Realtid > Ekonomi

Sunday, 25 August, 13:07

Realtid - 09 aug 19 kl. 15:15

Guldet är fortfarande en barbarisk relikÄr guld en bra hedge mot osäkra tider på börsen eller en 6 000 år gammal bubbla? Realtids krönikör Per Lindvall analyserar faktorerna bakom det kraftigt stigande priset på guld..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Per Lindvall

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Guldetär , fortfarandeen , barbarisk, relik
Nya Wermlands Tidningen - 07 sep 14 kl. 17:07

SM-guldet fortfarande inom räckhåll

Forshagaföraren Mats Jonsson gjorde sitt yttersta för att inte Säfflebördige Jerker Axelsson skulle säkra totalsegern i SM-serien..

Nyheter 24 - 16 sep 11 kl. 10:58

Barbarisk häxjakt i Ghana


I Ghana pågår en vild häxjakt. Kvinnor drivs på flykt från sina byar och tvingas leva på renad mark för att bli fria från sina häxkrafter. Många har blivit utsatta för brutal tortyr.

Nyheter 24 - 25 sep 11 kl. 15:59

Efter segern - rivalen kan ge guldet till HIF


Helsingborg är ett poängtapp av AIK ifrån guldet. Detta efter en imponerade bortavinst mot Gais GÖTEBORG. Ända sedan den 20:e omgången har det snackats om guld i Helsingborg.

Sydsvenskan - 02 jul 14 kl. 05:30

Jonn Palmér Jeppsson: Mastodon förenar barbarisk tyngd med slagkraftiga radiorefränger.

Black metal är hårdrockens mest motsägelsefulla förgrening, lika besatt av att göra uppror mot alla tänkbara konventioner som att slå fast exakt vilka regler som gäller för genren. Är det till exempel okej att en homosexuell electronica-producent förvandlar misantropiska, hypermaskulina evergreens av Venom, Mayhem och Hellhammer till lättsmälta dansnummer? Nej, verkligen inte.

Västerbottens Folkblad - 14 nov 15 kl. 23:07

Hollande: En barbarisk krigshandling

Pusselbitarna om vilka som utförde terrordåden i Paris blir allt fler. Tre gripna i Bryssel kopplas till attackerna. Flera europeiska länder har skärpt säkerheten efter de sju attentaten som krävde minst 129 liv.

DI - 14 apr 18 kl. 08:55

Syrien: "Brutal, barbarisk aggression"

USA, Frankrike och Storbritannien har attackerat Syrien. Syrien kallar insatsen, som skadat minst tre civila, för en "brutal, barbarisk aggression"..

Dagen - 18 jan 11 kl. 10:45

Påvens blod blir relik

En medicinflaska med blod från påven Johannes Paulus II ska bli relik i en polsk kyrka efter den förre påvens saligförklaring. Det uppgav en officiell representant under måndagen.

Piotr Sionko, talesman för Johannes Paulus II:s center, uppgav att flaskan ska inslutas i kristall och byggas in i altaret i en kyrka som öppnas i maj i Krakow.

SVT - 30 sep 14 kl. 04:46

Relik stals från katolsk kyrka

En relik har stulits från Sankta Eugenia, en katolsk kyrka i centrala Stockholm..

Cornucopia - 20 mar 15 kl. 12:20

Vänstern och Wallström gör gemensam sak med SD: Fördömer islam som barbarisk och medeltida

Bloggrannen Statsmannen gör en läsvärd analys av Wallströms utspel, som också omfattar den vänster som hyllar hennes korståg mot islam och fördömande av Saudi-Arabiens lagar som barbariska och medeltida. Därmed gör hon och vänstern alltså gemensam sak med Sverigedemokraterna, då Saudi-Arabiens lagar är sharialagar och alltså följer islam och Koranen. Wallström och vänstern, inklusive Miljöpartiet, ansluter sig alltså till rasisterna och fascisterna och hetsar mot islam, vilket också är anledningen till att 57 muslimska länder enigt nu fördömer Wallström och Sverige.

GöteborgsPosten - 19 jul 18 kl. 19:01

Unik relik stals under inbrott

Inbrottstjuven fick med sig en relik med en bit hud från ett svenskt helgon. – Den betyder oerhört mycket för mig, säger prästen Björn Göransson..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 5 timmar sedan

"Man kan inte räkna på allt"

Urban Edenström, vd och grundare av Stronghold Invest, berättar om resan från orienteringen i Ronnebys skogar till att bli en av Sveriges tyngsta entreprenörer. "Visst har jag ett stort självförtroende men samtidigt ifrågasätter jag mig hela tiden"..

Realtid - Igår: 08:00

Gör som Sveriges Warren Buffett – skriv hos oss

Alfred Bergs krasch, förvaltarnas B-lag och Sveriges Warren Buffett. Det är något av innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika..

Realtid - Igår: 06:35

Två debatter extra heta i veckan

Ekobrottslingar, kryptobörser och fondpengar. Några teman bland de mest lästa artiklarna på Realtid den senaste veckan. Här är topp-tio!.

Realtid - Igår: 16:57

Fed-chefen ger inga tydliga signaler 

Den amerikanska centralbanken kommer att agera på ett lämpligt sätt för att hålla ekonomin igång, sade Fed-chefen Jerome Powell på fredagen i ett tal som SEB:s ekonom Elisabet Kopelman beskriver som “neutralt”..

Realtid - Igår: 16:45

"Revisionsbranschen är en förtroendebransch" 

“Vi vill bidra till ett välfungerande näringsliv där företag litar på varandra. Samhällsnyttan är något som utmärker revisionsbranschen”. Det säger Malin Nilsson, vd för revisionsbyrån BDO..

Realtid - I förrgår: 12:06

”Finanssektorn kan ställa om på tio år med hållbara pengar”

Förra veckans debattartikel "Dags att syna hållbarhetsbluffen i fonderna" väckte stor uppmärksamhet. Instämmer fler i att de "hållbara fonderna" mest är dyra och inte har någon positiv effekt för klimatet? Se här vad Realtids fredagspanel anser..

Realtid - Igår: 15:15

SPP stärker ledningen

SPP Pension & Försäkring inrättar funktionen strategiska initiativ som ska ledas av Jan Ridderwall, tidigare Försäljningsdirektör. I samband med detta blir Jenny Rundbladh ny Försäljningsdirektör..

Realtid - Igår: 15:16

Kinas hämndtullar tynger börser

Alla större börser i Europa vände till minus på fredagen efter att Kina meddelade planer om importtullar för fler amerikanska varor..

Realtid - Igår: 15:00

Ändra reglerna för kapitalförsäkringar om minskade klyftor önskas

Finansdepartementet har inte lyckats stoppa att kapitalförsäkringar används för att undanhålla skatt på onoterade tillgångar. Realtids krönikör Claes Folkmar har några förslag till departementet..

Realtid - Igår: 14:17

Fundler rekryterar Nordnets före detta nordenchef

Carnegies tidigare vd  Thomas Eriksson och Nordnets före detta vd Håkan Nyberg sitter i styrelsen. Nu rekryterar Fundler Annika Javestad, tidigare nordisk marknadschef på Nordnet, som tar en operativ roll i bolaget. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.