Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 26 August, 01:13

Affärsvärlden - 09 aug 19 kl. 13:20

Fortsatt nedgång på börsenStockholmsbörsen fortsatte nedåt i fredagens handel tyngd av råvarubolag. Bättre gick det för mer defensiva bolag. Liksom i övriga Europa avtog köpsuget sedan USA-räntorna åter vänt nedåt..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Europa, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatt nedgång, börsen
Realtid - 06 feb 18 kl. 09:07

Efter USA-nedgången: Stockholmsbörsen ned 1,8 procent

På måndagen föll USA-böserna kraftigt. Stockholmsbörsen sjönk 3,9 procent vid öppning, men återhämtade sig till -1,8 procent på tisdag förmiddag..

Realtid - 06 feb 18 kl. 09:07

Efter USA-nedgången: Stockholmsbörsen ned 2,3 procent

På måndagen föll USA-böserna kraftigt. Stockholmsbörsen sjönk 3,9 procent vid öppning, men återhämtade sig till -2,3 procent på förmiddagen..

Cornucopia - 10 feb 16 kl. 08:07

Börsen fortsatt negativ - hur avgöra stöd och motstånd?

Börsnedgången fortsätter och varken S&P 500-terminen eller utvecklingen i de asiatiska tidszonerna talar för en positiv öppning nu på morgonen. Möjligen runt nollan. Hur kan man enkelt avgöra stöd- och motståndsnivåer för börsen?

DI - 26 nov 14 kl. 14:44

Börsen: Kinnevik spjärnar emot nedgång

Den inledande uppgången på onsdagen förbyttes under eftermiddagen till en nedgång. Stockholmsbörsen utvecklades således lite svagare än sina kollegor nere på kontinenten..

Cornucopia - 13 dec 18 kl. 13:25

Nedgångar avgör vem som egentligen är bra på aktier

I börsuppgång kan en apa vara expert på börsen. Det är när börsen vänder och går ner som det visar sig vilka som egentligen visste vad de höll på med, och nybörjarna brutalt upptäcker att stockpicking inte innebär samma aktier i alla cykler av konjunktur och börs, inte ens sk value investors högutdelare.Dagschart OMXS30.

Cornucopia - 21 nov 18 kl. 08:57

Börsen: Nollräntorna är annorlunda nu

Den nu avslutande börsuppgången har hållit på osedvanligt länge, jämfört med de stora nedgångarna de senaste 20 åren. Jag tror att det som är annorlunda nu (det är det aldrig) är att nollräntorna och minusräntorna har gett oss en artificiellt lång högkonjunktur, vilket gör att vi inte fått den tydliga börstopp som blev år 2000 och år 2007.Månadschart OMXS30 och större nedgångar i svart.

PrivataAffärer - 03 jun 19 kl. 06:34

Hernhag: Äntligen lite nedgång på börsen

Missa inte Marcus senaste bok: "Att lyckas med aktiesparande" är skriven av Marcus Hernhag och Jan Sterner. I boken konstaterar duon att aktier slår alla andra vanliga sparformer på lång sikt.  Läs mer om boken och beställ den här.

Cornucopia - 11 okt 18 kl. 07:50

Hårt ras på NASDAQ-börsen - Stockholm väntas följa

Den tekniktunga amerikanska NASDAQ-börsen föll hårt under gårdagen, som fortsättning på de senaste dagarnas nedgång. Berättelsen är att stigande räntor ställer högre krav på avkastning på teknik- och Internetbolagen.Dagschart NASDAQ.

BT - 03 jun 14 kl. 17:43

Trist sommarstart på börsen

Sommaren har fått en glåmig start på Stockholmsbörsen. På tisdagen föll OMXS-index 0,3 procent, i linje med de ledande börserna i Europa. Juni har inte fått någon positiv start.

Cornucopia - 07 aug 19 kl. 19:19

Återhämtning på börsen - nytt rekordpris för guldet

Stockholmsbörsen återhämtade sig något efter att ha fallit tre dagar på raken. Samtidigt fick vi ännu ett nytt rekordpris för guldet i svenska kronor.
Guldpriset i SEK per gram senaste året.

BT - 13 nov 14 kl. 10:59

Börsen närmar sig ny rekordnivå

Stockholmsbörsen har den senaste månaden stigit med nära 11 procent och närmar sig nu sommarens rekordnotering. Men småspararna har inte riktigt hängt med i uppgången. Börsen kryper allt närmare rekordnoteringen den 4 juli.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - I förrgår: 09:35

Greta Gris säljs för 40 miljarder - ägarbolaget rusar

Ägarbolaget bakom den omåttligt populära barnunderhållningsfiguren Peppa Pig, på svenska känd som Greta Gris, köps upp för nära 40 miljarder kronor av det amerikanska leksaksföretaget Hasbro..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:05

Bullard: Feds jobb att oinvertera räntekurvan

Federal Reserve bör fortsätta att lätta på penningpolitiken eftersom obligationsmarknaden skickar recessionssignaler. Det sade James Bullard, Fedchef i St Louis, i en intervju med CNBC på fredagen..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:07

USA-terminer tappar efter kinesiskt tullbesked

Terminerna för de ledande USA-börserna handlades inledningsvis upp på fredagen, men vände snabbt till minus sedan Kina aviserat om nya tullar på amerikanska varor..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:51

Amerikansk råolja med på Kinas tullista - oljepriset faller

Amerikansk råolja finns med på den tullista som aviserades av kinesiska myndigheter på fredagen, vilket följdes av prisfall på över 2 procent för både amerikansk olja och Nordsjöolja..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:43

Börsplus: Anar en turnaround - köp

Börsplus börjar ana en turnaround i Mekonomen och trots att aktien stiger på dagens rapport finns fortfarande stor uppsida även om risken också är hög. Det skriver Börsplus och rekommenderar köp..

Affärsvärlden - I förrgår: 10:11

Ekonomer: Finansministern för optimistisk

Finansminister Magdalena Andersson (S) har för positiv syn på utvecklingen av svensk ekonomi, anser flera ekonomer..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:20

Upp till 2 500 kan få gå från Commerzbank

Tyska Commerzbank planerar ytterligare 1.800-2.500 varsel om uppsägningar, rapporterar Börsen Zeitung med hänvisning till källor inom banken..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:55

Morgan Stanley: Stigande risk för global recession

Effekten av en global avmattning har redan tagit sig in i amerikansk data, varnar storbanken..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:19

H&M bland modjättar i hållbarhetsallians

Modebolaget H&M och 31 konkurrenter i klädhandlarbranschen har ingått en global allians där man lovar de politiska ledarna i G7, som sammanträder i helgen, att bekämpa klimathotet och att skydda den biologiska mångfalden och världshaven..

Affärsvärlden - I förrgår: 12:52

Råvaror och verkstad i topp på börsen

Stockholmsbörsen höll i fredagsmorgonens uppgång vid lunchtid..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.