PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 21 August, 22:08

PrivataAffärer - 09 aug 19 kl. 12:01

Carnegie: Därför är Vestas aktie köpvärdCarnegie har höjt sina estimat för Vestas rörelseresultat 2020 och 2021 med 9 respektive 12 procent. Bidragande är att investmentbanken fått ökad tilltro till en mer stabil prismiljö för vindturbintillverkaren framöver. Att flera av bolagets konkurrenter har rapporterat svag lönsamhet tyder på att prispressen kan komma att lätta, och att Vestas kan dra nytta av effektivitetsförbättringar från nya plattformar som introduceras. Carnegie skriver vidare att man tidigare oroat sig för lägre aktivitet i USA efter år 2020, men att aktiviteten i landet nu tycks kunna förbli relativt hög. Därför har estimatet för installationer i USA höjts med 1 GW för 2020 och 2021.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Vestas, USA, GW, Wind Systems, Lägst Volym, Sälj Högst Lägst, Volym Tid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: CarnegieDärför är , Vestas, aktie, köpvärd
BT - 07 nov 14 kl. 20:42

Vestas aktie rusade på höjd prognos

Danska Vestas, tillverkare av turbiner till vindkraftverk, höjer sin helårsprognos i samband med en oväntat positiv rapport för årets tredje kvartal. Vestas aktie lyfte med över 17 procent på Köpenhamnsbörsen på fredagen, den största uppgången sedan 2012. Vestas, som gjort sig av med var fjärde anställd i ett besparingsprogram som pågått i tre år, räknar med att rörelsemarginalen kan hamna på 7-8 procent mot en tidigare prognos på 6 procent.

SvD - 07 nov 14 kl. 20:42

Vestas aktie rusade på höjd prognos

Danska Vestas, tillverkare av turbiner till vindkraftverk, höjer sin helårsprognos i samband med en oväntat positiv rapport för årets tredje kvartal. Vestas aktie lyfte med över 17 procent på Köpenhamnsbörsen på fredagen, den största uppgången sedan 2012..

PrivataAffärer - 07 sep 18 kl. 12:04

Carnegie: Sobis aktie för dyr

Det menar Carnegie i en analys på fredagen i vilken investmentbanken sänker rekommendationen till sälj, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på fredagen. I analysen anser Carnegie att Sobis nuvarande värdering (aktien upp 134 procent sedan årsskiftet) inte reflekterar de tillväxtutmaningar som Sobi står inför. En värderingsmultipel om ev/ebitda på 20 gånger 2018 års vinst medför en premie på 70 procent till jämförbara bolag.

PrivataAffärer - 11 jun 19 kl. 10:26

Carnegie: Cellavisions aktie är övervärderad

Det framgår i en dagsfärsk analys där Carnegie inleder bevakning med en säljrekommendation, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare på tisdagen. Riktkursen sätts till 235 kronor, att ställa mot rådande kursnivåer om 307 kronor. Cellavisions aktie har stigit brant under de tre senaste kvartalen med stöd av hög tillväxt under en tid med lätta jämförelsesiffror, uppmärksammar banken.

Sydsvenskan - 05 jan 12 kl. 06:30

Vestas aktie rasade efter kraftigt vinstfall

Aktien i den danska vindkraftskoncernen Vestas störtdök på onsdagen. När Börsen i Köpenhamn stängde hade kursen fallit med 19 procent. Köpläge, menar danska analytiker.

DI - 21 aug 13 kl. 12:06

Vestas aktie rusar

Den danska vindturbintillverkaren Vestas Wind stiger kraftigt på Köpenhamnsbörsen efter rapporten för det andra kvartalet och efter beskedet om att bolaget byter vd till svensken Anders Runevad..

UNT - 07 nov 14 kl. 20:42

Vestas aktie rusade på höjd prognos

Danska Vestas, tillverkare av turbiner till vindkraftverk, höjer sin helårsprognos i samband med en oväntat positiv rapport för årets tredje kvartal..

BT - 07 nov 14 kl. 10:43

Vestas höjer prognosen

Danska Vestas, tillverkare av turbiner till vindkraftverk, höjer sin helårsprognos i samband med en oväntat positiv rapport för årets tredje kvartal. Vestas aktie lyfter med 11 procent på Köpenhamnsbörsen. Vestas, som gjort sig av med var fjärde anställd i ett besparingsprogram som pågått i tre år, räknar med att rörelsemarginalen kan hamna på 7-8 procent mot en tidigare prognos på 6 procent.

