Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 25 August, 00:20

Cornucopia - 09 aug 19 kl. 11:59

Fria Moderata Studentförbundet ansöker om tillstånd för B-lotterietSveriges största politiska studentförbund, det partipolitiskt obundna Fria Moderata Studentförbundet (FMSF), har ansökt om att få bedriva lotteriverksamhet i form av det nya B-lotteriet. Detta då Socialdemokraterna med juridiska undantag drog in knappt 200 MSEK från deras A-lotterierna förra året.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Moderata Studentförbundet, Fria Moderata Studentförbundet, FMSF, Socialdemokraterna, MSEK, Sten Storgårds, Kammarkollegiets, Sverige, Socialdemokraternas, Spelinspektionen, Att, Genom, Botström, SSU, Kammarkollegiet, Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fria, Moderata, Studentförbundet, ansökerom , tillståndför , B-lotteriet
Cornucopia - 18 aug 15 kl. 16:43

Alexandra Ivanov: Lyssna inte på Bernie Sanders - Sverige är inget föredöme

Fria Moderata Studentförbundets ordförande Alexandra Ivanov har skrivit en artikel om att Sverige inte är så fantastiskt som Demokraternas vänsterpresidentkandidaten Bernie Sanders utmålar vårt avlånga land som. Mycket intressant och korrekt läsning som ni hittar hos den amerikanska högersajten The Libertarian Republic.

Till en början hänvisar Ivanov till Institute of Economic Affairs (ej att blanda ihop med OECD-ländernas energivakthund IEA) rapport Scandinavian Unexceptionalism (PDF), författad av dr Nima Sanandaji, som totalsågar myten om det skandinaviska miraklet.

YA - 10 feb 17 kl. 03:00

Fria läroverken gör nytt försök

Fria läroverken ansöker än en gång om att få utöka antalet program..

Helsingborgs Dagblad - 05 jul 12 kl. 08:14

Storkprojektet söker pengar

Storkprojektet i Skåne ansöker om 30 000 kronor till sin verksamhet nästa år. I ett brev till kommunstyrelsen skriver de att projektet som har pågått sedan 1989 har förändrats från ett litet uppfödningsprojekt till en verksamhet med stor geografisk spridning, många typer av samarbeten och kontakter. De skriver även att det i dag finns drygt 30 fria storkpar som häckar i Skåne..

GT - 05 maj 14 kl. 10:09

Jackie Arklöv ansöker om fria permissioner

BORÅS. Livstidsdömde polismördaren Jackie Arklöv vill ha obevakade permissioner. Nu överklagar han Kriminalvårdens beslut till Förvaltningsrätten och menar att permissioner på egen hand är viktigt för att stärka hans sociala nätverk.

YLE - 02 apr 17 kl. 05:08

Statsministerns jäkt med det fria vårdvalet får kritik av experter

Regeringens brådska med det fria vårdvalet får kritik. Statsminister Juha Sipilä (C) har lovat att lagparagraferna för det fria vårdvalet i vårdreformen ska vara klara nästa vecka. Så sent som den 28 mars löpte utlåtanderundan ut och tjänstemännen vid Social- och hälsovårdsministeriet ska plöja igenom 602 utlåtanden och skriva lagar på en vecka.

DalaDemokraten - 29 mar 17 kl. 07:46

Kommunen söker bidrag för att göra sig av med blomsterlupiner

Den 30 november 2016 ansökte Ludvika kommun om bidrag för att göra delsträckor efter gc-vägarna fria från blomsterlupiner. Bidraget som kommunen ansökte om var på 64 750 kronor. Nu har länsstyrelsen beviljat bidraget..

Dalarnas tidningar - 29 mar 17 kl. 07:46

Kommunen söker bidrag för att göra sig av med blomsterlupiner

Den 30 november 2016 ansökte Ludvika kommun om bidrag för att göra delsträckor efter gc-vägarna fria från blomsterlupiner. Bidraget som kommunen ansökte om var på 64 750 kronor. Nu har länsstyrelsen beviljat bidraget..

YLE - 28 nov 13 kl. 10:44

Föreningen Film i Österbotten söker manusförfattare till Årets Film 2014

Har du en idé till ett kortfilmsmanus eller ett färdigt manus i din skrivbordslåda? Då kan du vara med och tävla om att få bli manusförfattare till Årets Film i Österbotten 2014. Föreningen Film i Österbotten ska producera sin fjärde kortfilm.

YLE - 07 aug 16 kl. 08:47

Människomurar och demonstrationer – så har Finland hanterat flyktingkrisen

Rasistiska medborgargarden, människomurar i Torneå, Sipiläs hus i Kempele och kritiserade utvisningar har dryftats i bevakningen av Finlands flykting- och immigrationspolitik det senaste året. Svenska Yle har sammanställt några av de viktigaste händelserna. Vid regeringsförhandlingarna i maj 2015 kom regeringspartierna Centern, Samlingspartiet och Sannfinländarna överens om att inte göra några desto större förändringar i Finlands invandringspolitik.

