DI > Ekonomi

Monday, 26 August, 00:29

DI - 09 aug 19 kl. 16:30

USA överväger ställa in handelssamtal i septemberUSA:s president, Donald Trump uppger nu att de planerade handelsförhandlingarna med Kina i september kan komma att ställas in..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Trump, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA, överväger, ställain , handelssamtali , september
GöteborgsPosten - 19 sep 17 kl. 15:24

USA överväger skjuta ned Nordkoreas robotar

USA överväger att skjuta ned robotar som skjuts upp från Nordkorea, även om de inte skulle utgöra något direkt hot mot USA eller dess allierade. Det uppger en högt uppsatt källa inom den amerikanska administrationen för CNN..

DI - 13 mar 18 kl. 22:14

Källor: USA överväger tullar på kinesiska teknikprodukter

USA överväger importtullar på kinesiska varor till ett värde av 60 miljarder dollar, motsvarande 490 miljarder kronor. Det rapporterar Reuters med hänvisning till en anonym källa. .

SR - 01 aug 13 kl. 19:46

USA överväger ställa in toppmöte

USA uttrycker besvikelse över Rysslands beslut att bevilja uppehållstillstånd till den landsflyktige Edward Snowden. Följden kan bli att president Barack Obama avstår från ett planerat toppmöte med Rysslands president i höst..

BT - 11 dec 13 kl. 21:28

USA överväger sanktioner mot Ukraina

Den ukrainska kravallpolisens våld mot demonstranter på Frihetstorget i Kiev har stängt dörren till dialog och en fredlig lösning, anser oppositionen. Och nu överväger USA sanktioner mot Ukraina. President Viktor Janukovytj stängde inte några dörrar utan bjöd i stället in oppositionen till dialog om hur den politiska krisen i landet ska lösas.

Kristianstadsbladet - 14 jun 13 kl. 10:41

USA överväger flygförbud över Syrien

USA ska ge militärt stöd till den största syriska rebellgruppen, efter att Vita huset slagit fast att regimen använt kemiska vapen mot oppositionen.Man funderar också på att införa en flygförbudszon över delar av Syrien, säger västdiplomater i Turkiet enligt Reuters.
- Washington överväger en flygförbudszon för att hjälpa al-Assads motståndare, säger en anonym diplomat i Ankara.

Sydsvenskan - 21 feb 15 kl. 15:57

USA överväger afghantrupp

För att inte fortare än kvickt vara tillbaka i en återvändsgränd överväger USA att inte lika hastigt som tidigare planerat stänga baser och skicka hem soldater från Afghanistan, säger nye försvarsministern Ashton Carter på besök hos president Ashraf Ghani i Kabul.USA har planerat att halvera antalet soldater till 5 000 i år, för att sedan helt ha lämnat landet nästa år.Men efter det att talibanerna gått på offensiven var fjolåret det blodigaste för afghanska polis- och säkerhetsstyrkor sedan kriget mot islamisterna började 2001.

Helsingborgs Dagblad - 21 feb 15 kl. 15:57

USA överväger afghantrupp

För att inte fortare än kvickt vara tillbaka i en återvändsgränd överväger USA att inte lika hastigt som tidigare planerat stänga baser och skicka hem soldater från Afghanistan, säger nye försvarsministern Ashton Carter på besök hos president Ashraf Ghani i Kabul.USA har planerat att halvera antalet soldater till 5 000 i år, för att sedan helt ha lämnat landet nästa år.Men efter det att talibanerna gått på offensiven var fjolåret det blodigaste för afghanska polis- och säkerhetsstyrkor sedan kriget mot islamisterna började 2001.

Dagens PS - 10 jan 19 kl. 10:19

Trump överväger ställa in Davos-besök

USA:s president Donald Trump överväger att ställa in sitt deltagande vid det ekonomiska världsforumet i Davos om den federala statsapparaten är stängd vid tidpunkten. Det har tjänstepersoner inom administrationen uppgett, skriver Wall Street Journal. Davos-forumet börjar den 22 januari och om en uppgörelse saknas kommer 800 000 statsanställda att ha gått utan lön i 32 dagar.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

USA överväger att ta till oljereserv

USA:s regering överväger att använda sin oljereserv för att få ned bensinpriset och motverka effekter av sanktionsåtgärder mot Iran, rapporterar Reuters med hänvisning till en källa. Läget under de kommande veckorna, fram till helgdagen Labor Day i USA den 3 september, kommer att bli avgörande. Råoljepriset på världsmarknaden har rusat uppåt i veckan, med noteringar nära 120 dollar per fat för terminskontrakt för leveranser av Brentolja nästa månad.

Helsingborgs Dagblad - 17 aug 12 kl. 13:19

USA överväger att ta till oljereserv

USA:s regering överväger att använda sin oljereserv för att få ned bensinpriset och motverka effekter av sanktionsåtgärder mot Iran, rapporterar Reuters med hänvisning till en källa. Läget under de kommande veckorna, fram till helgdagen Labor Day i USA den 3 september, kommer att bli avgörande..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Bukowskis säljer unik designsamling – med utropspris 2,5 miljoner

En privat samlare har vigt sitt liv åt att samla Hans J. Wegners möbler. Nu går den danske formlegendarens alster under klubban i Stockholm..

DI - 1 timme sedan

Hårdare tag mot bolagsmålvakter

Det ska bli enklare för Ekobrottsmyndigheten och Kronofogden att förbjuda bolagsmålvakter att bedriva näringsverksamhet, skriver Dagens Nyheter..

DI - 1 timme sedan

Rebeller avfyrade robotar mot Saudiarabien

Huthirebellerna i Jemen har avfyrat tio robotar mot en flygplats i Jizan i Saudiarabien. Tiotals människor har dödats i angreppet enligt rebellerna..

DI - 2 timmar sedan

Sida: Valutakursen inte den största risken

Biståndsmyndigheten Sida har tidigare fått kritik för att inte arbeta tillräckligt aktivt med valutasäkringar..

DI - 2 timmar sedan

Kronkollapsen sänker biståndet – ”budgeten krymper till slut”

Sveriges bistånd uppgår i år till över 50 miljarder kronor. Men den svaga kronkursen har gjort det svenska biståndet mer oförutsägbart, vilket till och med kan leda till att….

DI - 3 timmar sedan

Hösten kommer tidigt – så klarar sig börsen och bopriserna

Kalla konjunkturvindar sveper in över Sverige och i höst ställs flera internationella hot på sin spets..

DI - 4 timmar sedan

Efter kursrallyt – nu måste vinsten springa ikapp aktien

H&M har fått fart på tillväxten och insynspersoner storhandlar. Det har bäddat för en stark kursutveckling som lyft aktien till högsta nivån sedan december för två år sedan. .

DI - 5 timmar sedan

Ofelbara formeln som ger karriären raketskjuts: ”Lika enkel som genial”

Står du och stampar på jobbfronten? Då finns det flera framgångsrika strategier för att avancera i hög hastighet..

DI - 6 timmar sedan

Stor genomgång – här kan du ansöka om drömstipendiet

Det finns över 17.000 registrerade stiftelser i Sverige med tillgångar på miljarder att ansöka om, för studier eller forskning. .

DI - 7 timmar sedan

Haldex vd om sin sagolika plan för nästa liv

Bromstillverkaren Haldex nya vd Helene Svahn är en otålig ­bilförare som alltid vill ha en plan – med undantag för den egna styrketräningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.