 05 aug 19 kl. 07:26

Analytiker varnar för valutakrig mellan Kina och USA

De asiatiska valutamarknaderna bjuder på stora rörelser på måndagen. Inte minst rasar den kinesiska renminbin mot den amerikanska dollarn vilket får analytiker att oroa sig över nästa steg i handelskriget med USA enligt nyhetsbyrån Bloomberg..

Affärsvärlden - 14 aug 19 kl. 07:43

Analytiker: Trump behöver backa betydligt mer

President Donald Trump och USA backar i handelskriget med Kina och skjuter upp tullar på en rad olika varor till december. Men analytiker tror inte att beskedet kommer att minska osäkerheten kring ekonomin..

DI - 11 jul 18 kl. 10:13

Trumps tullhot sänker oljan och basmetallerna

Basmetaller och olja hade en tung inledning på onsdagen sedan USA:s president Donald Trump eldat på handelskriget med Kina genom att hota med tullar om 10 procent på specificerade varor värda 200 miljarder dollar..

DI - 12 jul 18 kl. 08:21

Oljeraset hämtar sig efter oro kring handelskriget

Efter onsdagens prisras återhämtade sig oljan något under torsdagen. Brent steg något på torsdagen till över 74 dollar efter att ha fallit från drygt 78 dollar under onsdagen vilket då motsvarade en nedgång på 5 procent. .

DI - 08 aug 18 kl. 22:05

Oljan tyngs av handelsoro

Oljepriset fortsatte ner under onsdagen efter förnyad oro kring handelskriget mellan USA och Kina. Kinesiska myndigheter riktar nu in sig på amerikansk energiexport..

DI - 18 sep 18 kl. 08:17

Råvaror: Dämpat för råoljan efter Trumps tullbesked

Den återhämtning som oljepriset visat upp tidigare denna månad har dämpats i spåren av ökad oro kring handelskriget mellan USA och Kina..

DI - 14 jun 19 kl. 15:57

Handelskriget oroar mer än oljekriget

NEW YORK. Spänningen mellan USA och Iran trappas upp ytterligare efter torsdagens attack mot två tankfartyg i Omanbukten, som Iran anklagas för att ligga bakom. Analytiker varnar nu för en ökad risk för militär konfrontation.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Golfaren som regerar i sociala medier

Av alla golfare är det bara Tiger Woods som har fler följare på Instagram. Paige Spiranac har bara en 58:e plats på Ladies European Tour som karriärbästa – men hon är en vinnare i….

DI - 1 timme sedan

Vd:n: “Bemötandet var ovärdigt och förnedrande”

Veckans resenär är Mia Spendrup, vd för Loka Brunn och Grythyttans Gästgiveri..

DI - 2 timmar sedan

Familjen Lundgren har gjort stenhårda affärer i fem generationer

Riksbankens svarta fasad och gatstenarna på Brunkebergstorg i Stockholm kommer båda från Hallindens Granit, ett familjeföretag som jobbat med sten i fem generationer. .

DI - 3 timmar sedan

Här lever flottarkärleken - “äventyret är att själv lösa situationen”

I snart 40 år har tiotusentals människor byggt sina egna flottar och långsamt glidit nedför Klarälven. .

DI - 3 timmar sedan

Förtvivlan och ilska river sönder världen

Ingen musikartist har blivit symbol för framåtblickande och ständig utveckling som gruppen Beatles. Det är därför inte överraskande att en visionär Beatles-låt ringar in en av de….

DI - 4 timmar sedan

Lövin: ”Den som är satt i miljöskuld är icke fri”

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin återanvände tidigare S-ledaren Göran Perssons bevingade ord som finansminister – "Den som är satt i skuld är icke fri" – när hon sommartalade….

DI - 4 timmar sedan

Hans bok om ålens hemlighet har blivit en internationell skräll

Ålen har genom årtusenden konfunderat forskare. I dag är ålfrågan naturvetenskapens heliga graal.  Förlagen i USA slogs om rättigheterna till Patrik Svenssons bok om den långsmala….

DI - 4 timmar sedan

Statsvetare: ”Rimligt att han får röra på sig uppåt”

Uppgifter till Di gör gällande att civilminister Ardalan Shekarabi är nära att ta över posten som arbetsmarknadsminister..

DI - 5 timmar sedan

Revanschläge: Oväntat styrkebesked för utbombade kronan

Det är inte bara börskurser och räntor som golvats av den senaste tidens marknadsoro.  Också på valutamarknaden märks raset i riskaptiten, men kronan har stått emot den senaste….

DI - 5 timmar sedan

Romina Pourmokhtari tar över Liberala ungdomsförbundet

Liberala ungdomsförbundet (LuF) har valt 23-åriga Romina Pourmokhtari till ny förbundsordförande. Hon efterträder Joar Forsell som suttit tre år på posten och förra året valdes….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.