BT - 05 okt 14 kl. 10:45

Honkong har vaknat ? vad händer om väckarklockan slås sönder?

Hongkongborna har genomgått sitt dop i demokrati. "Demokrati är inte bara ett valsystem, det handlar också om folkets demokratiska kvalitét”, tweetade Benny Tai, en av intiativtagarna till Occupy Central i helgen. Om det stämmer så har aktivisterna redan vunnit.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 10 timmar sedan

Malmö: Villapriser kraftigt upp säsongsmässigt, lägenheter svag ner

Villapriserna i Malmö steg kraftigt säsongsmässigt i juli, medan priserna föll något för lägenheterna, jämfört med normal utveckling för månaden.Malmö Live.Vi fortsätter väl på morgonens Skånetema?

Cornucopia - 13 timmar sedan

Microsoft bygger serverhall på prima jordbruksmark i Staffanstor - ger 60 jobb i elbristens Skåne

Microsoft uppför en serverhall i elbristens Skåne och Staffanstorp. Anläggningen, som byggs på en av världens bästa jordbruksmarker, kommer endast ge 60 jobb, men förbruka energi som en mellanstor svensk stad. Samtidigt läggs Heleneholmsverket i Malmö ner, och den så kallade storstaden Malmö går mot elkraftbrist.

Cornucopia - Igår: 16:17

Fredagsmys: Lönefredag - glöm inte köpa Fallet

Dags för lite härligt fredagsmys, denna extra mysiga fredagen den 23:e augusti, och således lönefredag och lönehelg. Du ska således passa på att köpa min bostadsbubblethriller Fallet, som kan beskrivas som Stockholms bostadsbubbla möter Falling Down, och nu rent av fått några recensioner. Det finns även några signerade ex hos Pocketshop på Landvetter om du råkar flygpendla hem eller bort denna fredag.

Cornucopia - Igår: 13:37

Fredagsfråga: Vad har du för månadslön?

Dags att introducera fredagsfråga. Vad har du för månadslön? Svara på enkäten nedan.

Cornucopia - Igår: 10:11

Polestar 2 ser ut att bli en svensk elbilssuccé

Baserat på anekdoter från bekantskapskretsen ser Volvos första rena och riktiga elbil av senaste generationen Polestar 2 ut att bli en svensk elbilssuccé. Bokningsläget ser mycket gott ut i bekantskapskretsen och de som vill ha elbil, men ratat Tesla, verkar ha skrivit upp sig på PoleStar 2.Interiör Polestar.

Cornucopia - Igår: 07:10

Göteborg: Lägenhetspriser säsongsmässigt ner i juli, villapriser kraftigt upp

I juli föll lägenhetspriserna i rikets andra stad Göteborg, medan villapriserna rusade kraftigt.Eriksberg, Göteborg.Säsongsmässig förändring en månad bostadsrätter Göteborg.

Cornucopia - I förrgår: 17:18

Butiksdöden avblåst - ny butik öppnad i Kungsmässan

Mitt lokalaste köpcentrum, Kungsmässan i Kungsbacka, har lyckats boka upp ytterligare en av de minst tre tomma lokalerna redan innan den aktuella utbyggnaden av köpcentret med 8900 m2 till. Butiksdöden kan alltså ses som avblåst.Ny fräsch trendriktig butik öppnad.

Cornucopia - I förrgår: 15:24

Oscar Properties sålde åtta lägenheter på ett kvartal - vill emittera nya aktier

Den så kallade bostadsutvecklaren Oscar Properties sålde endast åtta lägenheter under tredje kvartalet, mot 22 lägenheter samma period 2018. Man vill nu få ett bemyndigande om nyemission för att åtminstone lösa in de utdelningsgivande preferensaktierna.
Norra tornet Innovationen, Oscar Properties prestigebygge.

Cornucopia - I förrgår: 10:17

Konjunkturen: Svensk arbetslöshet skenar - värsta sedan finanskrisen

Den svenska arbetslösheten skenar nu, och i juli såg vi den största säsongsmässiga förändringen sedan den akuta finanskrisen 2008 - 2010. Ökningen i arbetslöshet är nu värre än även under lågkonjunkturen efter skuldkrisen. Frågan är vad den socialistiska regeringen ska skylla på nu, eftersom arbetslöshet endast är regeringens fel när de själva sitter i opposition.

Cornucopia - I förrgår: 09:15

Stockholm: Bostadsrätter säsongsmässigt ner, villor upp

Valueugards siffror visar på säsongsmässigt fallande priser på bostadsrätter i Stockholm under juli månad, men säsongsmässigt stigande priser för villor.Stockholm.Säsongsmässig förändring en månad Valueguard prisindex Stockholm bostadsrätter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.