Helsingborgs Dagblad - 07 nov 14 kl. 10:45

Vestas höjer prognosen

Danska Vestas, tillverkare av turbiner till vindkraftverk, höjer sin helårsprognos i samband med en oväntat positiv rapport för årets tredje kvartal. Vestas aktie lyfter med 11 procent på Köpenhamnsbörsen. Vestas, som gjort sig av med var fjärde anställd i ett besparingsprogram som pågått i tre år, räknar med att rörelsemarginalen kan hamna på 7—8 procent mot en tidigare prognos på 6 procent..

SvD - 07 nov 14 kl. 10:43

Vestas höjer prognosen

Danska Vestas, tillverkare av turbiner till vindkraftverk, höjer sin helårsprognos i samband med en oväntat positiv rapport för årets tredje kvartal. Vestas aktie lyfter med 11 procent på Köpenhamnsbörsen..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Ekonomen: Negativ sparränta skulle skrämma bort svenska sparare

Läs också: Jyske Bank inför minusränta på sparkonton för rika kunder Flertalet europeiska banker, inklusive nordiska, belastar företagskonton med negativa räntor. Vissa schweiziska banker har även infört negativa räntor på vissa hushållskonton med höga insättningar. På tisdagen meddelade danska Jyske Bank att den kommer att införa en negativ räntesats om 0,6 procen

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Några platser kvar på höstens första kurs i PA-skolan

Kursen ”Aktier för nybörjare” är en grundkurs i aktiekunskap som vänder sig till dig som vill börja placera i aktier. Du får lära dig vad en aktie är, avkastning och risk, att köpa och sälja aktier, viktiga nyckeltal och mycket mycket mera. Innehåll: Vad är en aktie?

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Alfred Bergs fonder säljs – så påverkas du som fondsparare

Det framgår av ett pressmeddelande från Carneo, som ägs av riskkapitalbolaget Altor och som även inhyser förvaltningsvarumärkena Carnegie Fonder, C Worldwide, Nordic Cross, Optimized Portfolio Management samt Alternative Solutions. ”Den här affären ska ses i ljuset av att vi vill dubbla vårt förvaltade kapital. Den nordiska omstruktureringen av fondmarknaden som pågår vill vi leda”, säger Carneos vd Christoffer Folkebo till Dagens Industri.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Fonderna som är överviktade i Storbritannien inför brexit

Följetongen brexit kan vara på väg mot sin upplösning, då Storbritannien av allt att döma ser ut att lämna EU den 31 oktober. Den stora knäckfrågan är huruvida det sker med eller utan ett avtal med EU, och tonläget är uppskruvat från flera håll. Den brittiske premiärministern och Toryledaren Boris Johnson har uppmanat de regeringsanställda att förbereda sig på ett avtalslöst utträde (en hård brexit), då han bland annat ser den så kallade ”backstoplösningen” för Nordirland som odemokratisk.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Här är onsdagens analyser

Jefferies International höjer riktkursen för H&M till 160 kr från 140 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Aktien handlas för cirka 176,50 kr på onsdagsförmiddagen och är upp 40 procent sedan årsskiftet.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

SHB-prognos: Avmattningen fördjupas och breddas

Läs även: Fortsatt kräftgång för kronan Sveriges BNP väntas öka 1,5 procent i år, 1,0 procent nästa år och 1,4 procent 2021. I föregående prognos, i april, spåddes en BNP-tillväxt på 1,5 procent i år, 1,3 procent nästa år och 1,1 procent år 2021. Inbromsningen är väntad men framåtblickande indikatorer har försvagats mer än antagits, vilket tyder på en branta

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

SHB: Fortsatt kräftgång för kronan

Läs även: Avmattningen fördjupas och breddas Handelsbanken ser än svagare krona än tidigare och spår nu att valutaparet EUR/SEK handlas i 10:65 vid utgången av 2019, 10:58 vid utgången av 2020 och 10:40 vid utgången av 2021. Motsvarande prognoser för dollarn mot kronan är 9:51, 8:96 respektive 8:52. I aprilprognosen spåddes kronan stärkas till 9:90 mot euron och 7:92 mo

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Storytel i nytt avtal med Bonnierförlagen

Det var i våras det blev känt att parterna inte kunde komma överens och Storytel har sedan början av april inte kunnat erbjuda nya titlar från Bonnierförlagen. ”Jag gläds enormt åt att Storytels kunder åter kan läsa och lyssna på hela Bonnierförlagens katalog, inklusive alla nya böcker. Storytel och Bonnierförlagen har haft intensiva förhandlingar under sommaren som slutligen utmynnade i att vi kunde ingå avtalet i dag”, säger Storytels vd Jonas Tellander via ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Ungefär som väntat för Alimak

Nettoomsättningen uppgick till 1.193 miljoner kr, vilket kan jämföras med snittförväntan på 1.198 miljoner.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.