DI > Ekonomi

Sunday, 18 August, 23:06

DI - 09 aug 19 kl. 11:31

Analys: Så stora USA-böter klarar Danske BankKlarhet kring de amerikanska penningtvättsutredningarna, som utgör den största risken mot Danske Banks affärsmodell och kapitalposition, kan som tidigast tänkas komma under senare delen av 2020. Det skriver Berenberg i en analysuppdatering där rekommendationen behåll för Danske Bank upprepas medan riktkursen sänks till 115 kronor (190)..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Danske Bank, Danske Banks, Berenberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analys, stora , USA-böter, klarar, Danske, Bank
YLE - 01 maj 17 kl. 16:03

Analys: Motverkar den moderna feminismen sitt syfte?

Den feministiska rörelsen har genom historien bidragit till stora samhällsförändringar; lika rösträtt, rätt till arbete och utbildning för kvinnor och män, rätten till abort och rätten till offentlig barnomsorg. De rättigheter som i dag kan kännas självklara för oss har inte serverats på silverbricka. De är en följd av handlingar som utförts av människor som har jobbat hårt.

Kristianstadsbladet - 06 aug 13 kl. 06:30

"Myter och fördomar om USA"

Foto: Phil Sears
Om det uppmärksammade Trayvon Martin-fallet i USA skrev författare och skribent Felicia Stenroth på kultursidan strax efter att domen blev känd. Juridikstuderande Joakim Henriksson anser att hennes text innehöll faktafel. Stenroth menar att det finns flera viktiga frågor kvar att ställa och besvara.

Cornucopia - 18 jan 16 kl. 13:33

Nej, USA nettoexporterar inte olja

USA ska ha lättat på sin lagstifning och tillåter nu även export av obehandlad råolja. Det innebär en marknadsliberalisering, men inte att USA är självförsörjande på olja vilket en del vill framställa det som. USA är fortfarande en nettoimportör av olja.

BT - 28 aug 13 kl. 16:37

Expert: USA kan slå till i helgen

FN:s vapenexperter behöver mer tid på sig för inspektionen i områdena utanför Damaskus. Men flera säkerhetsexperter tror inte att USA vill vänta på deras rapport. Ett "lämpligt fönster" för att slå till mot Syrien kan vara någon gång mellan fredag och söndag.

BT - 28 aug 13 kl. 15:40

USA vill ha hjälp med Syrienaktion

I dag återupptog FN:s vapenexperter med svensken Åke Sellström i spetsen sin inspektion av de orter runt Damaskus där omvärlden misstänker att giftgasattacker ägt rum. FN-chefen Ban Ki-Moon säger att de behöver minst fyra dagar på sig.Ett brittiskt resolutionsförslag om Syrien kan läggas fram i FN:s säkerhetsråd redan i dag.

Kristianstadsbladet - 18 aug 14 kl. 14:25

Bakterier styr vad vi äter

Hungrig? Sugen på fett eller socker?Det kan vara dina magbakterier som lurat dig.

BT - 18 aug 14 kl. 14:25

Bakterier styr vad vi äter

Hungrig? Sugen på fett eller socker? Det kan vara dina magbakterier som lurat dig.

Skånskan - 14 jul 16 kl. 11:44

Väver samman analys och rakt relationsdrama

Recension/litteratur BOK
I love Dick
Författare: Chris Kraus
Förlag: ModernistaDet är 90-tal, USA. Chris Kraus och Sylvère Lotringer är ett gift par, hon en måttligt framgångsrik filmskapare och han en framstående akademiker. De befinner sig på middag med Sylvères kollega Dick och Chris är säker på att Dick flörtar med henne.

Dagensanalys.se - 30 okt 16 kl. 16:03

CNN anlitar Karin Nelsson för att bevaka valet i USA

Analyschefen från Inizio, Karin Nelsson, har åkt över havet för att hjälpa CNN att bevaka och analysera valspurten i USA. Hur kommer det sig att du ska åka? Vi har varit i USA vid flera tillfällen och fått presentera hur vi arbetar med Schibsted/Inizios opinionspanel.

ÖstersundsPosten - 18 aug 14 kl. 14:25

Bakterier styr vad vi äter

De nya rönen, som publiceras i den vetenskapliga tidskriften BioEssays, grundar sig på en genomgång och en analys av ett stort antal studier de senaste åren. Forskare från flera olika universitet i USA har deltagit i arbetet..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Elektriker omkom i olycka

En elektriker som utförde ett arbete på en ö i Orust kommun på söndagseftermiddagen fick ström i sig. .

DI - 45 minuter sedan

Tvillingsystrar släpper gemensam bok: ”Rivit sönder många halvfärdiga verk”

Tvillingsystrarna Lisen och Emma Adbåge är två av Sveriges bäst säljande barnboksförfattare och illustratörer..

DI - 1 timme sedan

Skatteverket får rätt att punktbevaka i hemlighet

En ny lag har gett utredare på Skatteverket rätt att punktbevaka personer som myndigheten misstänker ägnar sig åt omfattande kriminell verksamhet..

DI - 1 timme sedan

Femstjärnerörelsen dömer ut Matteo Salvini

Det italienska regeringspartiet Femstjärnerörelsen (M5S) ser inte längre Legas partiledare Matteo Salvini som en tillförlitlig samtalspartner, skriver M5S i ett uttalande..

DI - 1 timme sedan

Elon Musk vill ­­– återigen – atombomba Mars

Den amerikanske entreprenören Elon Musk har flera gånger under de senaste dagarna twittrat om han vill atombomba Mars, och lagt upp en bild på en t-shirt med budskapet i fråga..

DI - 2 timmar sedan

Fondjättarna tjänar storkovan – branschledaren lyfte 1,8 miljarder

De svenska fondjättarna går lysande. Totalt ökade vinsterna för de större bolagen med 1,3 miljarder kronor, motsvarande 28 procent..

DI - 2 timmar sedan

Vinsterna rusar – men nu väntar tuffare tider

Framtiden ser lite magrare ut för den svenska fondbranschen. Ökad efterfrågan på indexfonder och stark konkurrens från börshandlade fonder, ETF:er, drar ned intäkterna..

DI - 2 timmar sedan

USA bekräftar tankar på att köpa Grönland

Vita huset bekräftar att USA:s president Donald Trump kikar på möjligheten att köpa Grönland från Danmark..

DI - 3 timmar sedan

Fredligaste helgen hittills i Hongkong

På söndagen slöt över 100.000 upp i fredliga demonstrationer i Hongkong. Invånarnas stöd för demokratirörelsen tycks inte ha minskat nämnvärt, trots den kritiserade….

DI - 3 timmar sedan

Iskallt för prospektering - “vårt rykte har fått sig en törn”

Intresset för gruvprospektering har sjunkit rejält i Sverige.  Sedan toppåret 2006 har antalet ansökningar om undersökningstillstånd minskat med 67 procent. ”Det har gett signaler….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.