PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 19 August, 19:12

PrivataAffärer - 09 aug 19 kl. 16:41

Trump: Förhandlingarna med Kina kan ställas inSamtidigt kommer uppgifter från Bloomberg att USA dröjer med ett beslut om att låta amerikanska företag återuppta affärer med kinesiska Huawei. De amerikanska börserna faller tungt på fredagseftermiddagen svensk tid och även Stockholmsbörsen tyngs av de nya turerna i handelskriget. .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Kina, Bloomberg, USA, Huawei, Stockholmsbörsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trump, Förhandlingarnamed , Kinakan , ställasin
Dagens PS - 26 jul 19 kl. 15:21

Trump till attack mot Löfven

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Trump: Sverige har svikit USA
USA:s president Donald Trump har på Twitter uttryckt sin besvikelse över statsminister Stefan Löfven angående åtalet mot hiphopartisten Asap Rocky. Trump skriver att han är ”väldigt besviken på Stefan Löfven för att han inte kan agera”, och fortsätter inlägget med att säga att statsministern även svikit USA:s afroamerikaner.

Dagens PS - 25 apr 18 kl. 10:30

Apples vd träffar Trump i dag

Apples vd Tim Cook kommer att träffa president Donald Trump under onsdagen, enligt ett publicerat schema från Vita huset. Det rapporterar CNBC. Träffen ska hållas under eftermiddagen och vad som kommer att diskuteras framgår inte.

Skånskan - 22 dec 18 kl. 05:00

Mat­tis fick nog av Trump

För­svars­mi­nis­ter Jim Mat­tis fick till slut nog av att pres­i­dent Trump allt­för ofta inte brydde sig om hans råd utan fattade be­slut som för­sämrade USA:s re­la­tioner med al­lie­rade länder.
Ef­ter att ha fått veta att Trump be­slutat dra till­ba­ka de ame­ri­kans­ka trupperna från Sy­ri­en ge­nom Twit­ter, trots att Mat­tis be­stämt av­rått från be­slu­tet, be­stämde han sig för att avgå.
Det är inte för­vånande.

DI - 12 mar 19 kl. 16:06

Lighthizer: För tidigt att räkna med avtal mellan Kina och USA

Vi har inget handelsavtal mellan USA och Kina än och framsteg i handelssamtalen betyder inte att vi kommer att få ett avtal. President Donald Trump kommer inte att gå med på något avtal med Kina om det inte kan verkställas..

SVT - 28 jun 19 kl. 22:07

Handelskrig på agendan när Trump och Xi träffas

Kan G20-mötet i japanska Osaka innebära början på slutet på det pågående handelskriget mellan Kina och USA? Den frågan ställer sig många inför mötet mellan Donald Trump och Xi Jinping som är planerat att hållas i morgon lördag..

DI - 19 feb 19 kl. 22:29

Trump antyder förlängda handelsförhandlingar

USA och Kina inledde en ny samtalsrunda på tisdagen för att försöka att hitta en lösning på handelskonflikten. Senare i veckan kommer uppföljande samtal att hållas på en högre nivå, uppger Vita huset..

Supermiljöbloggen - 09 apr 18 kl. 14:13

Klimatbluffen – hur bra är egentligen Kinas miljöarbete? Utdrag ur Jojje Olssons nya bok

Sedan USA trädde ur Parisavtalet, så är det allt oftare till Kina som omvärlden sätter sitt hopp vad gäller klimatet. Men hur många har egentligen koll på var Parisavtalet innebär för Kinas del? Hur ser landets målsättningar ut på klimatområdet, och när är man beredd att alls börja minska utsläppen?

Supermiljöbloggen - 18 nov 16 kl. 16:23

På plats på klimattoppmötet: ”Internationella ungdomsrörelsen gör sin röst hörd”

Just nu pågår klimattoppmötet COP22 i Marrakech. Förhoppningarna är att komma vidare i Parisavtalets knäckfrågor, och mötet har inte blivit mindre spännande efter resultatet från USA-valet. Vi har frågat Jenny Stiernstedt, reporter på SvD, och delegationen från ungdomsorganisationen PUSH Sverige vad som pågår på plats.

Ekonomistas - 12 mar 18 kl. 07:37

Hur kan/bör EU svara på Trumps tullar?

Gästinlägg av Henrik Horn, Institutet för näringslivsforskning President Trumps beslut att införa tullar på stål och aluminium har utlöst en debatt om hur EU bör svara på denna protektionistiska åtgärd. WTO-avtalet inkluderar ett antal möjligheter för medlemmarna att ha högre tullar än vad man bundit sig för, som t ex tullar vid dumping och offentlig subventionering, och skyddstullar enligt specialavtalet Agreement on Safeguards (SGA). De senare kan användas när import hotar att vålla allvarlig skada (George W.

