DI > Ekonomi

Thursday, 22 August, 19:36

DI - 09 aug 19 kl. 16:05

Freja eID lanserar första steget till nästa generations ID-handlingIT-säkerhetsföretaget Verisec vill med den nya funktionen i e-legitimationen Freja eID förenkla hur privatpersoner styrker sin identitet gentemot varandra online och i fysiska sammanhang. ”Digital bärare av fysiskt ID” är ett utvecklingsprojekt som genomförs med stöd från Vinnova. Den nya Freja eID-funktionen lanseras i ett första stadie för att kunna hålla användartester inför fortsatt utveckling..
Läs mer på DI
Läs mer om:
eID, ID, Verisec, Freja, Vinnova

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Freja, eID, lanserarförsta , stegettill nästa , generations, ID-handling
DI - 16 maj 18 kl. 07:30

Freja eID lanserar gratis e-legitimation

IT-säkerhetsföretaget Verisec meddelar idag att man lanserat en gratisversion av Freja eID som ger alla företag, myndigheter och organisationer tillgång till en helt kostnadsfri e-legitimation. ”Vi undanröjer nu det största hindret för Sveriges fortsatta digitalisering”, säger företagets VD Johan Henrikson..

DI - 07 mar 18 kl. 08:00

Tieto lanserar ny underskriftstjänst med Freja eID

IT-säkerhetsföretaget Verisec meddelar idag att Tieto har lanserat Tieto Public Document Signing, en fristående underskriftstjänst som är integrerad med Freja eID. Med lösningen kan företag, myndigheter och organisationer göra lagligt bindande digitala underskrifter och därmed göra stora effektiviseringar. .

DI - 05 mar 18 kl. 07:30

Verisec inleder långsiktigt samarbete med Consid med fokus på e-legitimationstjänsten Freja eID

IT-säkerhetsföretaget Verisec, som ligger bakom den mobila e-legitimationstjänsten Freja eID, meddelar idag att man inleder ett långsiktigt samarbete med Consid – ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Samarbetet skapar bra förutsättningar för att Freja eID ska kunna användas i många av de tjänster som utvecklas och förvaltas av Consid..

DI - 19 feb 18 kl. 11:45

Södertälje blir första kommun att välja Freja eID för anställda och medborgare

IT-säkerhetsföretaget Verisec meddelar idag att Södertälje kommun har anslutit sig till Sveriges nya e-legitimation Freja eID. Avtalet ger Södertälje möjlighet att för första gången erbjuda en enhetlig lösning för e-legitimering, för såväl medborgare som medarbetare, vilket underlättar kommunens digitalisering..

DI - 06 apr 18 kl. 07:30

Nexus Group integrerar Freja eID i sin inloggningsplattform.

IT-säkerhetsföretaget Verisec meddelar idag att Nexus Group, integrerar Freja eID i sin produkt HAG (Hybrid Access Gateway). Nexus har en mycket stark ställning genom sin autentiseringsplattform för verksamhetssystem som riktar sig till företag, myndigheter och kommuner och deras anställda, kunder och invånare..

DI - 13 apr 18 kl. 07:30

Freja eID förbereder lansering av gratis ID-Skydd

IT-säkerhetsföretaget Verisec AB meddelar idag att man under våren 2018 kommer att lansera ett gratis ID-Skydd för användarna i e-legitimationen Freja eID. ID-stölder och bedrägerier är idag ett allvarligt hot mot såväl den enskilde som för samhället i stort med ungefär 200 000 rapporterade brott årligen..

DI - 04 okt 18 kl. 10:15

Verisec välkomnar elever, lärare och föräldrar att använda Freja eID för inloggning till lärplattformen Vklass

IT-säkerhetsföretaget Verisec, som ligger bakom den mobila e-legitimationstjänsten Freja eID, sluter avtal med Vklass – Sveriges mest använda lärplattform. Vklass vill erbjuda sina användare en snabb och säker väg in i tjänsten via e-legitimation. Istället för att behöva ta omvägen via olika kommuners inloggningstjänster som adderar många frustrerande klick för användaren..

DI - 07 nov 18 kl. 16:45

ATG väljer Freja eID som ID-metod för onlinespel

IT-säkerhetsföretaget Verisec har slutit ett avtal med spelföretaget ATG (AB Trav och Galopp) som innebär att e-legitimationen Freja eID kommer att läggas till som en av identifieringsmetoderna vid onlinespel. .

DI - 23 nov 18 kl. 11:35

Freja eID+ ett steg närmare att bryta Sveriges beroende av en enskild e-legitimation

Sju myndigheter och kommuner har under hösten anslutit sig det nya statliga valfrihetssystemet för elektronisk identifiering, 2017 E-legitimering, som ger tillgång till Freja eID+ från Verisec. Bland de anslutna finns Arbetsförmedlingen, Bolagsverket och Tullverket..

DI - 28 maj 19 kl. 11:45

Svenska Spel väljer Freja eID som ID-metod för onlinespel

IT-säkerhetsföretaget Verisec har slutit avtal med spelbolaget Svenska Spel som innebär att e-legitimationen Freja eID kommer att läggas till som en av identifieringsmetoderna vid onlinespel..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Tiotals miljoner på spel när svenska fotbollsklubbar jagar Europa

Upp mot 50 miljoner kronor vardera kan MFF respektive AIK räkna hem om de vinner i tredje kvalrundan i Europa League och når gruppspelet. .

DI - 10 minuter sedan

Umida säljer produktionsutrustning – ger effekt på 8,5 Mkr

Alkoholdryckesbolaget Umida Group har sålt produktionsutrustning till ett värde av 10,5 miljoner kronor till No 1 Brands. .

DI - 5 minuter sedan

En karriär på Twitter har gränser

LEDARE. Twittrare är ego-trippare och överskattar lätt sin ställning. De blir svåra att ha i grupparbete eftersom förtroendet saknas..

DI - 4 minuter sedan

Wise Group ska skaffa kapital åt dotterbolag – Erik Mitteregger blir ordförande

Bemannings- och rekryteringsbolaget Wise Group har som ett resultat av den tidigare meddelade strategiska översynen av dotterbolaget Brilliant Future beslutat att tillsätta en ny….

DI - 30 minuter sedan

Swedbank tar in 4,8 miljarder för att bättra på kapitalstrukturen

Swedbank emitterar primärkapitaltillskott omfattande 500 miljoner dollar, motsvarande 4,8 miljarder kronor för att optimera sin kapitalstruktur, enligt ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Femstjärnerörelsen vill förhandla om ny regering

Femstjärnerörelsen (M5S) vill börja förhandla om en ny regeringsbildning i Italien, snarare än att gå till nyval..

DI - 45 minuter sedan

Intrum utökar fyraårig obligation med 900 miljoner kronor

Kredithanteringsbolaget Intrum har utökat sin utestående MTN-obligation med 900 miljoner kronor.  Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 45 minuter sedan

Elfel orsakar tågförseningar i Stockholm

Två trafikstörningar har ställt till det för tågresenärer i Stockholm under torsdagen och orsakar förseningar i trafiken..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Stena Impero på väg att släppas

Det svenskägda fartyget Stena Impero kommer snart att släppas av Iran. De signalerna har det svenska utrikesdepartementet fått, enligt uppgifter till SVT. .

DI - 1 timme sedan

Europabörserna: Uppåt för Cevians Thyssen Krupp i Frankfurt

Europabörserna backade på torsdagen. Starkare tyska makrodata än väntat gav stöd initialt åt Frankfurt, men på eftermiddagen kom uppgifter om att tyska Bundesbank inte ser behov….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.