Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 22 August, 19:37

Dagens PS - 09 aug 19 kl. 14:56

Google köper mark i NorgeTeknikjätten Google har köpt en stor tomt i norska Skien, som kan utnyttjas ifall bolaget har behov av flera datacenter i Europa. Det skriver lokaltidningen Varden på fredagen. ”Vi har ingått ett partneravtal med Statkraft för att förbereda en del infrastruktur på tomten för att förbereda för en eventuell utbyggnad”, säger Google Norges kommunikationschef Helle Skjervold till tidningen. Han understryker dock att någon utbyggnad inte är planerad just nu, utan det är ett beslut som ligger i framtiden.  
The post Google köper mark i Norge appeared first on Dagens PS..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Norge, Google, Skien, Europa, Varden, Statkraft, Google Norges, Helle Skjervold, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Google, köper, marki , Norge
Dagens PS - 21 sep 17 kl. 07:19

Google köper delar av HTC – affär värd 1,1 miljarder dollar

Beskedet kommer efter att HTC:s aktie handelsstoppades på Taiwanbörsen. Google bekräftar nu ett förvärv av delar av HTC:s mobildivision. Det handlar om en affär värd 1,1 miljarder dollar i kontanter och inkluderar även en icke-exklusiv licens till HTC:s immateriella rättigheter, skriver Google i ett blogginlägg.

Dagensanalys.se - 07 jun 19 kl. 00:50

Google köper analysplattformen Looker för 24,5 miljarder kronor

Google har nyligen genomfört ett jätteköp. Hela 24,5 miljarder kronor betalar sökbolaget för analysplattformen Looker. Vad det handlar om är Lookers teknik för att analysera data över flera moln och samla insikterna.

Dagens PS - 07 feb 18 kl. 09:38

Google köper byggnad för 2 miljarder i New York

Google uppges vara på väg att köpa byggnaden Chelsea Market i New York, rapporterar The Real Deal. Affären väntas bli slutförd inom två månader, uppgav personer med insyn som tillade att köpeskillingen hamnar på över två miljarder dollar. Google är redan i dag den största hyresgästen i Chelsea Market, som ligger på 75 Ninth Avenue på Manhattan.

Kristianstadsbladet - 04 jun 13 kl. 11:59

Google köper svensk vindkraft


Googles nya datacenter i finska Hamina ska drivas av svensk vindkraft. Elen kommer från en ny vindpark som ska byggas i Maevaara mellan Pajala och Övertorneå och Google köper all el som de 24 turbinerna kommer att producera de de närmaste 10 åren. - Vi anser att det är viktigt att både stödja och använda förnyelsebar energi.

BT - 11 jun 13 kl. 20:58

Google köper teknikföretag

Ryktena stämde. I dag blev det klart att Google köper det teknikföretaget Waze. Prislappen för affären är inte känd.

Nyteknik - 14 jan 14 kl. 11:32

Google köper termostatbolaget Nest

Google köper amerikanska Nest Labs, mest känt för sin uppkopplade termostat, för 21 miljoner kronor. En fråga är vad Google kan göra med data från termostaterna..

Kristianstadsbladet - 11 jun 14 kl. 00:04

Google köper satellitbolag


Google köper satellitföretaget Skybox Imaging för 500 miljoner dollar (cirka 3,3 miljarder kronor). Syftet är att förbättra Googles karttjänst, säger internetjätten i ett uttalande.Med tiden hoppas Google att Skybox teknik och kunnande ska kunna bidra till ökad internettillgång och underlätta katastrofarbete, heter det vidare.

BT - 11 jun 14 kl. 00:04

Google köper satellitbolag

Google köper satellitföretaget Skybox Imaging för 500 miljoner dollar (cirka 3,3 miljarder kronor). Syftet är att förbättra Googles karttjänst, säger internetjätten i ett uttalande. Med tiden hoppas Google att Skybox teknik och kunnande ska kunna bidra till ökad internettillgång och underlätta katastrofarbete, heter det vidare.

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 14 kl. 00:07

Google köper satellitbolag

Google köper satellitföretaget Skybox Imaging för 500 miljoner dollar (cirka 3,3 miljarder kronor). Syftet är att förbättra Googles karttjänst, säger internetjätten i ett uttalande. Med tiden hoppas Google att Skybox teknik och kunnande ska kunna bidra till ökad internettillgång och underlätta katastrofarbete, heter det vidare..