Dagens PS - 23 dec 18 kl. 20:44

PS utrikeskrönikör kikar i kristallkulan

2018 närmar sig slutet och man kan redan blicka mot 2019 och försöka förutspå hur världsläget gestaltar sig. Jag tror främst att fyra frågor dominerar världspolitiken under det kommande året. Samtliga har jag tidigare tagit upp i mina kolumner, men jag tror att de får ännu större utrymme under året.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Danske: Inga tecken på global recession

”Sedan 2012 har tillväxten varit förhållandevis dämpad, inflationen låg och penningpolitiken expansiv. För att en recession ska bli verklighet krävs någon form av chock i ekonomin, vilket exempelvis skulle kunna vara ett storskaligt handelskrig. Vårt huvudscenario är dock att vi kommer att undvika det”, skriver banken.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Många barn oförsäkrade utanför skoltid

Det visar en kartläggning som fackförbundet Forena nyligen gjort av vilka kommuner som försäkrar sina skolbarn på heltid och inte. Ur undersökningen framgår även att nio av tio föräldrar inte känner till hur barnens skolförsäkring fungerar. Många oförsäkrade Under skoltid gäller alltid skolans olycksfallsförsäkring, men det är i många fall inte tillräckligt.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Experter: ”Mediokra” utsikter för höstbörsen

Konsensus bland de 17 vd:ar, marknadsstrateger och ekonomer som deltog i undersökningen är att höstens utsikter är mediokra då osäkerheter som brexit, handelskrig och övriga geopolitiska spänningar dämpar investeringsklimatet, rapporter branschsajten Funds Europe. ”Undersökningens resultat visar tydligt att våra respondenter aggregerat inte ser många positiva marknadskatalysatorer vid horisonten”, säger Natixis chef för globala marknadsstrategier för dynamiska lösningar, Esty Dwek. En ”brist på entusiasm” gällande uppsidepotential ska ha varit ett genomgående tema bland de svarande.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Analys: Kurstapp motiverar uppgradering av Powercell

”Vi fortsätter att lyfta fram vår syn på bolagets positiva utsikter som baseras på det (sent i april) tecknade utvecklings- och licensavtalet med Bosch”, heter det i analysen. Pareto påpekar att Bosch under det andra kvartalet betalat Powercell 50 miljoner euro i licens- och royaltybetalningar. ”Vår uppfattning är att detta också löser alla kortsiktiga finansieringsbehov för Powercell”, skriver Pareto.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Nordea sätter köp på Elekta

Nordea anser att Elektas tillväxtutsikter är ”mycket lovande”, inte minst tack vare bolaget nya system Unity som enligt banken har förutsättningar att växa snabbare än strålterapimarknaden i stort. ”Med bakgrund av den starka försäljningstillväxten, god kostnadskontroll och den expanderande bruttomarginalen, ser vi förutsättningar för stark vinsttillväxt och kassaflödesgenerering under de kommande tre till fem åren”, skriver Nordea som spår att Elektas organiska tillväxt kommer att ligga kring 9-10 procent de kommande åren samtidigt som nettovinstökningen kommer växa klart mer än så.  .

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Få vill hyra ut del av bostaden trots ekonomiska fördelar

När cirka 290 000 studenter i dagarna ska börja på sina nya utbildningar är bostadsläget på högskoleorterna pressat. Att vara student och hitta ett boende är en stor utmaning, och många tvingas tacka nej till utbildningsplatser för att de inte har någonstans att bo. Det konstaterar SBAB i den nyra rapporten Komma Hem.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Två nya köpråd från Börsveckan

Värderingen av medicinteknikbolaget Mentice, som utvecklar system för kirurgiska simuleringar, är vid en jämförelse med andra snabbväxande medicinteknikbolag i linje med snittet. Mentice har dock goda chanser att visa en högre tillväxttakt de kommande åren vilket även lär ge rejäl hävstång i rörelsevinsten, menar tidningen och råder till köp. Även norska Contextvision, som är verksamt inom bildgivande undersökningar i vården, ges en köprekommendation.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Här är måndagens färska analyser

SEB Equities höjer sin rekommendation för Ratos till behåll från sälj. Riktkursen sänks till 18 från 22 kr. Även Kepler Cheuvreux höjer rekommendationen för Ratos till behåll, från sälj.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

”Haldex för lågt värderad efter budstrid”

”Di räknar med en rörelsevinst på 350 miljoner kronor i år och 360 Mkr 2020, vilket sett till dagens pressade aktiekurs värderar Haldex till strax över 8 gånger vinsten. Det är för lågt, särskilt som det mycket möjligt kan dyka upp någon ny friare så småningom”, motiveras köprådet.  .

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Valueguard: Säsongsrensade bopriser stod still i juli

  Bostadspriserna har sjunkit 0,1 procent under den senaste tremånadersperioden och stigit 2,2 procent under de senaste tolv månaderna. Priserna på bostadsrätter steg 0,7 procent i juli jämfört med föregående månad, medan villapriserna sjönk 0,9 procent. Säsongsrensat sjönk priserna på bostadsrätter 0,8 procent, medan villapriserna steg 0,3 procent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.