DI > Ekonomi

Sunday, 18 August, 04:35

DI - 09 aug 19 kl. 11:32

Framtidens fartyg fraktar med vindkraft – ”har förstått signalen”Både i Frankrike och i Sverige laddar sjöfartsbolag för fraktfartyg med segel. ”Det visar att sjöfarten har förstått signalen”, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Frankrike, Sverige, Tomas Eneroth

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Framtidens, fartyg, fraktarmed , vindkrafthar , förstått, signalen
Nyan - 17 okt 13 kl. 10:00

Mycket energi på Framtidens fartyg

Alternativ energi och miljövänlig teknik är utgångspunkten för många av de tiotalet föreläsare som medverkar i seminariet Framtidens fartyg 2013. Kommande utmaningar och förändringar inom shippingbranschen dryftas ur flera olika synvinklar och det redogörs för specialteknik från ballasttankar till skorstenskanaler.
Seminariet, som onsdagen den 30 oktober arrangeras av föreningen Ålands teknikkluster i samarbete med några av de största maskintillverkarna, bensinbolagen och klassningssällskapen i världen, genomförs för femte året i rad.

Nyan - 29 okt 14 kl. 15:45

Svaveldirektivet i fokus på Framtidens Fartyg

Sjöfarten står inför ett spännande år.
Fokus för årets ”Framtidens Fartyg” kommer att vara det nya svaveldirektivet.

Norrtelje Tidning - 15 jun 16 kl. 04:00

Kapellskär redo att ta emot framtidens fartyg

Kapellskär står redo att möta framtidens fartyg. Den nya piren på 245 meter har invigts och i slutet av året är den stora ombyggnaden av hamnen klar..

GöteborgsPosten - 11 mar 18 kl. 05:00

Fraktar olja – vill få bort plast från haven

Concordia Maritimes fartyg fraktar olja runt planeten. Nu inleder företaget ett arbete för att få bort plast från världshaven..

BT - 05 nov 12 kl. 14:00

Mer vindkraft kräver lokal förankring

I Borås stads översiktsplan är utgångspunkten vindkraftverk som är 70?90 meter höga, trots att dagens kraftverk ofta är uppemot 200 meter höga. Det gör det naturligtvis svårare att göra en riktig bedömning av exempelvis kravet på minsta avstånd till närmsta bebyggelse.

DN - 08 apr 15 kl. 00:30

Svenska aktivister ockuperar Shell-fartyg


Sex Greenpeace-aktivister har utan tillstånd tagit sig ombord på ett fartyg som fraktar en oljerigg till Arktis. Bland de ansvariga för aktionen finns två svenskar. ”Vi tog oss upp tryggt.

Helsingborgs Dagblad - 28 jun 12 kl. 11:09

Svenskarna positiva till vindkraft

En överväldigande majoritet av svenska folket vill satsa på vindkraft. Det visar statistik från SOM-institutet, som i dag presenterade sin nya bok I framtidens skugga. 70 procent vill satsa mer på vindkraft och 18 procent är nöjda med dagens satsningar.

Cornucopia - 22 apr 15 kl. 09:29

Miljöpartiet inför skatt på solel, vågkraft och vindkraft

Det Miljöpartistyrda miljödepartementet vill införa skatt på solel, vågkraft, vindkraft och övriga förnyelsebar elproduktion. Likt skatt på t ex fossila bränslen är förstås tanken att det ska användas och installeras mindre förnyelsebar energi.

Alla anläggningar större än 32 kW i nominell -  80 kW för vindkraft eller vågkraft och 144 kW för solel - ska betala skatten om 30 öre per kWh, och anläggningarnas storlek ska räknas per organisationsnummer.

Västerbottens Folkblad - 21 jan 13 kl. 09:47

Mjölkpriserna hotar framtidens bönder

Mjölkpriserna hotar framtiden för de norrländska bönderna. Lågprismjölk fraktar söderifrån av både Coop och Ica. Emelie Edlund, Hössjö, tvekar ändå inte.

GöteborgsPosten - 29 jan 16 kl. 06:36

Fartyg med explosiva varor - hålls kvar i hamnen

Fartyget fraktar explosiva varor - men har inte kapacitet att släcka en brand. Efter Transportstyrelsens senaste inspektion hålls Whiskey Trio fortarande kvar i Varbergs hamn..

Fler nyheter från DI

DI - 7 timmar sedan

Fler yrkesförare kör för fort – taxi toppar

Yrkeschaufförerna bryter allt oftare mot hastighetsbegräsningar, visar mätningar som försäkringsbolaget Folksam har gjort. .

DI - 8 timmar sedan

Golfaren som regerar i sociala medier

Av alla golfare är det bara Tiger Woods som har fler följare på Instagram. Paige Spiranac har bara en 58:e plats på Ladies European Tour som karriärbästa – men hon är en vinnare i….

DI - 9 timmar sedan

Vd:n: “Bemötandet var ovärdigt och förnedrande”

Veckans resenär är Mia Spendrup, vd för Loka Brunn och Grythyttans Gästgiveri..

DI - 10 timmar sedan

Familjen Lundgren har gjort stenhårda affärer i fem generationer

Riksbankens svarta fasad och gatstenarna på Brunkebergstorg i Stockholm kommer båda från Hallindens Granit, ett familjeföretag som jobbat med sten i fem generationer. .

DI - 11 timmar sedan

Här lever flottarkärleken - “äventyret är att själv lösa situationen”

I snart 40 år har tiotusentals människor byggt sina egna flottar och långsamt glidit nedför Klarälven. .

DI - 12 timmar sedan

Förtvivlan och ilska river sönder världen

Ingen musikartist har blivit symbol för framåtblickande och ständig utveckling som gruppen Beatles. Det är därför inte överraskande att en visionär Beatles-låt ringar in en av de….

DI - 12 timmar sedan

Lövin: ”Den som är satt i miljöskuld är icke fri”

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin återanvände tidigare S-ledaren Göran Perssons bevingade ord som finansminister – "Den som är satt i skuld är icke fri" – när hon sommartalade….

DI - 12 timmar sedan

Hans bok om ålens hemlighet har blivit en internationell skräll

Ålen har genom årtusenden konfunderat forskare. I dag är ålfrågan naturvetenskapens heliga graal.  Förlagen i USA slogs om rättigheterna till Patrik Svenssons bok om den långsmala….

DI - 13 timmar sedan

Statsvetare: ”Rimligt att han får röra på sig uppåt”

Uppgifter till Di gör gällande att civilminister Ardalan Shekarabi är nära att ta över posten som arbetsmarknadsminister..

DI - 13 timmar sedan

Revanschläge: Oväntat styrkebesked för utbombade kronan

Det är inte bara börskurser och räntor som golvats av den senaste tidens marknadsoro.  Också på valutamarknaden märks raset i riskaptiten, men kronan har stått emot den senaste….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.