Trelleborgs Allehanda - 11 jun 14 kl. 00:04

Google köper satellitbolag


Google köper satellitföretaget Skybox Imaging för 500 miljoner dollar (cirka 3,3 miljarder kronor). Syftet är att förbättra Googles karttjänst, säger internetjätten i ett uttalande.Med tiden hoppas Google att Skybox teknik och kunnande ska kunna bidra till ökad internettillgång och underlätta katastrofarbete, heter det vidare.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 3 timmar sedan

Regeringen ser svagare tillväxt: Riskerna har ökat

Riskerna för en svagare utveckling har ökat under sommaren på grund av omvärldshändelser, med en upptrappad handelskonflikt mellan USA och Kina samt ökad risk för att Storbritannien lämnar EU utan avtal. Det skriver regeringen i sin nya konjunkturprognos, i vilken man har sänkt antagandet för tillväxten i svensk ekonomi. Regeringen har sänkt prognosen för Sveriges BNP-tillväxt till 1,4 procent för både 2019 och 2020, vilket är 0,2 procentenheter lägre för bägge åren jämfört med bedömningen i april.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Tesla-aktien stiger på Volkswagen-rykten

Elbilstillverkaren Tesla stiger drygt två procent i förhandeln efter uppgifter om att Volkswagen kan komma att lägga bud på bolaget. Enligt den tyska tidningen Manager, som Zero Hedge citerar, gör sig Tesla redo för uppköp, möjligtvis av Volkswagen, i och med att biltillverkaren försöker tillverka konkurrerande elbilar. Tidningen påpekar att marknaden börjat tappa förtroendet för bolaget och att ett möjligt uppköp kan vara det bästa alternativet för bolaget.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Klimatpositivt hyrehus – tack vare crowdfunding

Sveriges första klimatpositiva hyreshus blir verklighet – tack vare crowdfunding. Nu tar bostadsminister Per Bolund (MP) första stadtaget i Västerås. Det berättar Kjellgren Kaminsky i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Storbank satsar på automatisering

Goldman Sachs kommer att anställa 100 ingenjörer, specifikt webbkodare, till sin tradingverksamhet. Rekryteringssatsningen är ett tydligt tecken på var Wall Street är på väg, skriver Bloomberg News. Planen är att locka över kodarna från konkurrerande verksamheter i teknik- och finansindustrin och majoriteten av de nya arbetstillfällena kommer att baseras i New York och London.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Svenska partier tar in miljoner via donationer

Tidigare hemliga transaktioner har offentliggjorts. Här är de största donationerna i landet. Det är SVT som gjort en sammanställning efter att siffrorna för valåret 2018 har offentliggjorts.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Svenska partier tar in miljoner från donationer

Tidigare hemliga transaktioner har offentliggjorts. Här är de största donationerna i landet. Det är SVT som gjort en sammanställning efter att siffrorna för valåret 2018 har offentliggjorts.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Präst stal en miljon från kyrkan – betalade dejter

En präst i Pennsylvania i USA ska ha stulit donerade pengar från kyrkan för att betala för dejter. Det skriver New York Post. Kyrkpastorn heter Joseph McLoone, 56 år och var aktiv i St.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Handelskriget trappas upp: Kina upprepar hot

Kina kommer att tvingas till motåtgärder om USA går vidare med de nya importtullarna. Det sade det kinesiska handelsdepartementets talesperson Gao Feng på torsdagen, enligt Bloomberg News. Enligt talespersonen skulle de nya handelsrestriktionerna innebära vissa, men hanterbara, utmaningar för Kinas ekonomi.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Apple varnar: Kreditkortet skadas av läder och jeans

Dagens techbrief handlar om Amazon nya jättekontor, Facebooks misslyckades säkerhetsverktyg samt Apples kreditkort som kan missfärgas av läder eller jeanstyg. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Amazon öppnar kontor i Indien – blir bolagets största I går öppnade Amazon ett nytt huvudkontor i Hyderabad, Indien.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Ytterligare fyra spelbolag får böter

Fyra spelbolag bötfälls för att ha erbjudit vadhållning på matcher för minderåriga spelare. Det framgår av ett beslut från Spelinspektionen, rapporterar Svenska Dagbladet. Högst böter får Snabbare, 9,5 miljoner kronor, medan Come On får böta sex miljoner kronor, och Hajper 4,5 miljoner.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.